Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Brakujące dokumenty do zeznania podatkowego.

Napisany przez Brego81
Cześć!
Od kilku dni siedzę nad moim rozliczeniem podatkowym (tym razem zrobiłem to wcześniej, nauczyłem się na błędach z poprzednich lat), stopniowo zauważam jednak, że niektóre dokumenty nie są już dostępne. Chodzi głównie o paragony z restauracji, więc w zasadzie nic tragicznego, jednak dużo pieniędzy mogłoby mi umknąć.
Pamiętam, że kiedyś czytałem o tym, że można sporządzać własne paragony, ale pytanie brzmi, jak to zrobić w moim przypadku. Czy ktoś zna się na tym temacie i może pomóc?
Złożenie rozliczenia podatkowego ryzykując, iż nie będzie żadnych pytań dotyczących dokumentów, nie wchodzi w grę dla mnie.

Napisany przez Daukind
Rozliczenia własne są delikatnym tematem. Szczególnie jeśli chodzi o restauracje i spotkania biznesowe...
Jesteś samozatrudniony/a? Jaka jest Twoja funkcja?

Napisany przez ProfFF
Cześć!

Mam nadzieję, że moja odpowiedź nie jest za późna. Czy już złożyłeś deklarację podatkową?

Tak czy inaczej, chciałbym teraz krótko podzielić się moimi doświadczeniami, może okazują się one nadal pomocne. W moim przypadku Urząd Skarbowy nigdy nie żądał żadnych dowodów. Jeśli wydatki na twoje wizyty w restauracjach nie są nadmiernie wysokie i w ogóle nie ma żadnych nieprawidłowości w deklaracji podatkowej, Urząd Skarbowy nie będzie się tym interesować. Jeśli płaciłeś kartą, udowodnienie tego jest również łatwe, gdyby to było naprawdę konieczne, sprawdź tutaj: https://www.steuerberaterscout.de/Ma...er-Belege-1195

W przypadku własnych potwierdzeń, musisz mieć nadzieję na dobry humor swojego referenta Ale ogólnie mówiąc, nie martwiłbym się zbytnio. W najgorszym przypadku stracisz pieniądze, które i tak już wydałeś... więc co z tego.

Napisany przez Brego81
Wyrzuciłem je około dziesięć dni temu. Wasze wpisy zdecydowanie mi pomogły

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata