Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie L-Bank

Napisany przez Murat2017
Witajcie członkowie,
O sobie
M, 26 lat, żonaty, zarobki netto 2800, plus 13. pensja
W, 26 lat, żonaty, urlop macierzyński, przyszłe 500 € netto (w niepełnym wymiarze godzin)
dwoje dzieci, 6 lat + 2 lata (2x zasiłek rodzinny)
Kapitał własny GOTÓWKA 30.000€ + aktualnie około 5000 € w Bauspar
Miesięczna rata kredytu według naszych obliczeń 1200 € (bufor 300€/możliwe 1500)
Brak zobowiązań wobec banków, ani finansowania na 0%, czy podobnych, tylko umowa telefoniczna
Nasz plan
Chcielibyśmy zbudować/kupić Dom jednorodzinny w kategorii I strefy BW według L-Bank.
L-Bank wspiera rodziny z dziećmi przy budowie lub zakupie w Badenii-Wirtembergii. Ma to kryteria, którym odpowiadamy.
Moje pytania
1. Czy ktoś ma już doświadczenie z pożyczką Z-15 i ile subwencji/dotacji nam przysługuje?
2. Czy można wypełnić wniosek samodzielnie, czy trzeba skorzystać z doradcy? (do osób, które być może to już zrobiły)
3. Przykład: Nasz plan kosztuje (Wszystkie koszty razem) 350.000 €, L-Bank wspiera kwotą 270.000€, czy mogę pozostałe 80.000€ wziąć w innym banku jako kredyt budowlany w warunkach rynkowych?

Czekam na waszą pomoc i odpowiedzi i oczywiście dziękuję z góry.

Napisany przez ichilas
Cześć, trochę się na tym znam. Sami mieliśmy Z15, chociaż już jakiś czas temu. Dlatego warunki mogły się nieco zmienić i moje stwierdzenia mogą już nie być w 100% aktualne. Wysłałem Ci prywatną wiadomość.

Napisany przez NaTwoim13
Na brakujące 80 000 euro L-Bank udostępnia dodatkowe finansowanie pod warunkiem stóp odniesienia rynku kapitałowego, ponieważ żadny bank nie jest prawdopodobnie zainteresowany zajęciem miejsc w dalszej kolejności.

Napisany przez OF-Automotive
Cześć,
w 2016 roku podpisałem umowę pożyczki z-15 + pożyczkę uzupełniającą (jak słusznie napisał noelmaxim). Wtedy świetnie współpracowałem z doradcą na zasadzie honorarium, który kompletnie i skutecznie wypełnił wniosek i miał bardzo dobry kontakt z przedstawicielami L-Bank. Jeśli jesteś z obszaru HN/LB, chętnie przekażę Ci jego dane kontaktowe.

Napisany przez Murat2017
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. @of-automotive jestem z okolic PF, znalazłem teraz doradcę z CW, który okazał się bardzo kompetentny przez telefon. Obecnie szukam działki.

Napisany przez NaTwoim13
Wykonanie wniosku na zasadach honorariów jest oczywiście zawsze możliwe, jeśli konsument sam nie czuje się na siłach. Konsument składa wszystkie niezbędne dokumenty, a pośrednik tworzy wszystkie wnioski i generuje umowy.

Napisany przez Murat2017
No więc odnośnie honorarium jeszcze nie rozmawialiśmy. Jakie było ono w przypadku OF-Automitve?

0,77% kwoty kredytu

Napisany przez Murat2017
Czy musi to być opłacone osobno, czy zostało doliczone do kwoty kredytu?

Honorarium zostanie zintegrowane z kredytem i będzie dokładnie uwzględnione w dokumentach L-Bank

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata