Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: konto osobiste WHEN mimo złej oceny)

Napisany przez Torbon
Cześć,

chciałbym otworzyć konto osobiste (bez debetu, nie potrzebuję i nie chcę debetu). Ważniejsza jest dla mnie karta debetowa. Obecnie mam konto w Postbank z kartą debetową (na zasadzie prepaid) i korzystam z niego od kilku lat (ponieważ wcześniej przy wpłacie wynoszącej >1200 było bezpłatne), nie ma żadnych opóźnień płatności ani problemów, ale mam słabą ocenę w Biurze Informacji Gospodarczej. Poza tym Postbank teraz żąda opłaty w wysokości 5,90 € miesięcznie.

Zapytałem w Commerzbank i ING Diba, obie odmówiły :-(

Jeśli masz jakieś wskazówki lub informacje, gdzie można otworzyć konto z kartą debetową, będę wdzięczny. Denerwuje mnie to, gdy chcę szybko zrobić zakupy i muszę znów jechać długą trasą, żeby wypłacić pieniądze wcześniej. Nie jest to tragiczne, ale czasami uciążliwe.

Pozdrowienia

Napisany przez Ethnonym
Hej Tutaj jest kilka banków, Zależy, czy masz przypadkiem umowę z o2, możesz skorzystać z kilku korzyści związanych z o2 Banking.

Napisany przez Torbon
Dziękuję,

mam umowę z Vodafone :-)

Pozdrowienia

Napisany przez ProfFF
Być może możesz usunąć swój wpis w Biurze Informacji Gospodarczej, gdy dług zostanie spłacony, co może poprawić Twój wynik kredytowy?

Napisany przez Torbon
Mam teraz spotkanie w Raiffeisenbanku w poniedziałek. Powiedziałem im także, że mam negatywny wpis, ale powiedzieli, że na razie to nie stanowi problemu.

Napisany przez Doso
Spróbuj po prostu dalej sprawdzać znane darmowe platformy, takie jak DKB i Consors Bank. Może uda się gdzieś znaleźć odpowiednie konto.

Napisany przez Torbon
Dziękuję, teraz mam konto osobiste w Raiffeisen Bank, w bardzo dobrych warunkach, nawet lepszych niż w Postbank. Dziękuję

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata