Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Pytania dotyczące finansowania budowy

Napisany przez BariPoll
Cześć, jestem nowy tutaj i mam pytanie dotyczące kredytu budowalnego. Ja i moja żona chcemy zbudować Dom jednorodzinny o cenie 109 000€ plus dodatkowe koszty budowy około 35-40 000€. Szacunkowo razem 150 000€.

Teraz odnośnie do naszych danych: Mamy już/grunt pod budowę. Więc trzeba tylko postawić Dom.
Mam 20 000€ wkładu własnego.
Moje miesięczne dochody netto wynoszą 2200€.
Umowa na czas nieokreślony / stała umowa.
Moja żona pracuje za 450€.

Chciałem sprawdzić moje dane w Biurze Informacji Kredytowej, zanim pójdziemy do banku z zapytaniem, czy wszystko jest w porządku. Zauważyłem w swoim raporcie dwa wpisy, jeden z 2016 roku, który został uregulowany, a drugi, o którym już nie pamiętałem. Natychmiast zareagowałem i uregulowałem tę sprawę. Teraz są dwa uregulowane wpisy. Oba wpisy są poniżej 200€.

Raty za nasz kredyt samochodowy zostaną spłacone za miesiąc. Nie mamy żadnych innych kredytów ani zobowiązań.

Teraz moje pytanie. Czy moglibyśmy otrzymać kredyt budowlany? Bylibyśmy wdzięczni za wszelkie wskazówki i informacje.

Z góry dziękujemy za wasze starania.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@BariPoll, czy te dwa spłacone kredyty były pierwotnie negatywne? Czyli czy były kiedyś problemy z płatnościami?
Czy były to normalne kredyty ratalne, które teraz zostały spłacone?
W zależności od tego, to dwie różne pary butów.
Jeśli masz normalne kredyty ratalne, z których kredyt samochodowy będzie spłacony za 1 miesiąc, radziłbym teraz spłacić kredyt samochodowy i złożyć wniosek o pożyczkę hipoteczną dopiero wtedy, gdy kredyt samochodowy również będzie oznaczony jako spłacony w rejestrze dłużników.

Napisany przez BariPoll
Cześć bankierze,
dobrze, te zobowiązania początkowo były ujemne i są już uregulowane. kredyt samochodowy został teraz już spłacony, jeszcze pozostawała reszta w wysokości 159€, która została pobrana wczoraj przez Santander.

Cześć BariPoll, jeśli kredyt Santandera był ujemny i został opłacony wczoraj, to informacja o uregulowaniu będzie widniała w Biurze Informacji Gospodarczej (Schufa) przez trzy lata. Czy doszło do tytulacji? Jeśli tak... Pytanie brzmi, czy chcesz poczekać trzy lata na budowę. Alternatywą byłoby jednak rozważenie sprawy. Brakuje jednak dalszych informacji na temat ceny zakupu działki. Czy jesteś już wpisany jako właściciel w księdze wieczystej?

Napisany przez Jay
Cześć BariPoll, niezależnie od negatywnych cech w rejestrze Schufa (co już zostało omówione przez bankiera), powinieneś zastanowić się, czy twoje podstawy kalkulacyjne (nowy budynek z 2017/2018 za 109 000 EUR) są realistyczne. Załóżmy, że chcesz zbudować Dom o powierzchni 109 metrów kwadratowych, przewidujesz tutaj cenę jednego metra kwadratowego w wysokości 1000 euro...

Napisany przez Elex85
To z pewnością Dom do wykończenia własnymi siłami, inaczej nie da się wytłumaczyć kwoty 109 000€.

Napisany przez BariPoll
Cześć i dzięki za szybką odpowiedź.

Negatywny wpis nie pochodzi od Santander. kredyt samochodowy został przez nas spłacony bez problemu. Te dwa zakończone negatywnie wpisy wydają się pochodzić z zamówienia online.

Chodzi tutaj o Dom prefabrykowany, gdzie musimy jeszcze odrobić odrobinę własnej pracy, malować ściany i układać podłogę...

Byłoby fajnie, gdyby udało się to z kredytem budowlanym, ponieważ nie chcielibyśmy czekać 3 lata.

Pozdrowienia.

Napisany przez Jay
To byłby klasyczny kluczu w ręce i moim zdaniem w tej cenie prawie niemożliwe...

Napisany przez NaTwoim13
@ Specjalista ds. bankowości

Dwa negatywne cechy nie wynikają z samochodowego kredytu, to nie jest kredyt Santandera. Można to doskonale wywnioskować z wyjaśnień. Jest to stosunkowo mało istotne, ale jeśli ktoś chce i poświęci na to czas, może to doskonale wywnioskować z treści.

Napisany przez BariPoll
@noel poprawnie!
To, co tak naprawdę jest dla nas ważne, to wiedzieć, czy możliwe jest uzyskanie finansowania budowy na podstawie naszych danych.
Pozdrawiam.

Napisany przez NaTwoim13
Do dyskusji na temat ceny nie mogę się wypowiedzieć, ponieważ nie znam metrażu powierzchni mieszkalnej, lokalizacji inwestycji, ani żadnych informacji na temat standardów, wykończenia i podobnych rzeczy. Podejrzenie, że kalkulacje są zbyt skąpe, wydaje mi się prawdopodobne! Tak, bez wątpienia, ale - jak zawsze - to było jego pytanie? Jeśli mamy to tutaj omawiać, to czy nie potrzebujecie najpierw dodatkowych informacji, aby móc to ocenić?

Pytania, które się nasuwają:
- jaką powierzchnię mieszkalną ma Dom?
- gdzie jest budowany?
- jaka jest wartość działki?
- co zawiera pozycja kosztów pobocznych budowy w wysokości 35.000 - 40.000 euro?
- kiedy zostały dokonane wpisy i kiedy (jedno jest znane) zostały zrealizowane?
- od jak dawna pracują u obecnego pracodawcy?
- kto obliczył, bądź ustalił dla nich cenę budowy?

Napisany przez nexttry
Faktycznie kwota jest tak niewiarygodnie niska, że potrzebne są dodatkowe informacje:
Czy to jest Dom czy buda dla psa? Jeśli to pierwsze, to cena za gotowy Dom to czyste marketingowe zagranie. Po prostu nie jest możliwe, aby w 2017 roku, uwzględniając obecne przepisy dotyczące efektywności energetycznej budować Dom w tej cenie.
Dlatego moja opinia brzmi: Nie ma sensu dyskutować o konkretnych finansowaniach, chyba że chcemy wypchnąć użytkownika na krawędź przepaści.
@BariPoll: Przepraszam za dosadne słowa. W tym forum jest wielu sprzedawców, więc mogę tylko zasugerować, abyś ponownie przyjrzał się tej ofercie.

Napisany przez BariPoll
Mogę później przesłać dokładniejsze dane. Jeszcze pracuję!

Napisany przez NaTwoim13
Następnym razem masz rację, jednak nie powinienem mieszać się, jeśli ktoś chce zbudować Dom o powierzchni 75 m². Zwłaszcza jeśli nie znam tej osoby!
Dlatego zadałem pytania, których odpowiedzi pomogą mi lepiej zrozumieć to całe przedsięwzięcie.

Napisany przez Daukind
a) Za 109,000 możesz postawić podwójny garaż, ale nie Dom. Gdziekolwiek w Niemczech. Zupełnie nigdzie.
b) Z tymi dwoma negatywnymi cechami praktycznie żaden bank cię nie będzie finansować. A jeśli tak, to tylko z dużymi dopłatami do oprocentowania, co sprawi, że wylądujesz na 5, a raczej 6 procent. A przy tak niskich dochodach jest to także wątpliwe.

Napisany przez NaTwoim13
Nie, przy oprocentowaniu 4-5% nie znam żadnego banku. Bank w Essen nie finansuje nowych budów.
Jeśli już - po ustaleniu kosztów związanych z budową - bankowi będzie można wytłumaczyć całościowo, dlaczego konieczne było sprawdzenie w rejestrze Schufa. Wtedy marże odsetkowe nie będą tak dotkliwe, jak sugeruje Daukind.

Następnie musi pasować całokształt, maksymalny poziom obciążenia hipoteki, aby w ogóle móc ją zabezpieczyć, musi być odpowiedni. Dochód w stosunku do kwoty inwestycji jest na granicy, co sprawia, że wszystko wydaje się wątpliwe i można je tylko w przybliżeniu ocenić, jak sensowne jest przedsięwzięcie, gdy dostępne są dalsze informacje.

Napisany przez wbs

Dochód w stosunku do kwoty inwestycji jest graniczny.

Czy masz więcej informacji na ten temat, czy zakładasz, że oprocentowanie wynosi 4-5%?
Pozdrawiam
Heidi

Napisany przez Finspro Finance
@BariPoll,

w Twoim przypadku zależy to od tego, co dokładnie znajduje się w rejestrze Schufa. W przeszłości mieliśmy podobne finansowania (ale nie u banku Von Essen), ale jak już wspomniałem, wszystko zależy od zawartości rejestru Schufa. Jeśli chcesz, możemy to dla Ciebie darmo sprawdzić. Skontaktuj się z nami, jeśli chcesz.

Pozdrawiam serdecznie,
Erkan Aydemir
FINSPRO FINANCE
www.finspro.de

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Panie Aydemir, proszę opisz nam, gdzie i w jakich okolicznościach negatywne wpisy w Schufa mogą być pominięte.
Zwłaszcza gdy wpis i jego uregulowanie nie nastąpiły w odpowiednim czasie.

Napisany przez Finspro Finance
Cześć Noelmaxim,
to zależy od konkretnych informacji zawartych w rejestrze Schufa. Jeśli jest to ogólnie akceptowalna sytuacja dla naszego partnera bankowego, to istotna jest wiarygodność wpisów. Istnieje wiele powodów, dlaczego dane są zawarte w rejestrze Schufa, dlatego niemożliwe jest udzielenie ogólnie obowiązującej odpowiedzi na Twoje pytanie. Dlatego konieczna jest indywidualna weryfikacja.
Pozdrowienia
Erkan Aydemir
FINSPRO FINANCE
www.finspro.de

Napisany przez NaTwoim13
@Aydemir

Znasz fakty. Nie widzę tu czarno-białych i różnych konstrukcji.

Dwa mniejsze negatywne wpisy w Biurze Informacji Kredytowej, z czego co najmniej jeden nie został szybko zrealizowany, czyli czas wpisu i zrealizowania nie są jednoczesne. Dochód jest znany, można również zobaczyć poziom zabezpieczenia, a także plan, czyli nowa budowa.

Być może istnieją banki, z którymi można omówić negatywne wpisy w Biurze Informacji Kredytowej. Jednak dyskusja, którą chcemy prowadzić tutaj, powinna mieć korzyść dla wszystkich. Moją korzyścią byłoby teraz usłyszeć od ciebie, w których bankach możemy coś takiego jeszcze umieścić lub omówić usuwanie wpisów.

W zasadzie moglibyście uznać to za usprawiedliwienie aby pozyskać klientów jako nowy członek. Pokazałoby to, że nie chodzi wam tylko o waszą korzyść, ale również o dostępność dla wszystkich. Wszelkie inne rozwiązania bardziej mnie dziwiłyby!

Napisany przez Banker
Też jestem ciekawy, które banki tolerują negatywne wpisy lub po prostu przymykają na nie oko.

Kiedyś (czyli 5 lat temu) może to jeszcze było możliwe w mniejszych bankach regionalnych, jeśli dyrektor generalny sam decydował, komu przyznać kredyt. Ale dzisiaj myślę, że trudno jest takie coś przemycić przez dwie, trzy instancje w dziale kredytowym.

Napisany przez wbs
Nie otrzymasz odpowiedzi, ponieważ po prostu nie da się tego zrobić. Wiemy o tym, a konsumenci tutaj powinni to również wiedzieć, zwłaszcza od wprowadzenia dyrektywy UE dotyczącej kredytów hipotecznych. Dlatego nie ma sensu marnować na to myśli. Wiem, że Bank von Essen potrafi radzić sobie z miękkimi wpisami negatywnymi. Jednakże nie zajmują się budową nowych nieruchomości i według mnie naliczają wygórowane odsetki. Ponadto firma nie jest szczególnie popularna ze względu na obsługę klienta itp. Pozdrowienia, Heidi

@wbs, niestety muszę się nie zgodzić.
Ten partner bankowy finansuje nawet w przypadku twardych negatywnych wpisów w Schufa.
W zasadzie wszystko jest możliwe oprócz osobistego bankructwa i odbycia postępowania upadłościowego.
Moim codziennym zajęciem jest pomaganie klientom w poważnych trudnościach.
Więc jeśli chodzi o licytacje komornicze, refinansowanie.
Nie można generalizować kwestii odnoszących się do oprocentowania. Wszystko zależy od kwoty pożyczki i wartości rynkowej.
Cały ten temat jest jednak zbyt obszerny i wykraczałby poza ramy tego miejsca.
Piszę to tylko dlatego, że wspomniałeś o miękkich cechach, co nie jest prawdą.
Ani o lichwie również.
Wszystko zależy od punktu widzenia.
@wbs, czy możesz udowodnić swoje stwierdzenie: Poza tym firma nie cieszy się popularnością pod względem obsługi klienta itp.?
Każdy klient, który skutecznie refinansuje licytację komorniczą, jest zadowolony,
każdy, któremu się to nie udaje, też na ten temat narzeka.
Ale tak jest wszędzie.

Napisany przez NaTwoim13
@Pracownik bankowy

Bank z Essen nie finansuje nowych budowli, to wiedzą Państwo równie dobrze.

Tak, nawet "twarde" negatywne wpisy są finansowane, jednak z oprocentowaniem od 7,5% i procedurą, którą konsumenci muszą być gotowi zaakceptować. Chociaż niektórzy z tego korzystają, wymagane jest przynajmniej jedno odwiedzenie pracownika banku lub autoryzowanego partnera bankowego w domu klienta oraz przedstawienie historii rachunku za cały poprzedni rok.

Mogą być sytuacje, gdzie to może się mieć sens - jeśli klient przez 5 lat poprawi swoją sytuację pod względem danych w Biurze Informacji Kredytowej i będzie mógł refinansować na normalnych warunkach. Jednak nie jest to rozwiązanie uniwersalne i nie można tego oferować.

Jestem pewien, że Bank z Essen w ogóle nie pasuje do tego klienta, i że - o ile nie jest to nowa budowla - nie zgodziłby się na oprocentowanie 4,8%.

Chcę osobiscie wiedzieć, które banki poza Ergo (do 80%) biorą udział w finansowaniu osób z negatywnymi wpisami w Biurze Informacji Kredytowej.

Wiem, że zawsze może to być indywidualnie bank zaufany przez klienta, bez wątpienia, jednak w takich przypadkach nie jest konieczna pomoc pośrednika, ponieważ klient osobiście na miejscu, niezależnie od swojej osobowości - o ile ją ma - powinien móc to wyjaśnić. W przeciwnym razie można by przypuszczać, że negatywne wpisy nie pojawiły się przypadkowo i można przypuszczać, że mogą się one powtórzyć, co oznaczałoby, że brak zgody na finansowanie lub negatywna ocena jest lepszym rozwiązaniem, a dla nas lepszym interesem, jeśli chcemy postawić konsumenta na pierwszym miejscu!!

@Noelmaxim, Powinieneś pisać o Von Essen Bank tylko wtedy, gdy naprawdę wiesz, czy to prawda.
Oczywiście oni nie finansują nowych budynków, o czym też nigdy nie pisałem.
refinansowanie i przymusowe licytacje dotyczą tylko istniejących nieruchomości.
Ale gdzie zupełnie się mylisz, to w podanym przez Ciebie oprocentowaniu od 7,5%
Ten standardowy oprocentowanie pewnie znalazłeś na platformie Prohyp, Starpool, Europace.
Ja jako bezpośredni pośrednik z bankiem mam inne możliwości w zakresie finansowania budowy.
Jak już wspomniałem, wszystko zależy od wartości obiektu i kwoty kredytu.
Można także skonsolidować kredyt bankowy z oprocentowaniem 3,xx%.
Przedstawienie historii rachunku za cały zeszły rok ...To także nieprawda.
Obroty na koncie za 1 miesiąc lub 5 tygodni są wystarczające.
Dlatego proszę, aby wszyscy, którzy tutaj krytykują partnerów bankowych, pisali tylko ci, którzy mają z tym dużo doświadczenia, tak jak ja.

Napisany przez NaTwoim13

Ale całkowicie się mylisz, jeśli chodzi o oprocentowanie od 7,5%, które podałeś.
Ten stawka procentowa szufladowa pochodzi na pewno z platformy Prohyp, Starpool, Europace.
Jak powiedziałem, wszystko zależy od wartości obiektu i sumy kredytu.
Można także przekształcić kredyt bankowy z oprocentowaniem 3,xx%.

Drogi Bankkaufmann, zaczynam powątpiewać w Twoją kompetencję. Przekształcenie kredytu bankowego to coś zupełnie innego niż refinansowanie. Wtedy oprocentowanie lub wytyczne nie muszą nawet zbytnio się różnić, co jednak robią. Jednak to nie jest istotne, także nie chodzi o to, że można refinansować z Bankiem von Essen nieruchomości z adnotacją o licytacji przymusowej w księdze wieczystej.
Decydujące jest oprocentowanie i wcześniej, przy wyborze programu kredytowego z ich stopami procentowymi, istotne jest między innymi to, czy są opłacone wpisy negatywne w SCHUFA czy też nieopłacone wpisy, lub czy takie wpisy istnieją. Jedynie to, że przesiągnięcie równowartości nieruchomości i suma kredytu jest decydująca to po prostu, przepraszam, kompletna bzdura! Nieruchomość z adnotacją o licytacji przymusowej i negatywnymi wpisami w SCHUFA nie jest finansowana w Bank von Essen z 3%. Nawet jeśli tego nie powiedzieliście wprost, tak to brzmi, a po prostu to jest niemożliwe.
Mam tu mojego kontaktowego pana Paula Vennemanna i jeśli są oni partnerem uznawanym przez Bank von Essen, powinni go Państwo znać. Dlatego nie muszę mieć pojęcia o szczegółach, ponieważ Pan Vennemann ma je i powiedział Państwu, że 3 zapytania do Banku von Essen zostały zaakceptowane i miały sens!

@Noelmaxim, jeszcze odpowiem na to, co napisałeś, a następnie dodam Cię ponownie do mojej listy ignorowanych osób i nie będę czytać tego, co piszesz.
1. Żyję z handlu nieruchomościami, tak jak Ty z Signal F60, o którym piszesz codziennie.
2. Piszę o tym, że przymusowe licytacje można refinansować nawet po oprocentowaniu na poziomie 3,xx%. Oczywiście oprocentowanie może być także 9,50% lub podobne. To zależy od obiektu, sumy kredytu i dochodów. Jednak w tym poście jest to teraz nieistotne.
3. Nie ma znaczenia, czy znam Pana Vennemanna czy nie. Problem w tym, że jako były dyrektor sprzedaży w Wüstenrot czasem wypowiadasz rzeczy, które nie są prawdziwe.
Mówisz więc, że oprocentowanie na poziomie 3,xx% nie występuje przy refinansowaniu zerwanego kredytu?
Dobrze, przyjedź tylko z Brauneków do Stuttgartu, pokażę Ci umowę kredytową. Potem możesz wracać.
Jak już wspomniałem, oprocentowanie bardzo się różni i zależy od wielu czynników.
Dodatkowo, jeśli suma kredytu nie jest wysoka, a wartość rynkowa jest dobra, jako bezpośredni pośrednik mogę zaoferować bardzo korzystną oprocentowanie poprzez rezygnację z prowizji.
Ponieważ moim celem jest przede wszystkim pomoc klientowi.
Aby uniknąć dalszego irytowania się Twoją czasami upartą niekompetencją w niektórych dziedzinach finansowych, ponownie dodam Cię od teraz do listy ignorowanych osób i zamieszczę to również na moim profilu.
Osoby poszukujące bliższych informacji na temat refinansowania zaległych lub zerwanych kredytów bankowych mogą się ze mną skontaktować w dowolnym momencie.

Napisany przez NaTwoim13
Proszę nie zapomnieć o moich kolejnych etapach, w szczególności o szkoleniu w Commerzbank. Wszystko jest bez znaczenia, ale jeśli chcą to podać, proszę podać wszystko.

Ponownie, oprocentowanie przy 2 negatywnych wpisach w Schufa - o to chodzi tutaj, o negatywne wpisy w Schufa - zaczyna się od 6,0. Wpisy dotyczące przymusowej licytacji, które bezsensownie przedstawiliście, niekoniecznie klasyfikuję jako 6,0, również umieszczam je w obszarach - nie naciskając na prawo - również.

Jeszcze raz, nie tylko termin wygaśnięcia ani wysokość pożyczki są decydujące, ale również, a zwłaszcza, rodzaj wpisu, rodzaj skazy i historia kredytowa.

Ogólnie także w przypadku Banku von Essen całokształt warunków, ale kluczowe jest rodzaj skazy, dlaczego w ogóle trzeba wybrać Bank von Essen. Zresztą nawet nie potrzebuję Banku von Essen w ogóle, nawet w przypadku klienta, który musi do ceny zakupu dodać dodatkowe 50 000 euro na różne cele. Po prostu nie. I na koniec, tyle finansuje Bank von Essen na obiektach i rodzajach dochodu - brak samozatrudnienia, brak nowych budynków, brak wynajmu, niewielki udział w działalności gospodarczej, brak modernizacji - w przypadku specjalnych klientów, ponieważ nie muszę ich koniecznie mieć w portfelu.

FAKT!!

Jeszcze raz, stopa procentowa przy 2 negatywnych wpisach w Schufa - i o to tutaj chodzi, o negatywne wpisy w Schufa - zaczyna się od 6,
FAKT!!

Panie Buhmann, to po prostu i zwyczajnie niewłaściwe stwierdzenie, które Pan wygłosił o tym banku.
Może Pan być z pewnością kompetentny w swojej dziedzinie codziennej pracy.
Ale to proste stwierdzenie raz jeszcze pokazuje, że nie ma Pan pojęcia o finansowaniu przy negatywnej historii kredytowej.
Nie musi Pan tego robić w ogóle, o to nie chodzi.
Ale chodzi o to, że po prostu wygłasza Pan nieprawdziwe informacje, które muszą zostać sprostowane.
Pozostańcie przy tym, co potraficie, i to wystarczy.
Ale piszcie w publicznym forum tylko wtedy, kiedy jesteście w 100% pewni, że to jest prawda.
A Wasze powyższe cytowanie, że jeszcze raz, stopa procentowa przy 2 negatywnych wpisach w Schufa - i o to tutaj chodzi, o negatywne wpisy w Schufa - zaczyna się od 6, jest po prostu błędne.
Moim zdaniem nie musicie Pan tego pisać, ale teraz poprawiłem to, a każdy idzie dalej swoją drogą.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata