Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Którą kartę wybrać do konta prepaid w Sparkasse?

Napisany przez HROFamily
Witajcie, potrzebuję ekspertów znających dokładnie kwestie dotyczące Sparkasse w Rostock (Ospa) i ich modeli. Kiedyś mieliśmy tam konto oszczędnościowe, ale je zrezygnowaliśmy, ponieważ przenieśliśmy się do nowego banku, ponieważ Sparkasse zawsze pobierała zbyt wysokie opłaty. Teraz oferują inne modele opłat, a my chcielibyśmy otworzyć konto osobiste na podstawie salda za 4,50 euro. Jednak nie dowiedziałem się, jaką kartę bankową byśmy wtedy dostali, ponieważ w Sparkassen zawsze są różne karty SparkassenCards, ale nie wiem, czy są one takie same we wszystkich Sparkassen czy nie? Moja mama mieszka w Berlinie i tam ma konto upadłościowe także na bazie salda, ale ma zwykłą kartę bankową, którą można używać do bezgotówkowych zakupów. Dzisiaj pracownica w Ospa powiedziała, że przy koncie na bazie salda, ze względu na negatywną historię kredytową, otrzymuje się kartę tylko dla Ospa, nie mam pojęcia, co to oznacza, ale podejrzewam, że nie można nią robić zakupów, co jest dla nas jednak istotne. Na ich stronie można przeczytać o karcie klienta SB, niestety nie wiem, co dokładnie ona obejmuje, czy ktoś ma jakieś pojęcie i zna się na Ospa? W przeciwnym razie będę musiał poszukać innego banku, gdzie mimo konta na bazie salda można robić zakupy, ale za opłatą za prowadzenie konta. Dziękuję i miłego wieczoru

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata