Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Niezobowiązujące zapytanie o wiążącą ofertę Pomoc

Napisany przez Melcrazy
Cześć,

Chciałbym zadać Wam pytanie. Złożyłem zapytanie do firmy kredytowej, które nota bene było bez zobowiązań. Dziś dostałem maila z kontraktem do podpisania od Myfinance. Zawiera on wiele kosztów związanych z pośrednictwem. Przeczytałem również wiele informacji na temat oszustw...

Co teraz powinienem zrobić? Jak powinienem postąpić dalej?
Nie chcę otrzymać tego kontraktu, nie podpisałem go i nie mam zamiaru tego robić. Czy mogę go zignorować, czy muszę się liczyć z wezwaniami do zapłaty itp.? Nie podpiszę tego kontraktu. Proszę o pomoc.

Napisany przez ichilas
Mail do przesłania, którą mam podpisać

Oznacza to, że jeszcze nic nie podpisałeś, co jest dobrym znakiem.
Co do tej pory zrobiłeś? Albo jakie dane osobowe im podałeś?

Napisany przez Melcrazy
Tak dokładnie... W zapytaniu musiałem podać wszystkie dane... Potem jednak było napisane, że zapytanie będzie niezobowiązujące i bezpłatne, a oni się odezwą... dotyczyło to firmy kredytowej, itp. Tak więc, wszystko pięknie, ale potem rano otrzymałem mailowo umowę kredytową, w której oczywiście znajdowały się moje dane, i z polem do podpisania, w którym miałaem podpisać i odesłać... Wszystkie koszty pośrednictwa, i tak dalej, miałyby być pobrane... Trochę to według mnie bezczelne... Na pewno nie podpiszę tego... Ale nie mam pojęcia, czy okaże się, że umowę otrzymam listownie, i tak dalej... I czy ostatecznie nic z tego nie będę mieć, jeżeli nie zareaguję i nie podpiszę... Nie wiem. Mhm /:

Napisany przez Melcrazy
No cóż, mają moje dane adresowe, imię i nazwisko, oraz datę urodzenia... To wystarczająco złe...

Napisany przez ichilas
dobrze, dobrze, tylko spokojnie.
zobacz tutaj, temat był już poruszany, widzę właśnie:

Napisany przez Melcrazy
Och, wielkie dzięki. Ale ja nie podpisałem/am i nie zamierzam tego zrobić. Czy mimo to powinienem/powinnam złożyć sprzeciw?

Napisany przez ichilas
W celu zachowania pewności, zalecam wysłanie faksu lub listu poleconego:
Wniosek o sprzeciw - zmiana decyzji, nie chcę korzystać z kredytów ani innych usług,
proszę usunąć moje dane osobowe oraz powstrzymać się od przesyłania reklam i kontaktów.
(ważne: zachowaj kopię dla własnych dokumentów)
Pozdrowienia

Napisany przez Grossfuss
Tak jak napisał ichilas, postępowałbym w taki sam sposób, próbując unikać podejrzanych firm kredytowych, które wiążą się z ogromnymi kosztami. Trzymaj się z daleka! Dobrze, że jeszcze nic nie podpisałaś!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata