Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Potrzebuję kredytu WHEN nie mam negatywnej informacji w Schufa)

Napisany przez Kreditnehmer88
Cześć,życzę Wam miłego wieczoru,szukam kredytodawcy, który daje szansę osobom takim jak ja.Moja historia w BIK jest bez zarzutu, ale zawsze brakuje potwierdzenia dochodów.Sama z powodzeniem spłacałam już rzeczy ratalnie w firmach Otto i PayPal.Szkoda tylko, że trudno dostać kredyty.Żyję z pomocy społecznej i zostałem uznany za niezdolnego do pracy.(Mam nadzieję, że znowu nie będę zmuszony/zmuszona do przyjmowania różnych rzeczy tylko dlatego, że to przyznaję, bo istnieje wiele uprzedzeń wobec osób niezdolnych do pracy)Dziękuję z góry,Pozdrowienia

Napisany przez Daukind
Zero szans. Każda oferta, którą ewentualnie otrzymasz, to oszustwo.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Zasiłek społeczny nie jest trwałym dochodem, który jest wymagany do sprawdzenia zdolności kredytowej.
Dlatego nie ma kredytu ratalnego z weryfikacją bankową.

Napisany przez schipplp
czy zastanawiałeś się kiedykolwiek nad pożyczkami P2P?
na przykład auxmoney?

Napisany przez Gell

Czy kiedykolwiek przemyślałeś sprawę pożyczek P2P?
Na przykład auxmoney?

A jak ma spłacić pożyczkę jako beneficjent pomocy społecznej?
Brakuje także informacji o wysokości pożyczki (500? 1000? 5000?....)
Wydaje mi się, że cała sytuacja wydaje się dość beznadziejna.
Pamiętaj również o wskazówce o dziecku!
Prawda

Napisany przez schipplp
tak, zgadza się. Zwłaszcza w dużej mierze zależy to od celu użytkowania... może z tego wyrośnie coś naprawdę wielkiego

Socjalne wsparcie nie jest trwałym dochodem, który jest wymagany do oceny kredytowej.
Dlatego nie ma kredytu ratalnego z badaniem bankowym.

jest jednak dziwne, że Otto i PayPal oferują mi na przykład płatność ratalną, która niczym innym nie jest jak kredytem.
Sprawdzają moje dane w Biurze Informacji Kredytowej w sekundach i od razu można złożyć zamówienie.

Dla mnie niezrozumiałe jest, że w bankowości niewiele się dzieje z kredytami.
tracą przecież sporo pieniędzy.

Ponadto mój brat kiedyś powiedział, że nadal używają starego systemu, ponieważ uważają, że świadczenia socjalne nie mogą być zajęte, co jest fałszywe.
Aby to zrobić, trzeba by było założyć osobiste konto zajęte, czego ja nie mam. Gdyby mogli to zrobić, to już by mi zajęli.

Jak ma spłacić kredyt jako beneficjent pomocy społecznej?
Brakuje też kwoty kredytu (500? 1000? 5000?....)
Cała sytuacja wydaje się dość beznadziejna.
Postaraj się też o radę dotyczącą dzieci!
Gell

już to napisałem wcześniej
spłaciłem z powodzeniem niektóre rzeczy
jedynie rozprzestrzenia się propaganda, że osoby o twardszym charakterze mogą tylko przepijać pieniądze, czy się mylę?
Nie mam problemu z alkoholem
Mam nieskazitelny rejestr w Biurze Informacji Kredytowej
Jedyną rzeczą, która być może nie jest w porządku, to praca
ale nawet osoby mające pracę nie otrzymują kredytu.
Znam to z mojej siostry, która pracowała w Edece przez 16 lat lub dłużej i nawet w jej lokalnym oddziale Sparkasse nie może dostać kredytu.
Na tyle na ten temat

Czy rozważałeś kiedyś kredyty P2P?
Na przykład na auxmoney?

Testowo zarejestrowałem się (w zeszłym roku)
i tam jest napisane, że przy 1500 euro musiałbym zwrócić 2400 euro
900 euro opłaty i coś jeszcze... no cóż, wydało mi się to przesadnie drogie.

Napisany przez 2Escorpio

ale to dziwne, że otto i paypal oferują mi na przykład raty, co w gruncie rzeczy jest niczym innym jak kredytem.
sprawdzają spółkę w ciągu sekund i zamówienie jest zatwierdzone.

Nikt nie kwestionuje twojej zdolności kredytowej... Chodzi tylko o to, że świadczenia socjalne zazwyczaj nie podlegają egzekucji, więc bank nie ma zabezpieczenia.
Dla handlowca takiego jak Otto jest to coś innego, ponieważ to prywatne przedsiębiorstwo gospodarcze i chce sprzedawać, dlatego podejmuje ryzyko. Aczkolwiek dla nich to nie jest prawdziwe ryzyko, istnieją statystyki, które dosyć dokładnie obliczają wskaźnik spłacalności.
Banki są mniej zainteresowane, ponieważ nawet 15% odsetek nie zbliża się do zysku, który Otto osiąga sprzedając produkt.
W zależności od wysokości twoich świadczeń socjalnych i ewentualnych prywatnych ubezpieczeń dodatkowych, nie wykluczam kredytu mieszkaniowego lub samochodowego... Jednakże za tym kredytem stoi nieruchomość lub samochód jako zabezpieczenie.
Bardzo trudno będzie o kredyt gotówkowy w twoim przypadku.
A jeśli chodzi o konto z możliwością zajęcia (P-konto), bank jest zobowiązany do zmiany/aktywacji tego w ciągu 3 dni roboczych. Dłużnik ma jednak 14 dni czasu, zanim przelew zostanie zablokowany.... Dlatego konto P może być wciąż łatwo ustawione, nawet jeśli jeszcze nie istnieje. Dlatego jest to absolutnie żadne zabezpieczenie dla banku.
Czy chodzi tylko o 1500 euro? Być może można by to rozwiązać za pomocą debetu lub karty kredytowej?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata