Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Dostęp do zasobów po spadkobiercy

Napisany przez rheingeist
Cześć wszystkim
Czy bez problemu można uzyskać wgląd do konta zmarłego ojca w Sparkasse lub banku.
Czy potrzebny jest do tego jakiś dokument od urzędu, na przykład akt spadku.
Mój ojciec był żonaty z kobietą, któej nie można ufać.
Masz może pomysł, jak postępować, żeby nic nie zniknęło .
Co z kontem za granicą, czy jest ono widoczne w Niemczech !! ??
Będę wdzięczny za porady i sugestie.
Pozdrowienia
reini

Napisany przez Daukind
Oczywiście jedynie dziedzic z aktami sporządzenia testamentu ma dostęp lub informacje

Napisany przez Mounten1986
Prawo do uzyskania informacji mają w tym przypadku tylko kobieta, ale musi ujawnić, co stało się z kontem, po prostu pozbycie się czegoś w tajemnicy nie jest możliwe.

Napisany przez rheingeist
Dziękuję za wasze odpowiedzi.
Ale jako dziecko jest się również spadkobiercą.
Jeśli chcę skorzystać z usług prawnika, kiedy powinienem to zrobić, przed czy po otwarciu testamentu???
Pozdrowienia, reini

Napisany przez vision
Ja, jako dziecko też miałem dostęp do konta. Nawet za opłatą otrzymałem wyciągi z konta z poprzednich lat. Oczywiście dotyczy to tylko kont indywidualnych, a nie wspólnych kont małżonków. Nie było konieczne posiadanie zaświadczenia o spadku, bez znajomości sytuacji finansowej nie można decydować, czy przyjąć czy odrzucić spadek. Życzę Ci dużo siły. Walcz z złą macochą i radź sobie z żałobą po ojcu, to nie jest łatwe.

Napisany przez Doso
Jeśli nie znajdujesz się w istniejącym testamencie, nie jesteś dziedzicem jako dziecko. W takim przypadku możesz ubiegać się o zachowek, lecz musisz wtedy skontaktować się z wskazanymi w testamencie spadkobiercami i poprosić o wykaz spadku. Zaleca się skorzystanie z usług prawnika, który pomoże w tym procesie i udzieli stosownych porad.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata