- czw lip 06, 2017 6:44 pm
Cześć....
Cena zakupu 220.000 + koszty zakupu = ok. 247.000€
Kapitał własny 150.000€
Dochód netto co najmniej 2200 €
Wynajem zimny: ok. 900€
Parter jest użytkowany własnoręcznie i remontowany samodzielnie, finansowany z kapitału własnego.
Podobnie koszty zakupu. Piętro pozostaje nadal wynajęte.
Pożądana rata 800-1000€ + dodatkowa spłata
Pożądane związanie odsetek na 15 lat.
Teoretycznie możliwe jest spłacenie wszystkiego w ciągu 15 lat.
Zostało mi sugerowane, że prawdopodobnie 10-letnie zabezpieczenie odsetek+pożyczka KFW w połączeniu z umową oszczędnościową budowlaną byłoby dla mnie najlepsze, zamiast 15-letniego związania odsetek z dodatkową spłatą, jak początkowo planowałem.
Pytanie do ekspertów:
Jakie obecnie byłyby realistyczne i bardzo dobre stopy procentowe/oprocentowanie w tych warunkach ?
Co waszym zdaniem byłoby obecnie idealne i sensowne ?
Wiem, że teraz wszystko zostało w zarysie przedstawione i potrzeba więcej szczegółów.... byłbym jednak wdzięczny za ogólną ocenę, którą moglibyście udzielić.
Cena zakupu 220.000 + koszty zakupu = ok. 247.000€
Kapitał własny 150.000€
Dochód netto co najmniej 2200 €
Wynajem zimny: ok. 900€
Parter jest użytkowany własnoręcznie i remontowany samodzielnie, finansowany z kapitału własnego.
Podobnie koszty zakupu. Piętro pozostaje nadal wynajęte.
Pożądana rata 800-1000€ + dodatkowa spłata
Pożądane związanie odsetek na 15 lat.
Teoretycznie możliwe jest spłacenie wszystkiego w ciągu 15 lat.
Zostało mi sugerowane, że prawdopodobnie 10-letnie zabezpieczenie odsetek+pożyczka KFW w połączeniu z umową oszczędnościową budowlaną byłoby dla mnie najlepsze, zamiast 15-letniego związania odsetek z dodatkową spłatą, jak początkowo planowałem.
Pytanie do ekspertów:
Jakie obecnie byłyby realistyczne i bardzo dobre stopy procentowe/oprocentowanie w tych warunkach ?
Co waszym zdaniem byłoby obecnie idealne i sensowne ?
Wiem, że teraz wszystko zostało w zarysie przedstawione i potrzeba więcej szczegółów.... byłbym jednak wdzięczny za ogólną ocenę, którą moglibyście udzielić.