- czw mar 30, 2017 2:38 pm
Hej,
na moje wakacje pod koniec października / na początku listopada na Islandii, niestety wypożyczalnie samochodów nie są w stanie obejść się bez korzystania karty kredytowej do kaucji.
W Schufie istnieją różne punktacje.
Punkty bazowe - które są obliczane co kwartał.
Punkty branżowe - które są obliczane codziennie.
Moje obecne punkty bazowe wynoszą prawie 94%, a o punkcie bazowym nie ma informacji.
Pytanie teraz brzmi, na który punkt bank się powołuje - na jeden czy na oba?
Tłem tego pytania jest to, że chciałbym uniknąć zepsucia mojego punktu bazowego poprzez zbyt wiele zapytań i w rezultacie nie mieć już szans.
Oczywiście można aktualizować punkt branżowy poprzez samodzielne zapytanie, jednak ponieważ zmienia się on codziennie, nie jesteśmy pewni, czy następnego dnia będzie lepszy
czy gorszy.
Byłoby świetnie, gdyby ktoś miał doświadczenie w tym obszarze =).
Dzięki =)
na moje wakacje pod koniec października / na początku listopada na Islandii, niestety wypożyczalnie samochodów nie są w stanie obejść się bez korzystania karty kredytowej do kaucji.
W Schufie istnieją różne punktacje.
Punkty bazowe - które są obliczane co kwartał.
Punkty branżowe - które są obliczane codziennie.
Moje obecne punkty bazowe wynoszą prawie 94%, a o punkcie bazowym nie ma informacji.
Pytanie teraz brzmi, na który punkt bank się powołuje - na jeden czy na oba?
Tłem tego pytania jest to, że chciałbym uniknąć zepsucia mojego punktu bazowego poprzez zbyt wiele zapytań i w rezultacie nie mieć już szans.
Oczywiście można aktualizować punkt branżowy poprzez samodzielne zapytanie, jednak ponieważ zmienia się on codziennie, nie jesteśmy pewni, czy następnego dnia będzie lepszy
czy gorszy.
Byłoby świetnie, gdyby ktoś miał doświadczenie w tym obszarze =).
Dzięki =)