Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Jak uniknąć dodatkowych zobowiązań związanych z zakupami online / zakupami ratalnymi?

Napisany przez balko1999
hallo,
oto moje pytanie w skróconej formie:
Czy istnieje miejsce, gdzie można się zarejestrować na liście (oprócz Schufa), która blokuje możliwość dokonywania zakupów online/raty?
W przeciwnym razie myślę o możliwości skontaktowania się bezpośrednio z szajkami-kredytowymi, czyli firmami faktoringowymi takimi jak Klara & firmami windykacyjnymi itp., aby się u nich zarejestrować.
Czy istnieje jakieś wykaz w tym zakresie?
A może powinien jednak skontaktować się ze Schufą? Właściwie chciałem uniknąć kontaktu ze Schufą, ponieważ planowana jest w perspektywie średnio-/długoterminowej kupno domu.
Dziękuję za pomoc.
Balko

Re: Jak uniknąć dodatkowych zobowiązań związanych z zakupami online / zakupami ratalnymi?

Napisany przez Daukind
Nie.
Zakupoholizm powinno się leczyć terapeutycznie.

Napisany przez hanes
Alternatywa:
Umieszczenie na czarnej liście (world-check), co oznacza dożywotnią blokadę na całym świecie...

Napisany przez balko1999
terapię także przyjąłbym z otwartymi ramionami. Ale uparty osioł to mało w porównaniu z tą osobą.
A bez woli nie ma postępu.
Dzięki Hanes, to finansowy pętl, który uwalnia kark. To oznacza nie tylko zakaz zakupów online, ale także wszelkie transakcje poza gotówką. Dziękuję, ale nie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata