- śr sie 09, 2017 3:44 pm
Cześć wszystkim,
chcielibyśmy (w wieku 32 i 33 lat z 2 dziećmi w wieku 0 i 2 lata) zbudować w przyszłym roku na już istniejącej działce.
Plan budowy
480tys. euro, w tym koszty notarialne i działka.
Wkład własny
Posiadamy już działkę o wartości 130tys. euro
pozostały wkład własny 80tys. euro
Potrzebne finansowanie 400tys. euro
Dochody:
Razem (od października) 3600 euro
+ samochód służbowy + 13 pensja + premia + nadgodziny
W zasadzie mamy spory wkład własny, ale martwią mnie niskie miesięczne dochody.
Wynikają one z faktu, że moje świadczenie rodzicielskie kończy się w październiku, a ja nie zamierzam od razu wracać do pracy.
Przed narodzinami dzieci nasze łączne dochody wynosiły 5900 euro. Najprawdopodobniej zacznę pracować ponownie dopiero w 2019 r. (na niepełny etat).
Nie mam prawa do powrotu do mojego dawnego pracodawcy, dlatego moje przyszłe wynagrodzenie jest zupełnie niepewne.
Myślę, że dla nas miesięczna rata w wysokości 1300 euro do mojego powrotu do pracy będzie wykonalna. Później oczywiście więcej.
Nie jestem pewna, czy to wystarczy na sfinansowanie 400tys. euro i chętnie poznam opinie na ten temat.
Pozdrowienia!
chcielibyśmy (w wieku 32 i 33 lat z 2 dziećmi w wieku 0 i 2 lata) zbudować w przyszłym roku na już istniejącej działce.
Plan budowy
480tys. euro, w tym koszty notarialne i działka.
Wkład własny
Posiadamy już działkę o wartości 130tys. euro
pozostały wkład własny 80tys. euro
Potrzebne finansowanie 400tys. euro
Dochody:
Razem (od października) 3600 euro
+ samochód służbowy + 13 pensja + premia + nadgodziny
W zasadzie mamy spory wkład własny, ale martwią mnie niskie miesięczne dochody.
Wynikają one z faktu, że moje świadczenie rodzicielskie kończy się w październiku, a ja nie zamierzam od razu wracać do pracy.
Przed narodzinami dzieci nasze łączne dochody wynosiły 5900 euro. Najprawdopodobniej zacznę pracować ponownie dopiero w 2019 r. (na niepełny etat).
Nie mam prawa do powrotu do mojego dawnego pracodawcy, dlatego moje przyszłe wynagrodzenie jest zupełnie niepewne.
Myślę, że dla nas miesięczna rata w wysokości 1300 euro do mojego powrotu do pracy będzie wykonalna. Później oczywiście więcej.
Nie jestem pewna, czy to wystarczy na sfinansowanie 400tys. euro i chętnie poznam opinie na ten temat.
Pozdrowienia!