Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Po rozwodzie klasa podatkowa?

Napisany przez Caller
Cześć,
jak jest z zmianą klas podatkowych w przypadku rozwodu? Obecnie jestem w klasie podatkowej dla małżeństw, czy mogę ją utrzymać do końca roku po rozwodzie? Rozwód jest przyjazny, dlatego nie chcemy, aby wszystko działo się natychmiast. Jak najlepiej zaplanować rozwód, aby nadal korzystać ze świadczeń podatkowych wynikających z małżeństwa. Chętnie poznam również sposoby na obniżenie kosztów rozwodu. Jeśli masz jakieś wskazówki, proszę podziel się nimi.
Na razie wiem, że
Beauftragen sie nur einen Anwalt für Familienrecht und lassen sich professionell beratenVersuchen Sie sich auf eine einvernehmliche Scheidung zu einigenBeantragen Sie Beratungs- und Prozesskostenhilfe (Verfahrenskostenhilfe) (Źródło: tutaj)

Moim zdaniem doświadczenia innych są cenne, dlatego będę wdzięczny za porady.

​Jeśli mogę kontynuować korzystanie z podziału podatkowego do końca roku, złożę wniosek o rozwód dopiero na początku 2018 roku.

Re: Po rozwodzie klasa podatkowa?

Napisany przez brainy
Splittingtarif, czyli kombinację klas podatkowych 3/5, otrzymuje się, gdy jest się żonatym LUB mężatką I nie żyje się w stałym rozłączeniu. Wystarczy jeden dzień w roku kalendarzowym, aby być łącznie opodatkowanym.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata