Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Oszustwo Fix-Money. Proszę o pomoc.

Napisany przez Freshy
Cześć wszystkim, mam nadzieję, że jestem we właściwym miejscu na forum. Chodzi o następującą stronę https://www.fix-money.com. Chciałem wziąć kredyt jako odbiorca ALG 2, tak, powinienem był wiedzieć, że jako odbiorca ALG 2 nie dostanę kredytu, ale mimo to chciałem spróbować. Dziś dostałem od nich e-mail o następującej treści.

Szanowny Panie ......
W międzyczasie sprawdziliśmy Państwa wniosek i udało nam się podjąć decyzję. Państwa wniosek online o kwotę 5 000,00 € został zdecydowanie zatwierdzony. Miesięczna rata, którą musi Pan zapłacić, wynosi 100,00 €, przy początkowo wyliczonym okresie spłaty wynoszącym 60 miesięcy, który można zawsze dostosować na Państwa życzenie. Zawarcie umowy może teraz nastąpić wkrótce. Aktualnie sporządzane jest dla Pana pisemna propozycja, która zostanie wysłana osobno.
Zatwierdziliśmy już dla Państwa ofertę u naszego partnera finansowego. Umowy mogą teraz zostać zamówione. Abyśmy teraz mogli złożyć wniosek o Państwa osobowe dokumenty umowne u wykonawcy instytucji finansowej, konieczne jest zwrócenie nam poniesionych kosztów. Prosimy teraz o przesłanie na nas kwoty 289,00 € w celu pokrycia naszych kosztów. Po dokonaniu płatności, dokumenty umowne zostaną dla Państwa natychmiast wysłane pod podany adres. Transakcja odbywa się zgodnie z naszymi ogólnymi warunkami handlowymi, które są zawsze dostępne pod adresem www.fix-money.com/AGB.html i stanowią istotną część umowy pośrednictwa.

Teraz mam naprawdę panikę, że otrzymam od nich upomnienia, a później będę miał kłopoty z firmą windykacyjną. Nie podpisałem niczego. Ale w ich regulaminie jest napisane:

O zakresie i wysokości zostaną Państwo powiadomieni wcześniej. W każdym przypadku, po zgłoszeniu zapytania, konieczne koszty zostają zwrócone, jeśli FIX MONEY Ltd. lub jej partner zlecający oferują klientowi wyraźną gwarancję umowy, a klient nie akceptuje tej oferty.

Moje pytanie brzmi, jak teraz najlepiej się zachować? Czy mogę zignorować upomnienia? Dziękuję z góry za pomoc.

Napisany przez Cici
Nadal nie do końca rozumiem twojej sytuacji. Mówisz, że byłaś świadoma, iż nie otrzymasz kredytu, ale mimo to spróbowałaś. Dlaczego teraz nie chcesz skorzystać z oferty?

Napisany przez Gell
Przypadek klasycznego oszustwa z płatnością z góry, jak to działa w LuzernFinanz, MyFinanz, BernFinanz…..
LTD w Anglii
Adres (czy raczej skrzynka pocztowa), w której mieszczą się ponad 2000 firm.
Numer telefonu kończący się w Szwajcarii (0041…)
I jedno jasne ostrzeżenie:
Ważne informacje: Nie udzielamy ani nie pośredniczymy w udzielaniu kredytów ani pożyczek!
Tutaj:
https://www.fix-money.com/impressum/
Domenę zarejestrował Mehmet Keser, który mieszka w Turcji i z którym można skontaktować się pod adresem e-mail Heinrich oraz posiada numer telefonu komórkowego w Niemczech (0049...):
Registry Registrant ID:
Registrant Name: Mehmet Keser
Registrant Organization:
Registrant Street: Esen Sokagi Nr 11
Registrant City: Yalova
Registrant State/Province: TR
Registrant Postal Code: 77200
Registrant Country: TR
Registrant Phone: +49.15171310650
Registrant Phone Ext:
Registrant Fax:
Registrant Fax Ext:
Registrant Email:heinrich.vanzaagen@gmail.com
Ponieważ nie podpisałeś, możesz zignorować wszystko od nich (również groźby, bez względu na to, co napiszą)

Rozumiesz

Napisany przez Freshy
Ponieważ jestem teraz uspokojony, jaki będzie proces od upomnienia przez nich, po windykację i pismo windykacyjne sądowe? Czy więc nic mi się nie stanie, jeśli nic nie podpiszę? Wciąż nie jestem pewien co do tego, co jest napisane w ich regulaminie.
Przypominamy, że zakres i wysokość zostaną z góry ustalone. W każdym przypadku, po złożeniu zapytania, powstałe niezbędne wydatki muszą zostać pokryte, jeśli przez FIX MONEY Ltd. lub jednego z jej partnerów kontraktowych klientowi przedstawiona zostanie wiążąca gwarancja umowy na jego zlecenie, a klient jej nie przyjmie.

Napisany przez Freshy
Cześć, dla pewności chciałbym również wysłać im odwołanie, lepiej dmuchać na zimne. Wyglądałoby to tak.

Odwołanie zawarcia umowy finansowej Fix-Money z dnia 24.04.2017

Szanowni Państwo,

Chciałbym skorzystać z mojego prawa do odstąpienia od umowy i odwołuję powyższą umowę w określonym czasie określonym ustawowo.

Czy to byłoby w porządku, czy czegoś brakuje?

Napisany przez Gell
Zgłosiłeś ZAPYTANIE i nie podpisałeś (prawda?)
Dlatego nie zawdzięczasz tym ludziom (lub raczej oszustom) NIC.
Nawet sprzeciw. Punkt.
Rozumiesz

Napisany przez Freshy
Tylko złożyłem zapytanie na ich stronie, na której było napisane Teraz Bezpłatne Zapytanie, a tam był formularz, który miałem wypełnić z imieniem, adresem, numerem telefonu, itp., a następnie przesłać. Tak też zrobiłem, nic poza tym. Teraz otrzymuję od nich fakturę z tekstem prawnym, a konkretnie z § 3a ust. 7. Co z tym zrobić?

Napisany przez Daukind
Po prostu zignoruj. Czy to takie trudne?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata