Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Które banki finansują gospodarstwa rolne?

Napisany przez gregor1980
Witajcie drodzy Użytkownicy,

jestem tutaj nowy i chciałbym się krótko przedstawić.

Mam na imię Grzegorz i mam 36 lat. Chciałbym kupić zrekonstruowany gospodarstwo, odpowiedni obiekt już mam na oku (zmodernizowany Dom wiejski, 5000 m2 działki, budynek garażowy, nie na terenie wiejskim, obok normalne domy mieszkalne. Kosztować ma około 250 000 €, wciąż negocjuję tę cenę z sprzedawcą, posiadam wkład własny około 70 000 €). Jednak lokalne banki (np. Sparkasse) mają spore trudności z finansowaniem takiego projektu. Określają to jako obiekt dla miłośników i z reguły niechętnie udzielają finansowania. W trakcie moich poszukiwań w internecie znalazłem kilka podobnych przypadków... Czy macie jakieś wskazówki, które banki mogłyby sfinansować coś takiego?

Z poważaniem

Grzegorz

Napisany przez NaTwoim13
Cześć gregor1980, skontaktuj się z doświadczonym maklerem finansowym, który przedstawi ci różne rozwiązania.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Gregor1980, finansowanie nieruchomości z gospodarstwem wiejskim jest uzasadniane jako tzw. obiekt kolekcjonerski.
Chodzi tu nie tylko o to, jak go finansować.
Chodzi także o to, jaka grupa docelowa nabywa obiekt w przypadku licytacji komorniczej.
Posiadanie 20% kapitału własnego w stosunku do ceny zakupu oraz dodatkowe koszty zakupu są już na właściwym poziomie.
A co Pan właściwie robi zawodowo?

Napisany przez gregor1980
Jestem inżynierem elektrykiem z zawodu

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata