Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Karta kredytowa z odroczonymi płatnościami - dochód minimalny, limit transakcji.

Napisany przez oldfashioned
Z uwagi na obecny deficyt chciałbym ubiegać się o kartę kredytową typu revolving. Moje miesięczne dochody netto wynoszą stałe około 400€ (na pół etatu). Nie mam żadnych stałych miesięcznych kosztów. Nie płacę czynszu. Nie mam żadnych wpisów w Schufa ani Infoscope. Nie posiadam również żadnego majątku. Jestem pełnoletni.

Poszukuję karty kredytowej, która umożliwi mi wypłatę każdego miesiąca od 200 do 500€, ale początkowo spłacanie tej kwoty w bardzo niskich miesięcznych ratach (np. 30€).

Ponieważ nie mam doświadczenia z kredytami ani kartami kredytowymi, chciałbym wiedzieć, czy taki limit dostępny przy moich dochodach jest realistyczny, czy też powinienem całkowicie zapomnieć o tym pomysle. Z góry dziękuję.

Dodatkowa informacja: Niestety, przez pomyłkę umieściłem wpis w niewłaściwym podforum. Proszę przenieść, dziękuję.

Re: Karta kredytowa z odroczonymi płatnościami - dochód minimalny, limit transakcji.

Napisany przez Daukind
Wejdziesz w wir spadkowy i odsetki cię zjedzą, ale proszę:
Karta kredytowa Advanzia
Alternatywnie: Barclaycard (ale nie mam pojęcia, czy to zadziała bez zaświadczenia o dochodach)
Obydwie firmy nie są tak rygorystyczne jeśli chodzi o zdolność kredytową...

Dziękuję za wskazówki. Dochód, choć niewielki, potrafię udokumentować.

Zakładając, że złożę wniosek o kartę Barcley Card New Visa, wypłacę 300 € każdego pierwszego dnia miesiąca i spłacę co najmniej (2% całkowitego obciążenia) kwoty minimalne przed pierwszym dniem każdego kolejnego miesiąca, czy moje obliczenia na 12 miesięcy są poprawne?

Kwota pożyczki: 3600 €
Rata 1: 6 €
Rata 2: 11,88 €
Rata 3: 17,64 €
Rata 4: 23,29 €
Rata 5: 28,82 €
Rata 6: 34,24 €
Rata 7: 39,56 €
Rata 8: 44,77 €
Rata 9: 49,88 €
Rata 10: 54,88 €
Rata 11: 59,78 €
Rata 12: 64,59 €

Dodatkowo na koniec roku od pozostałej kwoty -3164,67 € oprocentowanie wynoszące 581,67 € (oprocentowanie roczne 18,83%) zostanie naliczone.

Czy coś przeoczyłem lub źle zrozumiałem?

Napisany przez hanes
Przy Twoich dochodach nie ma znaczenia, czy wypłacasz 300 czy 3000 euro miesięcznie. Jeśli już tak, to zrób to dobrze... Ponadto generowane odsetki możesz spokojnie spłacić kartą kredytową na początku każdego miesiąca.

Napisany przez xlarge
Nie płacisz tu odsetek rocznych, ale odsetki miesięczne.
W twoim przykładzie, przy kwocie 300€ i oprocentowaniu rocznym 16,99%, oznacza to 1,42% odsetek miesięcznie -> 4,25€ odsetki w pierwszym miesiącu i tylko 1,75€ spłaty kapitału. (Czy trzeba płacić obie stawki: 2% minimalnej spłaty + 1,42% odsetek???)
W drugim miesiącu więc 598,25€ długu -> 11,97€ minimalna opłata -> 8,49€ odsetki -> 3,48€ spłata kapitału
Po 12 miesiącach będziesz miał około 3600€ długu i 51€ odsetek miesięcznie -> a gdy od tej kwoty zaczynając spłacać 400€ miesięcznie, spłacisz tylko 350€ w pierwszym miesiącu ... czyli zajmie to prawie rok.
-> Chcesz zadłużenia/upadłości prywatnej???

Napisany przez BenniG
Rzadko spotyka się tak dziwne pomysły.
Dlaczego chcesz wydawać dodatkowo 300 € każdego miesiąca, więcej niż zarabiasz?
Dlaczego wypłacasz pieniądze pierwszego dnia miesiąca, a nie wtedy, kiedy ich potrzebujesz?
Odsetki są naliczane na bieżąco. Więc jeśli wypłacisz te 300 € dzień później, zaoszczędzisz prawie 14 centów - drobne oszczędności też się liczą!

Napisany przez gardenha
Cześć oldfashioned,
Muszę najpierw zgodzić się z innymi postami tutaj. Po prostu spróbuj radzić sobie z ograniczonymi środkami lub szukaj innych źródeł dochodu.
Jeśli naprawdę zacznie brakować ci pieniędzy pod koniec miesiąca, karta kredytowa nie jest najlepszym wyborem ze względu na wysokie opłaty i przesadnie wysokie oprocentowanie.
W takim przypadku krótkoterminowy kredyt, który spłacasz jak najszybciej, byłby tańszą, choć nie najlepszą opcją. Przykładem byłaby tu firma Vexcash, gdzie przynajmniej stopa procentowa byłaby niższa.
Jak już wspomniałem, nie jest to najlepsze rozwiązanie, ale jako alternatywa na krótki okres czasu może być przydatne.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata