Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Pytanie koncepcyjne.

Napisany przez MBraun
Cześć wszystkim,

Zastanawiam się, czy ma sens wzięcie 80% kredytu od banku, a następnie np. pozyskanie dodatkowego kredytu z Hanzeatic Bank w formie długu subordynowanego. Czy w ten sposób warunki kredytowe mogą zostać przyznane w 80% dla pierwszego zadłużenia?

Chciałbym tylko się upewnić, że nikt nie wyśmieje mnie z mojej decyzji. Mój doradca zaproponował trzy elementy:

- kredyt 1 + KFW
- kredyt 2 w postaci długu subordynowanego od Hanzeatic Bank
- Wykorzystanie kapitału własnego na koszty dodatkowe i lepiej zachowanie większego buforu.

Jeszcze nie ma jednak ustalonych warunków. doradca nie był pewny, czy Hanzeatic Bank będzie zaangażowana ze względu na nieruchomość. Ponieważ ta jest tylko dzierżawiona przez brata mojej żony i niestety nie chce jej sprzedać. Mój doradca uważał, że nie musiałbym wnosić więcej niż koszty dodatkowe, nawet jeśli mógłbym sobie na to pozwolić, ponieważ warunki byłyby nadal korzystne. Tylko dzierżawiona nieruchomość budziła jego obawy.

Jaka jest opinia na temat tego planu? Chcielibyśmy kupić Dom na tej nieruchomości.

Czy ten koncept byłby tak zasadny?

Pozdrowienia,
Manfred

Napisany przez NaTwoim13
Kto jest twoim doradcą??
Czy ta bank w ogóle oferuje prywatne użytkowanie wieczyste? Tylko niewielu banków ma to w ofercie. Ponadto, jeśli koszty dodatkowe zakupu mieszkania są obecne, to w tym przypadku, chyba że kupujesz lub budujesz kompletnie przeceniony Dom, zmniejszam stopę obciążenia zabezpieczeń za pomocą KfW i w ogóle nie potrzebuję tego drogiego pożyczki długoterminowej.
Czy kiedykolwiek gdzieś w jednym z twoich licznych wątków szczegółowo opisałeś, co dokładnie planujesz? Na twoje ogólne pytanie może być tylko ogólna odpowiedź, która ci nie pomoże! Jak możemy ci pomóc, dlaczego twój doradca nie może tego zrobić i nie przygotowuje ci konkretnej oferty, którą możesz omówić, przedstawiając sytuację wyjściową?

Napisany przez MBraun
Cześć,
Przykro mi, ale nasza sytuacja uległa zasadniczej zmianie. Kiedyś chcieliśmy kupić [url]Dom[/url] wielorodzinny. Podobieństwo naszej sytuacji do niektórych wpisów tutaj jest czystym przypadkiem. Nie ma to nic wspólnego z nami. Chociaż również się czasem rozpoznaję w niektórych rozważaniach. Obiekt sprzed lat już dawno nie jest dostępny. Ostatecznie okazało się, że to było najlepsze, a my mamy szansę kupić [url]Dom[/url] jednorodzinny dla siebie.
Z sugestiami tutaj poszliśmy do niezależnego pośrednika ubezpieczeniowego i finansowego. Ma on dostęp do 400 banków. To mnie bardzo zachwyciło.
Zaproponował nam to, co widzicie powyżej. Ale chciał jeszcze porozmawiać z bankiem na temat [url]kredytu[/url] hanzeatyckiego, ponieważ to nie będzie nasza działka.
Jak zrozumiałem, chce zapytać na początek dwie duże banki.
Na ten temat mamy umówioną rozmowę w przyszły czwartek. W pierwszej rozmowie chodziło tylko o ogólne ramy. Ale to jeszcze daleko. Dlatego chciałem zapytać, czy ten koncept jest dobry.
[url]kredyt budowlany[/url] z wcześnie zablokowaną stopą procentową byłby również opcją, ale byłby zbyt drogi.
Chciałbym się jeszcze raz skontaktować z ofertą w przyszłym tygodniu, jeśli to pomoże.
Co również jest dziwne. Biuro informacyjne przesłało mi mnóstwo wiadomości, że wiele banków zapytało o mnie. Ale na telefonie powiedzieli mi, że to normalne, że to standardowa procedura banków.
Pozdrowienia
Manfred

Napisany przez NaTwoim13
To wszystko może być prawdą, ale dlaczego zajmujesz się jedynie pośrednikiem, który oferuje rozwiązanie wyłącznie z Hanseatic Bank? Mamy dostęp do 400 banków za pośrednictwem Europace, ale istnieją inne banki spoza systemu Europace, które mogłyby doskonale poszerzyć gamę produktów.

W przypadku obniżenia limitu kredytowego KfW Mittel nie ma potrzeby korzystania z kredytu Hanseatic Bank, o ile pokrywasz koszty poboczne i w zależności od wysokości inwestycji KfW oferuje znaczną obniżkę limitu kredytowego, co prowadzi do lepszych warunków.

Wybór konceptu związku z Hanseatic Bank może być (brak szczegółów dotyczących Twojego projektu) zbędny i odpowiedź na Twoje pytanie - zbędnie kosztowna konstrukcja!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata