Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Karta kredytowa - Który score jest wykorzystywany?

Napisany przez JoergGreeny
Hej,

na moje wakacje pod koniec października / na początku listopada na Islandii, niestety wypożyczalnie samochodów nie są w stanie obejść się bez korzystania karty kredytowej do kaucji.

W Schufie istnieją różne punktacje.

Punkty bazowe - które są obliczane co kwartał.

Punkty branżowe - które są obliczane codziennie.

Moje obecne punkty bazowe wynoszą prawie 94%, a o punkcie bazowym nie ma informacji.

Pytanie teraz brzmi, na który punkt bank się powołuje - na jeden czy na oba?

Tłem tego pytania jest to, że chciałbym uniknąć zepsucia mojego punktu bazowego poprzez zbyt wiele zapytań i w rezultacie nie mieć już szans.

Oczywiście można aktualizować punkt branżowy poprzez samodzielne zapytanie, jednak ponieważ zmienia się on codziennie, nie jesteśmy pewni, czy następnego dnia będzie lepszy

czy gorszy.

Byłoby świetnie, gdyby ktoś miał doświadczenie w tym obszarze =).

Dzięki =)

Napisany przez Spiagei
Cześć Jörg,
każdy bank lub firma oferująca karty kredytowe korzysta w przypadku Schufy z własnego wyniku.
Wyznaczone są one tylko jako wskazówki i mogą znacząco różnić się od scoringu bankowego.
Pozdrawiam, Stefan

Napisany przez lolania
Zajmuję się tematem Schufa od pewnego czasu, ponieważ w najbliższej przyszłości będziemy prawdopodobnie ubiegać się o kredyt i chcielibyśmy uniknąć nieprzyjemnych niespodzianek. Samo zdobycie kredytu już nie jest łatwe. W trakcie moich poszukiwań natknąłem się na https://www.mein-deal.com/was-ist-die-schufa/, gdzie w bardzo zrozumiały sposób wyjaśniono, czym tak naprawdę jest Schufa i dlaczego istnieje Schufa. Omówiono tam również Schufa-Score, co również uważam za bardzo interesujące. Może warto to przeczytać. Na pewno pomoże każdemu, kto chce zdobyć kilka informacji na temat Schufy. ;-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata