Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Programy i warunki KFW

Napisany przez Herbert123
Cześć Forum,

mam pytanie dotyczące programów KFW. Zakładając, że chcę nabyć używaną nieruchomość za 300 000 €. Wniosek o kredyt ratalny i jednocześnie 50 000 € z programu KFW 124.

Później chcę przebudować mój Dom na budynek efektywny energetycznie przy użyciu tylko najbardziej korzystnego kredytu z programu KFW 151 (100 000 €).

Czy to jest możliwe, czy może pojawić się problem z wpisami w księdze wieczystej?

Dziękuję i pozdrawiam

Napisany przez NaTwoim13
Jeśli wnioskujesz o wszystko w banku, nie ma problemu. KfW i tak działa poprzez instytucję kredytową.

Napisany przez Banker

Cześć forum,
mam pytanie dotyczące programów KFW. Powiedzmy, że chcę zakupić używaną nieruchomość za 300 000 €. Wniosek o kredyt ratalny i jednocześnie korzystam z 50 000 € z programu KFW 124.
Później chciałbym przekształcić mój Dom w Dom Efektywny Energetycznie z pomocą najbardziej korzystnego kredytu w ramach programu KFW 151 (100 000 €).
Czy jest to możliwe, czy mogą pojawić się problemy z wpisami w księdze wieczystej?
Dziękuję i pozdrawiam

Cześć
Ogólnie rzecz biorąc, jest to oczywiście możliwe. Jak powiedział już Thomas, potrzebujesz do tego banku. Bank ten przeprowadza standardową weryfikację, czy jesteś w stanie otrzymać kredyt. Wysokość obciążenia, dochód, zdolność kredytowa, ...
Po prostu ponownie dokonuje się oceny kredytowej. kredytu KfW nie dostaje się bez problemu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata