Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Dobra oprogramowanie lub aplikacja do kontroli i przeglądu finansów?

Napisany przez MrSpeedy
Cześć,
szukam dobre oprogramowanie do kontroli rachunków bieżących, portfeli akcji itp.? Dobra aplikacja byłaby również bardzo pomocna.
Co polecacie..?

Napisany przez Yoneo
Używam różnych aplikacji. Aplikacja Sparkasse+ do zarządzania kontami (w tym również konta u innych banków) oraz aplikacja Comdirect Trading do obsługi depozytu. Oczywiście mam także aplikację PayPal oraz Cashcloud na telefonie.

Napisany przez Tikonteroga

Cześć,
szukam dobre oprogramowanie do kontroli rachunków bieżących, portfeli akcji itp.? Dobra aplikacja byłaby również bardzo pomocna.
Co wy używacie..?

Znam kogoś, kto używa Quicken (menedżer finansowy). Powinno być dobre...

Napisany przez Zerius
Mogę polecić aplikację Moja książka domowa na telefon z systemem Android, jest bardzo przejrzysta i zawsze mam podgląd na budżety itp.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Twój mózg to najlepsza aplikacja!

Napisany przez peer
Używam menedżera finansowego (następca Quicken). Mam w nim wszystkie konta osobiste i oszczędności, karty kredytowe, portfele inwestycyjne, umowy oszczędnościowe, kredyty hipoteczne itp. wszystko wygodnie w jednym miejscu. Zawsze mogę szybko sprawdzić stan konta jednym kliknięciem, fantastyczny przegląd. Wiele narzędzi dostępnych (tworzenie budżetów, sortowanie wydatków według kategorii...)
Uważam: Warto polecić.
Pozdrowienia, Peer

Napisany przez jens045bln

Mogę polecić aplikację Mój dziennik domowy na Androida, bardzo przejrzysta i zawsze mam kontrolę, włącznie z budżetami itp.

Też z niej korzystam, jest super, ale nie sądzę, że to jest to, czego szuka MrSpeedy

Napisany przez geld-fuchs
Cześć,

korzystam z aplikacji poszczególnych banków do szybkiego sprawdzania salda konta.

Moje rozeznanie zachowuję dzięki programowi Lexware Finanzmanager 2017. Mam skonfigurowane wszystkie konta, zarówno offline, jak i online. Rejestruję wszystkie ruchy pieniężne. Dzięki temu mam rzeczywiste i znaczące raporty. Polecam.

Napisany przez Sikor
Cześć, mam zainstalowane na swoim komputerze StarMoney 11 i WISO Mein Geld 365, przy czym WISO bardziej mi odpowiada. Dzięki niemu mogę np. pobierać operacje z karty Barclaycard New Visa, a nie tylko saldo oraz pobierać operacje z karty Advanzia Gebuhrenfrei Mastercard Gold, czego StarMoney nie potrafi. Na moim iPadzie mam zainstalowane Outbank, które uważam za bardzo przejrzyste oraz Finanzblick. Na swoim smartfonie mam zainstalowany Finanzblick. Mam również aplikacje kilku banków, które teraz w części mogą pobierać dane z zewnętrznych banków. Jednak nie wszystkie zewnętrzne banki. Z tego powodu preferuję Outbank i/lub Finanzblick do szybkiego i kompleksowego przeglądania. Bardzo podoba mi się aplikacja ING, która wysyła powiadomienia push o operacjach na koncie bieżącym. Aplikacja Commerzbank (tam mam drugie konto bieżące) również potrafi to zrobić.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata