Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Postbank reaguje niemiło po wypowiedzeniu umowy.

Napisany przez Hanomag
Z powodu polityki opłat Postbanku zdecydowałem się zlikwidować swoje prowadzone tam konto osobiste, które istniało tam przez niemal 50 lat, z końcem maja. W związku z tym, że od 1 czerwca nie miałem już dostępu online, zauważyłem przedwczesne wyłączenie możliwości sprawdzenia ostatnich transakcji. Szybko otrzymałem następującą odpowiedź:

Dziękujemy za wiadomość e-mail. Zlikwidowałeś swoje konto i teraz dziwisz się, że nie możesz już sprawdzać swoich transakcji w bankowości internetowej.
Bankowość internetowa jest opcjonalnym dodatkiem do konta osobistego w Postbanku. Zakończenie umowy oznacza również utratę dostępu do funkcji bezpośrednio związanych z tym konkretnym kontem.
Jeśli potrzebujesz informacji o transakcjach z zamkniętego konta, możesz na życzenie żądać kopii wyciągów bankowych za pośrednictwem poczty. W tym celu wyślij list ze swoim podpisem na adres Postbank München - 80318 Monachium. Prosimy również o uwzględnienie opłaty za ten serwis, zgodnie z naszym cennikiem.
Dziękujemy za zrozumienie.

Sądząc po tym, nie będę musiał żądać kopii ostatniego wyciągu bankowego, ponieważ Postbank musi początkowo udostępnić mi go bezpłatnie tak jak dotychczas.
Dlaczego nie można pozwolić na ograniczoną funkcjonalność bankowości internetowej do czasu udostępnienia ostatniego wyciągu bankowego?

Napisany przez Spiagei
Cześć,
co w tym jest nieprzyjaznego? Zrezygnowałeś z konta i gdy to zostało wykonane, to się skarżysz????
Jeśli zrezygnowałeś od 01.06, to Postbank nie może być winna temu, że wcześniej nie pobierałeś wyciągów z konta??

Napisany przez BenniG
Cześć rano,
zrobiłem to przy przeprowadzce mojego konta, że przez pewien czas kontynuowałem korzystanie z konta starego.
W ten sposób mogłem się upewnić, że żadne obciążenia już nie będą realizowane. Dzięki temu nie było dla mnie żadnym problemem zarchiwizowanie ostatnich transakcji.
Następnym razem, jeśli do tego dojdzie, na pewno będziesz mądrzejszy.
Pozdrowienia
BenniG

Napisany przez Hanomag

co w tym jest niegrzecznego? Zrezygnowałeś z konta, a potem, gdy to zostało zrealizowane, skarżysz się????

Nie skarżę się z powodu zakończenia konta, ale z powodu takich wypowiedzi jak poniższe:

Potrzebujesz informacji o obrotach z usuniętego konta, możesz w razie potrzeby poprosić o kopie wyciągów bankowych pocztą. Wyślij w tym celu list ze swoim podpisem do Postbanku w Monachium - 80318 Monachium. Proszę zauważyć w związku z tym również opłatę, którą naliczamy za ten usługę zgodnie z cennikiem usług.
Dziękujemy za zrozumienie.
Ale wydaje się, że nie wiesz, że w życiu biznesowym potrzebny jest szacunek?

Cytat autorstwa Spiagei
Jeśli zrezygnowałeś na 01.06, to Postbank nie może mieć na to wpływu, że wcześniej nie odebrałeś swoich wyciągów??

Jak mam odebrać wyciągi, które jeszcze nie zostały udostępnione? Niezależnie od tego zakładam, że Postbank musi przekazać mi ostatnie rozliczenie bez dodatkowych opłat.

Napisany przez Hanomag

zrobiłem to przy przeprowadzce konta w taki sposób, że przez jakiś czas pozostawiłem stare konto aktywne. W ten sposób mogłem być pewien, że żadne obciążenia nie będą już na nim przeprowadzane.

Nowe konto było już zamknięte 31.03., więc nie było w tej sprawie żadnych problemów.

Dlatego nie było dla mnie absolutnie żadnym problemem zarchiwizowanie ostatnich transakcji.

Dzisiaj dostałem ostatni wyciąg z konta ze wszystkimi ostatnimi transakcjami, włącznie z ostatnim przelewem na moje nowe konto. Oprócz opłaty za prowadzenie konta nie były naliczane żadne dodatkowe opłaty (za przesyłanie wyciągu itp.).

Następnym razem, jeśli dojdzie do tego ponownie, na pewno będziesz mądrzejszy.

Myślę, że nie popełniłem żadnego błędu.

Cytat od Spiagei
co w tym jest nieprzyjaznego? Skasowałeś swoje konto, a gdy to zostało zrealizowane, to się skarżysz????
Jeśli złożyłeś wypowiedzenie na 01.06, to Postbank nie może nic zrobić w kwestii tego, że wcześniej nie odbierasz już swoich wyciągów??

Dla twojego zrozumienia:
1. Jest to nieprzyjazne, ponieważ sugeruje się, że muszę płatnie zażądać ostatniego wyciągu, a potem to podsumowuje z tekstem: Dziękuję za zrozumienie.
2. Skarżę się, ponieważ nie jest to zgodne z duchem czasu, że nie mogłem zobaczyć i pobrać ostatniego wyciągu tak jak zawsze.

Napisany przez Malapascua

Nie skarżę się na zakończenie konta, ale na takie wypowiedzi, jak następująca:
Ale wydaje się, że nie wiesz, że do życia biznesowego wymagana jest kultura?

Na pewno nigdy nie byłeś szczególnie skuteczny w biznesie.
Na miejscu Postbanku również zablokowałbym dostęp od 01.06. i nie przesyłałbym wyciągów. Twoje żądania są po prostu bezczelne, a zachowanie banku profesjonalne.

Napisany przez Daukind

Nie byłeś szczególnie skuteczny w biznesie.
Na miejscu Banku Pocztowego od 01.06. zablokowałbym dostęp i nie przekazywał wyciągów. Twoje żądania są po prostu bezczelne, a zachowanie banku profesjonalne.

Śmieszne. Gdybyś odnosił sukces, prawdopodobnie wiedziałbyś, że banki są zobowiązane do udostępniania wyciągów bankowych - także retrospektywnie.

Napisany przez Hanomag

Nie byłeś z pewnością szczególnie skuteczny w biznesie.
Na miejscu Postbanku zablokowałbym dostęp od 01.06. i nie przesyłałbym wyciągów. Twoje żądania są po prostu bezczelne, a postępowanie banku jest profesjonalne.

Twoje twierdzenie nie jest nawet bezczelne, ale po prostu głupie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata