Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Premia rekrutacyjna obniżona stawka podatkowa

Napisany przez brandenburg3
Pracuję na czas określony w sektorze publicznym i otrzymałem premię zatrudnienia w wysokości 12 000 euro, czyli 1000 euro za każdy rok pracy. W zeszłym roku otrzymałem zaliczkowo 10 000 euro i oddzielnie zapłaciłem za to 3100 euro. Załóżmy, że zdecyduję się zrezygnować z umowy przedwcześnie lub zmienić obszar działania, wówczas musiałbym również zwrócić 1000 euro za każdy rok, który pozostałby otwarty.

Kwota 10 000 euro znajduje się w pozycji 10 (obniżone odszkodowanie) mojego zaświadczenia o zarobkach.

Teraz zastanawiam się, czy mogę dostać z powrotem część tych 3100 euro, ponieważ wydaje mi się to bardzo wysoka kwota. Jeśli tak, to co muszę zrobić?

Mój program do obliczania podatku od wynagrodzenia sygnalizuje problem, ponieważ w zaświadczeniu o zarobkach są wpisane 10 000 euro w pozycji 10, a ja nie podałem żadnych wydatków (nie ma przecież żadnych).

Przeprowadziłem wirtualnie obliczenia podatkowe na 12 lat. Dodatkowo do mojej aktualnej pensji brutto doliczyłem 1000 euro.

W rezultacie w ciągu 12 lat zapłacę o wiele mniej podatku niż 3100 euro plus podatek, który zapłaciłem już za pozostałe 2000 euro.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata