Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt Commerzbank na DSL Bank

Napisany przez Fleischi666
Hallo, jestem nowym użytkownikiem na forum.
Chciałbym tu opowiedzieć moje doświadczenia i mam nadzieję, że wybrałem odpowiedni dział.
Kilka dni temu poszedłem do Commerzbank i tam otworzyłem konto osobiste.
Jednocześnie złożyłem wniosek o kredyt samochodowy w wysokości 9000 €.
Doradczyni bankową wprowadziła wszystkie dane we współpracy ze mną, rozmawialiśmy przez 2,5 godziny.
konto osobiste nie stanowiło problemu.
kredyt również nie był problemem.
9000€ na 6 lat, rata 150€ miesięcznie.
Doradczyni otrzymała zielone światło (brak negatywnej informacji w bazie Schufa ani innych problemów), więc nic nie stało na przeszkodzie.
Powiedziała mi, że ponieważ otworzyłem nowe konto osobiste, może minąć nawet do 12 godzin, zanim pieniądze zostaną przelane.
Po 5 dniach otrzymałem dane dostępowe do konta i wszystko inne.
Jednak kredyt nadal nie pojawił się na moim koncie.
Skontaktowałem się wtedy z doradczynią, która powiedziała, że wystąpiły problemy.
Powiedziała, abym przyszedł jeszcze raz, ponieważ musimy ponownie zająć się kredytem lub złożyć nowy wniosek.
3 godziny później byłem w oddziale, a doradczyni dała mi nowy wniosek, ponieważ pierwszy został odrzucony.
Wszystko wydawało się podejrzane. Nowa umowa nie była już z Commerzbank, ale z DSL Bank w Kolonii.
W umowie było 9000€ + 1719€ ubezpieczenia rat.
Okres spłaty 107 miesięcy, miesięczne raty w wysokości 150€, oprocentowanie 9,70%.
Czy to nie jest jakaś bezczelność?
Czy to jest legalne?
Czy to jakaś podszeptywana praktyka przez doradcę?
Doradcyni z Commerzbank oferującej mi kredyt z zewnętrznego banku.
Będę wdzięczny za odpowiedzi.
Pozdrawiam, Silvia

Napisany przez Spiagei
Cześć Silvia,
to już teraz całkiem normalne, że banki pośredniczą w nawiązywaniu kontaktów z innymi bankami.
Zazwyczaj DSL Bank jest bardzo konkurencyjna, chyba że Twój wynik w bazie Sxhufa jest niski. Nie negatywny, tylko niski. W takim przypadku stosowane są warunki C na poziomie około 9%. To może tłumaczyć dlaczego Commerzbank odrzuciła twoje wniosek.

Pozdrawiam, Stefan

Okej, skąd pochodzi lub jak jest obliczana ta wartość punktowa? Nigdy nie przekroczyłem limitu konta ani nie miałem kredytu w innych miejscach. To byłby tak naprawdę mój pierwszy kredyt.

Napisany przez ichilas
Cześć,
tutaj możesz raz w roku bezpłatnie wnioskować o informacje o sobie. Trwa 2-4 tygodnie
https://www.meineschufa.de/download....df&token=92048
Niestety nikt oprócz Schufy nie wie dokładnie, jak składa się ten wynik punktowy.
Wiele czynników odgrywa rolę.

Porozmawiałem teraz z znajomym. Powiedział mi, że dużym czynnikiem jest miejsce, w którym mieszkam. Wystarczy, że mieszkam w dzielnicy, gdzie jest wielu ludzi z kredytem. Prawie tego nie wierzę. Chyba nie chodzi o zawód. Sam nigdy nie zadłużyłem się, nie miałem debetu ani nawet umowy na telefon. Mój znajomy ma dostęp do Schufa, więc w najbliższy wtorek zobaczę, co mam. Miałem już ofertę od banku Renault, ale była dla mnie zbyt wysoka. Potem znalazłem tańsze oferty na Check24, które prawdopodobnie są oszustwem. Przez całe życie nie zadłużyłem się i opłaciłem rachunki, a potem 9% od 9000 €, aż tracę wiarę. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam

Napisany przez Spiagei
Wynik składa się z maksymalnie 45 różnych cech. Na przykład, stan cywilny: kawaler gorszy od żonatego, wiek: młodszy gorszy od starszego, kredyt hipoteczny zwiększa wartość, kredyt prywatny obniża wartość, itp. Nawet pracownicy Schufa nie znają wszystkich szczegółów. Sprawdź swoje Schufa, aby zobaczyć swój wynik. P.S. Może się zdarzyć, że Schufa nie ma o Tobie żadnych danych, co można tłumaczyć tym, że jeszcze nic nie miałeś. Pozdrawiam, Stefan

Napisany przez schunckt

...
...
Doradczyni dostała zielone światło (brak negatywnego wpisu w SCHUFA lub czegoś innego) i tak nic nie stało na przeszkodzie.
Powiedziała mi, że ponieważ jednocześnie założyłam nowe konto osobiste, może potrwać do 12 godzin, zanim pieniądze zostaną przelane.
...
...
Skontaktowałam się potem z doradczynią, a ona powiedziała, że wystąpiły problemy.
...
...

Zrezygnować z umowy dotyczącej konta osobistego lub odwołać ją, a po uzyskaniu informacji od SCHUFA spróbować gdzie indziej.
T.

Anulować umowę konta bieżącego lub odwołać, a następnie spróbować gdzie indziej po uzyskaniu raportu z Biura Informacji Kredytowej (Schufa).
Pozdrawiam,
T.

Co to ma dać? Poza tym jest zbyt skomplikowane. Ponownie kontaktować się z wszystkimi w związku z nowym kontem.

Napisany przez schunckt

Co to ma przynieść? Poza tym jest za skomplikowane. Znowu wszystkim pisać z powodu nowego konta

No dobrze? W takim razie zapłacisz łącznie 16050€ za swoją pożyczkę w wysokości 9000€. 9,7% to już porządna kwota. Czy potencjalna oszczędność nie jest warta własnego wysiłku? Dobrze, w takim razie po prostu podpisz.

T.

Właśnie zmieniłem pracę, więc na pewno to nie leży po stronie pracy.
Jeśli teraz szukam kredytu, to nie ma znaczenia, w jakim banku mam konto osobiste.
I na pewno nie podpiszę 9%, to logiczne.
Mam obietnicę z Renaultbankiem w wysokości 6%, więc to już ustalone.
Oferty promocyjne w internecie są poniżej 5%, ale na pewno nie zaakceptuję 9%.

*Nie Renaultbank, ale Santander

Napisany przez Spiagei
Jeśli chcesz, możesz przesłać mi swoje dane mailowo na adres info@baufi-chiemgau.de.
Miałem niedawno podobną sytuację z kredytem hipotecznym i udało mi się umieścić klienta w innej banku poniżej 4%
Lub możesz spróbować samodzielnie: https://www.baufi-chiemgau.de/kredit
Pozdrawiam, Stefan

Dziękuję za Twoją ofertę.
Właśnie dostałem ofertę od Renault Bank od dealera Renault.
Jest dokładnie zgodna z moimi życzeniami i została zrealizowana dokładnie po 15 minutach wprowadzania danych i 20 minutach oczekiwania.
Bez żadnych problemów otrzymałem zielone światło i w piątek odbiorę samochód.
Jutro o 13:30 mam spotkanie z kierownikiem oddziału Commerzbank.
Na namowę mojego szwagra umówiliśmy się na spotkanie.
Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata