Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Czy zrezygnować z ubezpieczenia na życie czy sprzedać je?

Napisany przez Rabia79
Cześć kochani,
Niestety, kilka miesięcy temu nasza rodzina doznała poważnego ciosu finansowego, dlatego zastanawiamy się nad anulowaniem ubezpieczenia na życie męża. Czy ktoś mógłby dać kilka wskazówek? Z jakim odsetkiem mniej więcej możemy liczyć na zwrot części już opłaconych składek?

Napisany przez Daukind
Cześć,
dzięki wielu informacjom mogę to określić dość dokładnie: Możesz się spodziewać między 0 a 100+x%.

Napisany przez Martial
To zależy od tego, jak długo trwa ubezpieczenie na życie, w każdym przypadku można powiedzieć: Im krótszy okres trwania, tym bardziej stratny jest to. Jak zauważył Daukind, konieczne są bardziej szczegółowe informacje, na podstawie twoich danych nie można dokonać sensownej oceny.

Rozważyć należy także sprzedaż. Polega to na sprzedaniu twojego ubezpieczenia komuś, kto w zamian otrzymuje od ciebie ustaloną kwotę. Na rynku działa wiele nieuczciwych dostawców, zwłaszcza przy bardzo wysokich stopach zwrotu, trzeba zachować ostrożność, ponieważ zazwyczaj ci dostawcy nie są w stanie spełnić swoich obietnic.

Edytuj: Możesz zapoznać się tutaj https://www.lebensversicherungverkaufen.org/ i następnym razem dostarcz więcej szczegółów.

Napisany przez Akino
Czy koniecznie musi to być sprzedaż ubezpieczenia na życie? ubezpieczenie na życie można również zabezpieczyć. Czy już zbadaliście tę opcję? Ponadto zalecam kontakt z ubezpieczycielem. Na pewno powiedzą Wam przez telefon, ile środków będziecie mogli otrzymać.
Mała wskazówka: Jak sprzedać ubezpieczenie na życie

Napisany przez Meierhans
Cześć Rabia79,
kiedy dokładnie zostało podpisane ubezpieczenie na życie? Być może pomiędzy 01.08.1994 a 31.12.2007? W takim razie należy sprawdzić, czy ubezpieczenie można odwołać.

Napisany przez roseline
Cześć Rabia79,
Polecam skorzystać z porady niezależnego pośrednika ubezpieczeniowego. Najlepiej upewnij się, że nie jest to agent ubezpieczeniowy, ponieważ reprezentuje tylko określoną firmę i działa w jej interesie. Natomiast niezależny makler może działać w Twoim interesie. Uważam, że to bardzo ważne! Dzięki temu nie zostaniesz po prostu oszukany.
Jako wskazówkę, przykładowo takim niezależnym doradcą jest feelix. Ja jestem zarejestrowany w ich aplikacji o tej samej nazwie i mam swojego doradcę, któremu mogę powierzyć wszystkie swoje kwestie ubezpieczeniowe, również w razie szkody. Myślę, że feelix mógłby również pomóc w Twoim przypadku. Próba jest połową sukcesu!

Napisany przez Meierhans
W tym przypadku niekoniecznie musisz iść do maklera ubezpieczeniowego czy przedstawiciela, a zamiast tego skonsultuj się z organizacją konsumencką. Makler w tym przypadku nie będzie w stanie Ci pomóc, ponieważ codziennie współpracuje z firmami ubezpieczeniowymi i nie będzie chciał sobie zaszkodzić. Współpracujemy z Verbraucherhilfe24, które bezpłatnie sprawdzi Twój kontrakt dzięki specjalistycznym aktauarom i prawnikom.

Napisany przez uwehaensch

W tym przypadku nie zdecydowałbym się necessarily na brokera ubezpieczeniowego ani przedstawiciela, ale skontaktowałbym się z pomocą dla konsumentów. Pośrednik w tym przypadku nie będzie w stanie ci pomóc, ponieważ codziennie współpracuje z firmami ubezpieczeniowymi i nie będzie chciał sobie zaszkodzić.
Współpracujemy z pomocą dla konsumentów24, która bezpłatnie sprawdza twój kontrakt przy wsparciu specjalistycznych aktuariuszy i prawników.

Wyraźnie nie znają państwo różnicy między agentem ubezpieczeniowym a brokerem ubezpieczeniowym, co jednak mnie nie dziwi. Ten ostatni nie reprezentuje ubezpieczycieli i nie stoi po ich stronie, wręcz przeciwnie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata