Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Potwierdzenie DSL Bank

Napisany przez Erna
Cześć. Czy ktoś może mi powiedzieć, jak długo trwa, zanim bank DSL udzieli decyzji o przyznaniu lub odrzuceniu kredytu? Wczoraj otrzymaliśmy informację, że powołano rzeczoznawcę do oceny obiektu. Jakie ma to na celu?

Napisany przez 6Bankkaufmann
To jeszcze nic nie znaczy. Lub możesz zinterpretować, że bank nie wysłałby rzeczoznawcy, gdyby odrzucił sprawę. Ponieważ rzeczoznawcy oznaczają dodatkowe koszty dla banku. Decyzja kredytowa jeszcze nie została podjęta. Bank wyda decyzję o udzieleniu kredytu na piśmie. Nie pośrednik. Z tego powodu można przypuszczać, że rzeczoznawca jest zewnętrznym rzeczoznawcą, a nie pracownikiem banku, który nie ma nic wspólnego z finansowaniem. Ogląda Dom także od wewnątrz i po kilku minutach odchodzi.

Napisany przez NaTwoim13
@Pracownik bankowy
??? To jest DSL Bank. Wydaje się, że oddział nie został uwzględniony w rewizji wartości stołu! Będzie tam zlecony rzeczoznawca!!! Czy to dla ciebie nowość??
Nie, pracowniku bankowy!!!! Dlaczego po kilku minutach znowu odszedłeś? To wygląda na to, że nie jest to obowiązkowy raport inspekcyjny po zgodzie z powodu ustawy refinansowania, to jest ocena przed i decydująca dla decyzji o finansowaniu!!!!

Napisany przez Erna
Cześć. Ekspert jest tam tylko po to, aby obejrzeć działkę, ponieważ jeszcze nie ma na niej domu. Według moich informacji, był tam wczoraj.

Napisany przez Banker
Kiedy złożyliście wniosek o pożyczkę? To może potrwać kilka tygodni.

Napisany przez Erna
Od ponad dwóch tygodni

Napisany przez Spiagei
Cześć Erna,
kiedy rzeczoznawca był, zazwyczaj idzie sprawnie. Myślę, że DSL otrzyma opinię w środę i podejmie decyzję w przyszłym tygodniu.

Napisany przez Mullinchen
Cześć Erna. Wiem, że od tamtego czasu minęło kilka lat.
Ale czy udało się z domem po wizycie rzeczoznawcy?

Napisany przez NaTwoim13
Nie rozumiem ich!!! Zaoferowałem im wszelką pomoc i jako doświadczony pośrednik finansowy z szerokimi kontaktami z bankiem DSL wyraziłem jasne stanowisko w wiadomości prywatnej, a teraz zadają takie pytanie tutaj na wątku sprzed 4 lat! Co im da informacja o tym, jak skończyła Erna??? To zawsze musi być rozpatrywane indywidualnie!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata