Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Poszukiwane inwestycje WHEN 350 tys. euro)

Napisany przez Boffke
Cześć drodzy użytkownicy,
kilka czasu temu odziedziczyłem sumę ponad 350 000€ i szukam teraz najlepszej możliwości inwestycyjnej, aby pozwolić pieniądzom pracować.
Zdecydowanie preferuję coś z niskim do średniego ryzyka. Pieniądze mogą być związywane na dłuższy czas. Zyski powinny być wypłacane miesięcznie (roczny okres rozliczeniowy byłby również w porządku). Wynajem nie wchodzi w grę, ponieważ jestem już aktywny w tej branży i nie chcę stawiać wszystkiego na jedną kartę. Eksperymentowanie z sztuką taką jak zabytkowe samochody, obrazy, itp. też nie wchodzi w grę, ponieważ nie mam wystarczającej wiedzy w tej dziedzinie i chciałbym dokładnie zrozumieć, w co inwestuję.
Interesują mnie wasze pomysły na optymalne ulokowanie tego kapitału.
Z góry dziękuję i pozdrawiam z północy

Napisany przez Daukind
I myślisz, że dostaniesz tutaj darmową poradę inwestycyjną? Jaki godzinowy koszt jesteś skłonny zapłacić?

Napisany przez Boffke
Nie pytałem o poradę, ale o możliwe strategie inwestycyjne. Można powiedzieć, że szukam inspiracji...
Myślałem, że jestem tutaj na forum finansowym?!
I tak szczerze, nie ufam komuś, kto od razu pyta, ile chcę przeznaczyć pieniędzy... Czyste doświadczenie

Napisany przez Tikonteroga
Jedną z możliwych strategii inwestycyjnych byłaby tzw. zasada Trzech Słupów.
Na YouTube znajduje się wstęp do podstawowych informacji w postaci video trwającego 46:16 minut.

Napisany przez xlarge
Albo kup 12 akcji po około 30 000€ każda - i zgarnij dywidendy?

Napisany przez Cici
Chciałbym rozłożyć szerzej, tj. lokować w lokatach terminowych/obligacjach wraz z mieszanką akcji i metali szlachetnych. Czyste inwestowanie w akcje nie byłoby według mnie klasyfikowane jako niskie do umiarkowanego ryzyka.

Napisany przez Boffke
Tak mniej więcej też sobie to już wyobrażałem. Jeśli do tego jeszcze dodasz jeden, dwa lub trzy bezpieczne fundusze. W moich myślach nie jestem więc aż taki w złym miejscu. Dziękuję już na tym etapie

Napisany przez Haviculd
Jeśli już zajmujesz się nieruchomościami, dlaczego nie inwestować w kolejne? Przynajmniej część pieniędzy. Oczywiście chcesz mieć kilka źródeł dochodu, ale moim zdaniem posiadanie kilku nieruchomości również stanowi kilka źródeł dochodu. Inaczej byłoby, gdybym miał na przykład 10 000 akcji Daimlera i kupił kolejne 10 000. Wtedy byłoby to tylko jedno źródło dochodu... nie rozumiem tej logiki

Napisany przez Boffke
No cóż, myślę, że posiadając 8 mieszkań do wynajęcia, można to z pewnością nazwać kilku filarami w branży nieruchomości. Ponieważ osobiście zajmuję się rozliczeniami kosztów dodatkowych, wynajmem itp., wiem, jakie to wymaga pracy, i naprawdę nie mogę sobie pozwolić na więcej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata