Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Drugie finansowanie budowy bez wkładu własnego.

Napisany przez gino28
Hallo,
wir habe genau vor 1 Jahr ein EFH gekauft und vermietet. Kaufpreis betrug € 115 000, die finanzierte Summe € 103 000. Restschuld im Juli (geplante Kauf des neuen Hauses) ca. € 95 500. Tilgungsrate € 665, Kaltmieteinnahme € 580.
Das derzeit bewohnte Haus: € 850 Kaltmiete, 145 m² Wohnfläche Hauptwohnung und 72 m² Einliegerwohnung, worin meine Eltern leben und € 500 Miete zahlen werden. (Noch wird die Miete als 1 Gesamtmiete an Eigentümer gezahlt) Kaufpreis € 280 000, wird aber derzeit noch verhandelt. Kein Makler. Zustand Gut, keine Renovierungen fällig.
100% Finanzierung
Die Kaufnebenkosten werden aus Eigenkapital gedeckt.
Verheiratet 26J, Alleinverdiener Unbefristet € 2300 + 2 x Kinder € 368 Kindergeld = € 2668 Netto, keine weiteren Verbindlichkeiten
Lässt sich die Finanzierung durchsetzen ?
Gruß
Gino

Napisany przez Banker
Otrzymacie finansowanie

Napisany przez gino28
Cześć,
Dzięki za krótką i zwięzłą odpowiedź.
W jakim ramach finansowych się poruszamy, czyli jaki maksymalny cena zakupu jest dopuszczalna w kontekście naszych zarobków?
Pozdrawiam
Gino

Napisany przez Banker
No cóż, to było przecież pytanie ;-)
Myślę, że po tych danych moglibyście sobie pozwolić na około 300 tys. EUR.
20-letnie zabezpieczenie stopy procentowej (około 2,1% oprocentowania) z pełnym spłaceniem głównego długu w wysokości 1531 EUR. Dlatego nie ma ryzyka związanego z oprocentowaniem. Przy takich dochodach i wynajmie w wysokości 500 EUR powinno to być osiągalne. Gdyby kwota kredytu była niższa, to oczywiście rata również byłaby niższa.

Napisany przez gino28
Kurs 1531€ wydaje mi się wysoki. Myślałem o miesięcznej kwocie 1000€.

Napisany przez Banker
No cóż, w takim razie zajmie to 36 lat, zanim zostaniecie wolni od długów.
Co więcej, po upływie 20 lat będziesz mieć nadal długi w wysokości 158 tys. EUR, a nikt nie wie, jaka jest stawka procentowa.
Zakładając, że wynosi ona 5%, rata wzrośnie do około 1200€.
Jak już powiedziałem: Jeśli cena zakupu spadnie, można dostosować ratę.
Finansowanie kwotą 300 tys. EUR przy racie 1000€ jest złe!
Nawet jeśli jakimś cudem jakiś bank to zrobi. Nadal jest to złe.
Przy 280 tys. EUR sytuacja nie jest zbyt różna. Z ratą 1200€-1300€ ledwo sobie poradzicie.

Napisany przez Anjaweb
W przypadku zakupu inwestycji kapitałowej (wynajmowanego obiektu) zabezpieczonej tylko na nieruchomości, maksymalnie 90% ceny zakupu / wartości docelowej może być sfinansowane! (Banki muszą przestrzegać odpowiednich dyrektyw UE!) Wyjątek stanowią dodatkowe zabezpieczenia, np. w postaci wolnych do dyspozycji hipotek na drugich/trzecich... obiektach, o ile te mają wartość zbywalną w dalszej kolejności.
Natomiast w przypadku zakupu do użytku własnego maksymalnie możliwe jest finansowanie do 110% (cena zakupu, księga wieczysta, prowizja maklera, notariusza,..).
Można to również łatwo sprawdzić anonimowo na stronie finanzierung-ohne-eigenkapital.de.

Napisany przez wbs

W zasadzie, przy zakupie inwestycji kapitałowej (zasobów wynajmowanych), jeśli chodzi tylko o zabezpieczenie na nabytej własności, max. 90% ceny zakupu / wartości dochodowej są finansowane!

Skąd masz te bzdury?
Finansowanie inwestycji kapitałowych jest możliwe bez żadnych ograniczeń aż do 100% wartości obiektu.

Napisany przez BenniG
Kto tutaj mówi o inwestycji kapitałowej? Gino chce kupić Dom, w którym obecnie mieszka z rodzicami. To przecież nie jest inwestycja kapitałowa, ale Dom do własnego użytku.

Napisany przez NaTwoim13
UIUIUIUI, tutaj się dzieje! Najpierw zresetuj i zacznij od nowa, tak aby było to przydatne i skuteczne dla TE.
W jakim regionie/mieście ma się odbyć planowane zakupy? Ile wynoszą wynagrodzenia?

Napisany przez Banker
O jejku .......
Temat ma już prawie 4 miesiące
Chyba jesteśmy off-topem LOL

Napisany przez NaTwoim13
Ojoj, nawet tego nie zauważyłem. Anjaweb napisał coś takiego, że moje palce same napisały. A do tego jeszcze te reklamy. To mnie wkurza!!!

Napisany przez gino28
Naja,
U mnie temat jest bardziej aktualny niż kiedykolwiek.
Cena zakupu wynosi 270 000 € przy dochodzie netto w wysokości 2350 € plus 2-krotne zasiłki rodzinne.
Reszta jest podana w początkowym wpisie.
Chciałbym otrzymać pełne finansowanie na okres 10 lat. Koszty dodatkowe zostaną pokryte z kapitału własnego.
Specjalne pytanie dla profesjonalistów.
Jeśli spłacisz raty kredytu z wyprzedzeniem, jak długo potrwa zanim informacja ta zostanie przekazana do Schufa? Czy trzeba podać to w pytaniu dotyczącym finansowania? Jeśli pytanie zostanie zadane dzisiaj, a kredyt został spłacony tydzień temu?

Napisany przez Banker
Cześć ponownie
Szczerze mówiąc, nie do końca rozumiem terminu 10 lat??
Czyli kredyt ma zostać spłacony w ciągu 10 lat? Czyli rata wynosiłaby 2430€??
Dlaczego nie wydłużycie okresu kredytowania i okresu zabezpieczenia oprocentowania?
Przykład:
270 TEUR na 20 lat z oprocentowaniem na stałe około 2,4% i rata w wysokości 1000€ -> Pozostałe zadłużenie po 20 latach wynosi 128 TEUR
Pozostałe zadłużenie zabezpieczone za pomocą oszczędności budowlanych (np. F60 z Signal Iduna) i gotowe?!?

Napisany przez NaTwoim13
Oczywiście, takie informacje przekazuje się, poprawiając swoją zdolność kredytową i wpływając pozytywnie na decyzję kredytową. Dodatkowo potwierdza się spłatę tego kredytu, zwłaszcza dbając o to, aby bank przesłał do Schufa potwierdzenie jego umorzenia.
Co mnie zastanawia, to fakt, że przez prawie 4 miesiące nic nie słychać, a potem jakiś nieuprawniony podgrywacz wyciąga twój post i nagle sprawa wydaje się aktualna. Jakie były Twoje dotychczasowe działania? Co zostało w międzyczasie zrobione lub zaniechane?
Kto tu jest specjalistą? Gdyby byli tacy, już dawno byś się do nich zwrócił.

Napisany przez NaTwoim13
@Banker
????? Pełne finansowanie!! Nie do spłacenia w całości.
W rzeczywistości nie jest to pełne finansowanie, jest to tzw. finansowanie łączne lub finansowanie w 100%. Pełne finansowanie oznaczałoby finansowanie, w którym koszty dodatkowe związane z zakupem również mają być finansowane.

Napisany przez Banker
To wiem Thomasie
Ale zostało napisane:
Chciałbym mieć pełne finansowanie na okres 10 lat. Koszty dodatkowe zostaną pokryte z kapitału własnego.
Okres 10 lat??? Dlaczego?
Jeśli chodzi o czas trwania oprocentowania, to dlaczego tylko 10 lat i poniesienie ryzyka wzrostu oprocentowania.

Napisany przez NaTwoim13
@Banker
Być może dlatego, że sprzedaje swój Dom, który wynajmuje?
Nie wiemy nic, a Gino też nic nie pisze! Jeśli ktoś zapyta lub zaoferuje pomoc, to nie dostanie odpowiedzi! To w porządku, ale dlaczego mamy teraz spekulować, postrzępić sobie głowy lub zaproponować rozwiązania, które zostaną odrzucone, ponieważ przez kolejne 4 miesiące nikt się nie odezwie?
Brakuje mi powagi w dążeniu do znalezienia trwałego rozwiązania, korzystania z bardziej uzasadnionej pomocy. Musi być jakiś powód, dlaczego ktoś się tu rejestruje, zakłada wątek. Pewnie wcześniej czyta się inne wpisy. Dlaczego więc niektórzy nie zwracają się do profesjonalisty, przynajmniej tutaj na forum, ale postanawiają być ciągle na bieżąco.
Być może kręcą się wokół innych spraw, będąc poddawanym kolejnym ciosom lub rozczarowaniom, zanim znowu poproszą tu o pomoc.
Zresztą nie zawsze jest tak samo, wielu ludzi korzysta z pomocy, odzywa się lub szuka fachowej porady. Ale czasem naprawdę zastanawiam się, jak poważne są intencje rzeczywistego zrealizowania takiego planu i otrzymania pomocy na stałe.

Napisany przez gino28
Twoje 10 lata dotyczyły tylko wiązania odsetek.
To zbieg okoliczności, że post został reaktywowany.
Jednocześnie otrzymałem oczekiwaną odpowiedź od właściciela/nabywcy.
Jako profesjonalista masz, noelmaxim, także kontakt ze mną poza forum.

Napisany przez NaTwoim13
O rany, i masz takie pytania? Jak postępować z likwidacją kredytu w ramach wniosku o finansowanie? O matko.

Napisany przez gino28
Być może chcesz odsłuchać swoją pocztę głosową, wtedy otrzymasz moją prośbę o oddzwonienie.
Od pewnego czasu jesteśmy w kontakcie, nawet dzisiaj już na maila odpowiedziałeś.
Zastanawiam się, czy teraz chodzi o pomyłkę, czy....

Napisany przez NaTwoim13
Uiuiu, ładny mały kozioł
Tego teraz nie mogłem skojarzyć
Ładna rzecz, czasem się pogubię. Zaraz się odezwę.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata