Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Sprawozdanie o stanie majątku zostało złożone, co się dzieje z domem?

Napisany przez jacqueline92
Musiałem niestety przedstawić oświadczenie majątkowe, nie dało się tego uniknąć.

Razem z moim partnerem kupiliśmy w zeszłym roku Dom, finansowanie odbywa się na nas oboje i regularnie spłacane jest terminowo. Mój partner nie ma żadnych długów. Czy bank wypowie nam kredyt, ponieważ musiałem przedstawić oświadczenie majątkowe?

Napisany przez LadySunshine
Nie miałbym z tego zdziwienia. Twoja zdolność kredytowa spada wtedy na dno. Ale sądzę, że eksperci tutaj mogą ci na ten temat więcej powiedzieć.
Ale pozwól mi zadać pytanie, jak to się ma do siebie, najpierw finansowaliście Dom razem w zeszłym roku, a teraz składasz oświadczenie majątkowe? Musiały już istnieć długi w znacznym stopniu i problemy z płatnościami....

Napisany przez Banker
Nie rozumiem związku. Czy bank teraz żąda wydania oświadczenia majątkowego? Przecież to trzeba było już złożyć przy składaniu wniosku. Teraz to już nie ma sensu. Czy coś się zmieniło od zeszłego roku? Od kogo pochodzi to oświadczenie majątkowe?

Podaj proszę kilka dodatkowych danych.

Napisany przez LadySunshine
@Banker, myślę, że co innego ma na myśli oświadczenie majątkowe.

Oświadczenie majątkowe dłużnika musi zostać złożone przed komornikiem w ramach egzekucji przeprowadzanej przez wierzyciela przeciwko dłużnikowi. Ma to na celu umożliwienie wierzycielowi uzyskania informacji o aktywach należących do dłużnika, aby możliwe było skuteczne ściągnięcie długu.

Źródło: Wikipedia

Napisany przez NaTwoim13
To jest oświadczenie majątkowe, wcześniej nazywane świadectwem.

Banki niekoniecznie mają z tym związane lub niekoniecznie otrzymują informacje na ten temat. Tylko wtedy, gdy zostanie pobrana nowa informacja z Schufy.

To faktycznie dziwne, że w ciągu roku jedno lub kilka zobowiązań nie zostaje uregulowanych.

Napisany przez Banker
To była moja pytanie, skąd pochodzi. Komornik musi zostać zlecony przez wierzyciela.
Jeśli wszystko zostało opłacone, to czy może po prostu przyjść? I nie przychodzi również z powodu jednorazowej niezapłaconej raty.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata