Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Zniżka na fundusze

Napisany przez Eberhard1234
Cześć wszystkim,
w powyższym instytucie berlińskim można kupować i sprzedawać fundusze bez prowizji. Dostawca ma
kilku partnerów współpracujących, przez których wszystkie transakcje muszą być przeprowadzone.
Jakie są doświadczenia z tym związane i którą bank współpracujący można polecić?

Pozdrowienia
Eberhard1234

Napisany przez Cici
Większość funduszy można już jednak handlować na giełdzie bez prowizji za emisję przez wszystkie banki oferujące rachunek papierów wartościowych. Jaka dodatkowa wartość dokładnie oferuje ten konkretny dostawca?

O ile mi wiadomo, koszty transakcyjne są niskie. Na stronie głównej wymienione są zalety!

Interesuje mnie fundusz UniGlobal. Czy można go zamówić w ING-Diba bez opłaty emisyjnej?

Napisany przez florianmeier
Coraz częściej oferowane produkty bez opłaty za emisję obejmują zazwyczaj roczne opłaty za zarządzanie w wysokości od 1,5% do 2,5%. Z tego żyją fundusze z rabatami, ING i inni.
P.S.: Uniglobal nieco odbiega w dół od punktu odniesienia MSCI World.
Kliknij na Benchmark
https://www.onvista.de/fonds/Uniglobal-Fonds-DE0008491051
Więc lepiej postawić na benchmark niż na ETF.
https://www.finanztip.de/indexfonds-etf/

Jaki ETF możesz obecnie polecić?

Napisany przez 2tneub
W ostatnim czasie również zajmowałem się inwestowaniem (w szczególności w ETF-y) i przeglądałem trochę forum papierów wartościowych. Nawet jeśli ilość informacji na początku może przytłoczyć, są tam dobre wątki dla początkujących. W zależności od banku, istnieją specjalne rabaty na niektóre ETF-y jako plany oszczędnościowe, dlatego należy zwrócić uwagę na traktowanie podatkowe w tym roku (pojęcia podatku prostego/podatku brzydkiego) oraz zmiany w opodatkowaniu w przyszłym roku. Warto również podjąć decyzję dotyczącą dywidendy/kapitalizacji oraz swapujących/replikujących. Gdy trochę zapoznamy się z tymi obszarami tematycznymi, można wybrać odpowiedni ETF dla siebie.

Mam konto maklerskie w ING-Diba. Czy warunki tam są w porządku w porównaniu z rynkiem? Jak mogę się upewnić, że nie spotkają mnie żadne niespodzianki podczas zakupu? Która giełda, Frankfurt czy Xetra?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata