Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Potrzebna pilnie pożyczka

Napisany przez Tanni
Przebywam w trudnej sytuacji i pilnie potrzebuję pożyczki w wysokości 15 000 €, aby uregulować długi. Niestety mam negatywną historię w biurze informacji kredytowej i niską zdolność kredytową, w którą niestety przypadkowo wpadłam. Z powodu bardzo złego związku i straty dziecka wpadłam niestety w dołek. Rozstałam się i teraz powracają stare długi, które koniecznie chcę uregulować, aby móc zacząć od nowa. Jestem technikiem przemysłowym i mam stałe zatrudnienie. Jednakże nie mogę otrzymać kredytu i chciałabym to zmienić. Proszę o pilną pomoc. Proszę o kontakt mailowy lub pisemny od osób, które chciałyby mi pomóc.
Pozdrowienia
Tanja

Napisany przez Daukind
Nikt ci nie pożyczy 15 000 euro. Nawet nie 150,00.

Napisany przez matti85
istnieją tylko następujące możliwości:
1. pożyczka od pracodawcy, jeśli to możliwe
2. Ustalenie rat z wierzycielami
Jeśli nie będziesz w stanie zapłacić, zostanie zająć.

Napisany przez Tanni
Pracodawca nie udzielił mi jeszcze pożyczki.
Raty są niemożliwe, ponieważ mam już zajęcie komornicze i nic mi nie zostaje. Byłem również prawnikiem w biurze windykacji. Nie jestem głupi. Potrzebny jest mi jedynie kredyt.

Napisany przez Daukind

Pracodawca nie zgodził się udzielić pożyczki.
Odrzućmy możliwość spłaty raty, ponieważ mam już zajęcie komornicze i nie zostaje mi nic. Byłem również w biurze długów i skorzystałem z usług adwokata. Nie jestem jednak cwałowany. Pomocna byłaby jedynie pożyczka.

Pozostaje Ci kwota wolna od zajęcia, która wynosi około 1100 euro. Raczej nie będziesz miała więcej, dopóki nie spłacisz swoich długów. Nie otrzymasz kredytu.

Napisany przez Tanni
Dziękuję za Twoje pozytywne słowa.
Nie tracę nadziei, alimenty muszą zostać wypłacone.
Nawet z tych 1100 euro nie jestem w stanie opłacić swoich rachunków.

Napisany przez Freeliner
A jak chcesz spłacić te 15 tys.??!!
Bez odsetek, z comiesięczną spłatą 10 €??!!
Spróbowałeś już portali kredytowych takich jak smava i auxmoney?

Napisany przez Sephir0th
To nie jest zrozumiałe... masz już zajęcie wynagrodzenia, kwota wolna od zajęcia nie wystarcza ci do życia i chcesz wziąć kolejny kredyt? Jak planujesz go spłacić?
Jak nowy kredyt, który trzeba spłacić w ten sam sposób jak poprzednie, ma ci pomóc? W obecnej sytuacji na pewno nikt nie udzieli ci kolejnego kredytu, po prostu brak zabezpieczeń.

Napisany przez Tanni
Trochę wydaje się, że wszyscy jesteście źle ogarnięci. Jeśli otrzymam kredyt, mogę spłacić kwotę, aby zajęcie wynagrodzenia zostało usunięte. W rezultacie będę miał pełne wynagrodzenie z powrotem. W ten sposób mogę spłacić wszystko za pomocą kredytu i skupić się tylko na jednej spłacie. Nie wiem, o co chodzi w tej dyskusji. Po prostu logiczne myślenie by pomogło. I nie, 1100 euro nie wystarczą, ponieważ mieszkam sam i muszę zapłacić z tego czynsz, utrzymanie samochodu i rachunki. Nie wiem, czy nie rozumiecie, że z tej kwoty też trzeba opłacić wszystko, więc zostaje mi 100 euro na życie.

Napisany przez Sephir0th
Twoja linia myślowa jest dla nas jasna, ale zawiera błąd myślenia. Jeśli obecnie masz kilka małych pożyczek, których spłata wyraźnie nie udaje się i prowadzi do zajęcia wynagrodzenia, to chociaż można je pozbyć się za pomocą jednej większej pożyczki, ta nowa pożyczka musi być spłacona również większą kwotą... twoja sytuacja dochodowa nie zmienia się... może napiszesz po prostu, jak wysokie są obecne koszty wszystkich kredytów (w tym zajęcie) miesięcznie, ile masz dochodu i jak sobie wyobrażasz spłatę pożyczki w wysokości 15 tys. zł.

Napisany przez Tanni
Nigdy nie miałem kredytów ani żadnego. Kiedy i gdzie ja to w ogóle wspomniałem????

Napisany przez Tanni
A w dodatku mogę spokojnie spłacać 200 € MIESIĘCZNIE ZA kredyt. Albo nie przeczytaliście mojej wiadomości dokładnie, albo nie rozumiecie, o co chodzi. To po prostu rachunki i otwarte kwoty, które trzeba uregulować. A zajęcie komornicze wynosi już 5000 €, które muszą zostać spłacone, inaczej musiałbym zostawić to na kolejne 10 miesięcy, aż zostanie uregulowane.

Napisany przez Sephir0th
Ok...to niestety nadmierny ładunek związany z problemami z przeszłością...musi być jakaś przyczyna, dla której jesteś obecnie obciążony potrąceniami z wynagrodzenia. W każdym przypadku są to długi, które trzeba spłacić....by teraz zostać zastąpione innymi długami. Pozostaje pytanie, w jaki sposób wyobrażasz sobie spłatę (raty/czas trwania) i jaka jest ogólna sytuacja finansowa. 200€/miesiąc w ogóle nie pasuje do faktu, że w tej chwili pieniądze nie starczają ci zdecydowanie. Czy masz znaczący dochód powyżej limitu potrącenia?
Btw: Czym innym niż kredytem są otwarte rachunki itp.? Sprawdź definicję kredytu.

Napisany przez Tanni
Więc nie wiem, co mam jeszcze powiedzieć. Czy to nie jest zrozumiałe?
Industriemechanikerka z zatrudnieniem na pełny etat. Zażądanie płatności wynagrodzenia za pośrednictwem złego związku. Pogrzeb opłacony przez własne dziecko. Chciałabym wyjaśnić teraz jeszcze raz, że proszę o pożyczkę w wysokości 15.000€, aby uregulować wszystkie zaległe płatności + zajęcie wynagrodzenia, abym odzyskała pełne wynagrodzenie. W ten sposób wszystkie zaległe płatności będą uregulowane i nie będę musiała płacić nic więcej. Więc mogę spłacać kredyt z mojej pensji miesięcznie, ponieważ oczywiście nie mam już żadnych zaległych płatności do uregulowania. W ten sposób mogę także zostać usunięta z rejestru dłużników, pozostaje ona w nim jeszcze przez 2 lata, ale jako uregulowana. Czy teraz jest zrozumiałe? Nawet mój prawnik doradził mi w tej sprawie jako ostateczności.

Napisany przez Daukind
Nie rozumiesz.
NIKT nie udzieli Ci pożyczki. Pożycz od rodziny albo znajdź bogatego faceta, wszystko inne NIE będzie działać.

Napisany przez xlarge
15.000€ przy 7% z ratą 200€ przez okres 8 lat - ale wtedy nie powinno się wydarzyć żadnych dodatkowych niespodzianek (pralka/samochód ...)
Prywatna upadłość zostanie zakończona po 7 latach.

Napisany przez Tanni
O tak dokładnie. Bo inni nie płacą nic? Jaki jest wasz problem z wami wszystkimi? Nic nie rozumiecie? Czy kiedykolwiek słyszeliście, że można pracować więcej, aby zarobić więcej? A ja teraz po prostu potrzebuję oddechu? A co to są 8 lat? Inni spłacają kredyt przez 20 lat? Z dużo większymi kwotami? Co wtedy z nimi? A w ciągu 8 lat może się wiele wydarzyć.

Napisany przez Daukind

Oh tak, dokładnie. Bo inni nie spłacają nic, prawda?

Ale tak. Idą do banku, biorą kredyt i go spłacają. Ty też tak zrób... oh... poczekaj.

Co jest waszym problemem?

Ty masz problem.

Niczego nie zrozumiałaś?

Zaczynam się zastanawiać.

Czy słyszałaś kiedyś o tym, że można więcej pracować, żeby więcej zarobić?

Oczywiście, ale myślałam, że jesteś kobietą?

A ja teraz po prostu potrzebuję powietrza?

Na szczęście jest darmowe.

A co to są 8 lat?

Co to jest 10 miesięcy?

Inni spłacają kredyty przez 20 lat? Z dużo wyższymi kwotami? A co wtedy z nimi?

W przeciwieństwie do Ciebie, oni mają zdolność kredytową i zazwyczaj mogą sobie na to pozwolić.

A w ciągu 8 lat może się wiele wydarzyć.

Prawdziwe ostatnie słowo.

Napisany przez Tikonteroga

O tak, dokładnie. Bo inni nie płacą nic, prawda? Jaki jest wasz problem? Niczego nie zrozumiałeś? Czy słyszałeś kiedyś, że można pracować więcej, aby zarabiać więcej? A ja teraz po prostu potrzebuję trochę przestrzeni? A co to są 8 lat? Inni spłacają kredyt przez 20 lat? Z dużo wyższymi kwotami? Co wtedy z nimi? W ciągu 8 lat może wydarzyć się wiele rzeczy.

Tak, ale często posiadają oni też aktywa, na przykład nieruchomość jako zabezpieczenie dla pożyczkodawcy.
Być może już to rozwiązałeś, ale to pierwsze, co mi przyszło do głowy: Czy ktoś z twojej rodziny, czyli rodzice, rodzeństwo, dziadkowie, wujkowie, ciocie albo bliscy przyjaciele, nie mogliby ci pomóc pożyczką?
Z kredytem będzie trudno i może istnieje ryzyko, że ktoś wykorzysta twoją sytuację.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Co powiedziała poradnia dla zadłużonych? Jeśli wszystko jest tak źle, powinieneś złożyć wniosek o prywatne upadłość, wtedy będziesz miał to załatwione najpóźniej w ciągu 7 lat. Inna opcja to negocjacje z wierzycielami, grożąc prywatną upadłością w nadziei, że anulują ci zajęcie wynagrodzenia i zezwolą na płacenia rat w zależności od twoich możliwości. Jednak w tym przypadku mam niewielką nadzieję. W innym przypadku, lepiej byłoby skierować do:
www.forum-schuldnerberatung.de. Wzięcie kredytu (czyli robienie długu, aby spłacić inny) może teraz wydawać się logiczne, ale z pewnością nie zadziała.

Napisany przez Martin79HN
Cześć Tanni,
czy masz polisy ubezpieczeniowe, umowę Riestervertrag lub umowy oszczędnościowe,
które możesz ewentualnie zerwać? W przypadku umowy Riestervertrag konieczne będzie jednak zwrócenie
dodatkowych świadczeń! Jeśli takie istnieją, mogłoby to dać Ci trochę oddechu.
Istniejące kredyty / polecenia zapłaty z jakimi odsetkami i na jaką kwotę
składają się one dokładnie? Kwota, okres, rata?
Załóżmy, że masz jeszcze otwartą kwotę 15 000 €, można to rozwiązać w następujący sposób.
Porozmawiaj z rodziną lub najbliższymi przyjaciółmi, aby zaproponować
część kwoty twoim wierzycielom (kredytodawcom, którzy przeprowadzają zajęcia komornicze).
W przeciwnym razie grozi Ci upadłość konsumencka. Jednak negocjacje z wierzycielami powinny
najlepiej odbywać się poprzez biuro porad dla dłużników. Negocjacje są możliwe tylko wtedy, gdy
możesz zaoferować coś w zamian. Negocjacje mogą polegać również na zmianie spłaty na raty.
Nikt nie udzieli Ci pożyczki, ponieważ nie ma zabezpieczenia!
Tylko ktoś, kto jest z Tobą związany (przyjaciel, rodzina, bliscy) pożyczy Ci pieniądze
lub nawet podaruje.
Powodzenia.
Pozdrowienia
Martin

Napisany przez Tanni
Cześć Martinie,

To wszystko, co mówisz, jest prawdziwe, ale ja naprawdę nic takiego nie mam. I nie mam takiej rodziny, jak głupio to może zabrzmieć. To wszystko jest po prostu bez sensu. Najgorsze jest to, że mam zajęcie komornicze. Dopóki ono istnieje, nie mogę zawierać żadnych ugód ani spłacać rat. Dlatego jestem taka zrozpaczona.

Cześć Tanni,
musiałbym sprawdzić, co nie podlega zajęciu komorniczemu!
Tylko połowa nadgodzin, premia świąteczna do maks. 500 € i korzyści rzeczowe np. 44 € miesięcznie wolne od podatku (bon paliwowy) ale nie jestem tego pewien! (jako rekompensata za dojazd)
Dzięki nadgodzinom możesz być może szybciej spłacić swoje długi!
Pozdrawiam
Martin

Napisany przez Tanni
Tak, chciałem to już zrobić. Niestety, nasza firma prowadzi tylko jeden system zmianowy. A wszystko, co pracuję powyżej normy, idzie na moje konto godzin. Wierzcie mi, przeszedłem już przez cały program, jak mogę postępować. Nawet nie dostajemy w firmie świątecznej ani urlopowej premii. A skoro jestem kobietą posiadającą dyplom rzemieślniczy, jestem również źle wynagradzana. Ale to nikogo nie obchodzi. Już nawet próbowałem o kredyt firmowy.

Cześć Tanni,
w płacy możesz zmienić tylko poprzez zmianę pracy lub negocjacje.
Dla Twojego pracodawcy zarządzanie kimś, kto ma blokadę wypłaty wynagrodzenia, jest uciążliwe i nie jest mile widziane.
Dlatego nie zalecałbym Ci zmiany pracy!
Wyjaśnij sytuację i poproś o wypłatę nadgodzin w niewielkiej ilości
aby być może otrzymać dodatkowe 100 € miesięcznie!
Może porozmawiaj z osobami na szczeblu kierowniczym
może zadziała!
Nie poruszaj ponownie kwestii kredytu firmowego. (nie żądaj za wiele!)
Pozdrawiam
Martin

Napisany przez HAS-SI
Być może uda ci się znaleźć dodatkową pracę na weekendy lub wieczory (na stacji benzynowej, w piekarni). Wynagrodzenie możesz przelać na inne konto (np. konto oszczędnościowe).

Napisany przez matti85
Więc mam rozwiązanie.

10 miesięcy zajęcia komorniczego za 5 000€ daje 500€ miesięcznie.
Chcesz pracować więcej? Znajdź pracę za 450€. Jest zwolniona z podatku, a za te 450€ musisz dodatkowo pracować 50 godzin miesięcznie w innym miejscu. To oznacza pracować dodatkowo 2 razy po 6 godzin tygodniowo.
Ale nie, lepiej wziąć nowy kredyt... po co robić coś trudnego, skoro można to zrobić łatwo.
Po 10 miesiącach będziesz wolny od zajęcia komorniczego i być może będziesz mógł dorobić sobie na boku przez kolejne 2 lata i spłacić swoje zobowiązania.
Przepraszam, ale gdybym był na Twoim miejscu, pracowałbym już dawno dodatkowo... Ale to kwestia podejścia!!!!! Zawsze istnieją sposoby... oczywiście, zadłużanie się jest najprostsze.. Są ludzie, którzy nie mają długów, a muszą dorabiać sobie na boku... i co z tego.. Weź swoje życie w swoje ręce i zrób coś, zamiast atakować ludzi tutaj i narzekać....

Napisany przez Tanni
Nie masz bladego pojęcia o moim życiu. Więc lepiej trzymaj się z dala od własnego nosa a odstaw wielkie słowa na później. I na pewno nie jestem leniwy w pracy. A jeśli nie wiesz, przez jakie okoliczności to się zdarzyło, LEPiej nic nie mów. Życzę ci, żeby tobie się to nigdy nie przytrafiło .. Ale być może dobrze byłoby, gdyby inni ludzie doświadczali tego na własnej skórze. Wtedy przestaliby używać wielkich słów. Ale nieważne, myśl sobie, co chcesz.

Napisany przez Tanni
A ponadto nie biorę nowego kredytu. To pierwszy raz w moim życiu, kiedy go potrzebuję.

Napisany przez Daukind

W innym przypadku grożysz z prywatną upadłością.

Super groźba przy kwocie podlegającej zajęciu w wysokości 500 euro, która już jest odprowadzana. Możesz sobie obliczyć ile wynosi 500x12x6...

Napisany przez galopperfan
@Tanni
Czy musiałaś złożyć oświadczenie majątkowe czy jak doszło do zajęcia wynagrodzenia? Porozmawiałabym z Twoim radcą prawnym, jak sytuacja wygląda w przypadku przyjęcia pracy za 450 €. Wierzyciel musiałby najpierw złożyć wniosek o połączenie dochodów. Aby to zrobić, musiałby być świadomy drugiej pracy. Trzeba więc ustalić, czy jesteś zobowiązana do udzielenia informacji. Jeśli nie, to przyjmij pracę za 450 € i co tydzień otrzymuj zaliczkę wypłacaną gotówką (jeśli kiedyś zajdzie potrzeba zajęcia konta). Nie masz innej możliwości.

Znowu pytanie, co powiedział doradca ds. zadłużenia?
Dlaczego nie ogłosić bankructwa osobistego, oddać do egzekucji kwotę podlegającą zajęciu, i od razu spokojnie zasnąć.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Herrmueller, prawdopodobnie temat prywatnej upadłości i związane z nią kwestie nie są Pańskim codziennym zajęciem.
Jeśli ktoś decyduje się na prywatną upadłość, to się poddaje.
Wielu nie chce tego robić, bo chce nadal walczyć.
W moim codziennym biznesie, związany z unikaniem licytacji komorniczych dzięki refinansowaniu, często poruszany jest ten temat. Wielu ludzi kategorycznie tego nie chce.
Inni decydują się na prywatną upadłość z powodu 5000 euro, bo jest to wygodne (doświadczyłem tego w sąsiedniej miejscowości).
Rozumiem też Tanni, która jest wojowniczką. Mieliśmy już kontakt.
Jednak refinansowanie kredytów bez nieruchomości jest o wiele trudniejsze niż w przypadku lokatora.
Pomysł to naprawdę zaproponowanie wszystkim wierzycielom częściowej spłaty w kwocie minimalnej, czyli 10 euro.
@Tanni, powodzenia!

Napisany przez Daukind

Gdy decydujesz się na prywatne upadłości, poddajesz się.

Wiem, że jestem przyzwyczajony do twoich bzdur, ale gratuluję, że zawsze udaje Ci się jeszcze bardziej przesadzić.

Dokładnie takie wypowiedzi są powodem, dla którego wielu ludzi woli borykać się z beznadziejną sytuacją przez wiele lat, zamiast spojrzeć prawdzie w oczy i przyznać, że są niewypłacalni.
Upadłość konsumencka oznacza przywrócenie swojej sytuacji finansowej do porządku.

Napisany przez BenniG
Upadłość konsumencka jest mieszanką obu.

Najpierw trzeba sobie uświadomić, że nie jest się w stanie ponieść swoich finansowych zobowiązań z przeszłości. Nie można spłacić swoich długów wobec kogokolwiek.

Następstwem tego jest nowy początek.

Napisany przez florianmeier
Tak, istnieją rzeczywiście przypadki prywatnych upadłości na kilkaset euro. Kiedyś też miałem do czynienia z upadłością na 0 euro, ponieważ niemiecki wielki bank, jako jedyny wierzyciel, nie zgłosił roszczeń. Wtedy szybko stał się dłużnikiem.

Jeśli z obecnej sytuacji nic się nie nauczono, to tak naprawdę nie ma znaczenia, czy będzie kontynuowana taka postawa, czy zdecyduje się ogłosić upadłość konsumencką. Mogę jedynie powiedzieć: co 7 lat powtórka.

Większość z nas obudzi się dopiero wtedy, gdy automat przestanie wydawać pieniądze lub gdy pracodawca dokona zbyt małego przelewu. Niestety, wtedy często jest już za późno.

Gdybym był wierzycielem i wreszcie doszło do zajęcia wynagrodzenia, nigdy nie zrezygnowałbym z żadnej jedynej złotówki. Na pewno od roku czekał na swoje pieniądze. A co by było, gdyby twoim pracodawcą postępował w taki sposób?

Praca dodatkowa i spłacenie 15 000 euro wydaje się być najlepszym pomysłem, ale tylko wtedy, gdy z sytuacji wyciągnięto jakieś wnioski. W przeciwnym razie lepiej:

Napisany przez Tanni
Cześć Panie Müller,
Na pewno nie zdecyduję się na zgłoszenie upadłości. Byłem już u doradcy ds. długów oraz u prawnika. Potrzebuję konta, na którym pozostanie mi 1078 euro. Dzięki temu będę mógł opłacić czynsz i prąd, i to wszystko.
Muszę również wspomnieć, że rozstałem się z moim byłym partnerem, kiedy miałem umowę na czas określony oraz negatywny wpis w rejestrze dłużników. Nie mogłem dostać mieszkania, ponieważ każdy odmawiał z powodu wpisu w rejestrze dłużników i umowy na czas określony. Teraz płacę 800 euro czynszu, mam jednak umowę na czas nieokreślony, a nagle mam zajęcie komornicze.
Niestety, zdarzyło się to sprzed 22 lat.
Jako młoda matka, gdy moje ówczesne partner po prostu zostawił mnie w obcym mieście w mieszkaniu, nie wiedziałem co mam robić. Złożyłem wniosek o zasiłek socjalny. A teraz przychodzą i chcą to odzyskać?
Nie otrzymałem żadnych wezwań ani egzekucji. A to, że nie zarabiam na miliony, złamało mi kark.

Tak, zasiłek społeczny może być co najmniej tak okrutny, jak życie samo w sobie. Także społeczny zwykle znaczy coś innego. Niemieckie pięknotłumaczenie dla ogłupiania ludzi.

Czy urząd socjalny jest objęty zajęciem komorniczym? Pełne 15 000 EUR?

Wszystkie zeznania podatkowe złożone czy nic z tego nie wynika?

Czy wystąpiłeś o samodzielne sprawdzenie w bazie Schufa i Creditreform? Co tam faktycznie jest napisane? I kiedy to zostanie usunięte?

Napisany przez Tanni
Nie, to byłyby w sumie 5000 euro.. Ale muszę jeszcze zapłacić resztę pogrzebu mojego syna i również 1-2 inne rzeczy, które mam na swoim koncie w schufie. Chciałbym uregulować wszystko naraz, żeby móc zacząć od nowa. Jest to prostsze niż rozłożone na raty. Dlatego chciałem wziąć kredyt. Dzięki temu mógłbym usunąć wpisy w schufie, żeby nie pojawiły się kolejne problemy. Chciałbym również mieć małą rezerwę. Wtedy wszystko byłoby na nowo poukładane. Nigdy wcześniej nie brałem kredytu. I nie kupuję rzeczy, o których inni tutaj piszą. Nie rozumieją mojej sytuacji nawet o krok. Dostaję tylko jakieś obelgi. Chociaż ty pytanie zadajesz normalnie. Dziękuję

Czy rozmawiałeś już z ludźmi z urzędu pomocy społecznej i spróbowałeś uzgodnić plan spłaty ratalnej?
Oni już kilka razy pisali do mnie wcześniej. Jak widzisz, znam te listy!

Napisany przez Tanni
Nie, to jest właśnie tak. Oni przychodzą po 22 latach i żądają bezpodstawnej zwrotki. Mój prawnik powiedział, że jeśli istnieje tytuł egzekucyjny, nie muszą nawet przedstawiać wyjaśnień. Kiedy do nich zadzwoniłem, powiedzieli mi, że samemu powinienem wystarczająco zarabiać, abym mógł zapłacić. W liście jest wspomniane, że kiedyś wysłali rachunek do moich rodziców w 1997 roku. Ale nigdy do mnie. Ponieważ wtedy przeprowadziłem się do Holandii. Nie mogli mnie znaleźć, mimo że wiedzieli, że tam się przenoszę. I tak, wszystko zostało również anulowane. Mówię o świadczeniach.

Napisany przez Tanni
I tak, zaproponowałem raty, nawet mój prawnik. Ale wydaje się, że to dla nich nie ma znaczenia. W Szwajcarii mogę dostać kredyt, ale niestety za opłatą.

Napisany przez Tanni
Mój doradca bankowy powiedział, że wszystko jest w porządku. Ale na razie potrzebuję pieniędzy na opłatę, którą mam teraz. Nie odebrałem jeszcze dokumentów, mogę to zrobić na poczcie.

Nie ulegaj oszustom obiecującym pożyczki, tam nie dostaniesz żadnych pieniędzy.

Proszę zadzwoń samodzielnie. To sprawia lepsze wrażenie niż przyjazd adwokata.
Następnie faksują Państwu rachunek za pogrzeb i próbują obniżyć ratę.
Samodzielnie, a nie adwokat.
1) Wymaganie jest uzasadnione i nie przedawnione.
2) Tak, mają prawo.
3) To głupie i niesprawiedliwe: tak.

Napisany przez 2tneub
Czy pogrzeb już się odbył?
W razie potrzeby dowiedz się, czy odrzucenie spadku jest sensowne, aby nie musieć pokrywać kosztów pogrzebu.
Jeśli już zostały opłacone, koszty pogrzebu można odliczyć od podatku.

Pomoc społeczna nie jest odzyskiwana, chyba że została wypłacona niesłusznie lub udzielono jej w formie pożyczki.
Dlatego uważam, że nie jest niesprawiedliwe, że urząd pomocy społecznej żąda zwrotu pieniędzy. Podatnicy udzielili ci pożyczki przez 22 lata, a teraz, gdy zarabiasz więcej niż kwota niepodlegająca egzekucji, nadszedł czas, aby ją spłacić.

@tneub: Zajmij się prawem pogrzebowym. Nawet jako przypadek socjalny, często trzeba płacić. Zdarza się, że w tempie, w jakim pracują nasze urzędy, dwie socjalne świadczenia są wypłacane jednocześnie. Wtedy urząd po prostu żąda zwrotu. Klasycznym przykładem jest osoba bezrobotna/chora, która składa wniosek o rentę.
@Tanni: Proszę uzyskaj jeszcze darmową informację (§34!) od Schufa i Creditreform, wtedy dowiemy się, co w niej jest i kiedy zostanie usunięta.
https://www.boniversum.de/selbstauskunft/
https://www.meineschufa.de/?site=11_3
Możesz także skorzystać z usług infoscore itp:
https://selbstauskunft.net/

Napisany przez Tanni
Co mówisz o 22 latach ???? Cześć, kto czyta, jestem w przewadze. Moja córka miała 6 miesięcy i mieszkałem tam przez dwa lata. I tam przebywałem dwa lata. Nie miałem dobrej pracy . Powiedziałem, że to było 22 lata temu. A teraz przychodzą i chcą jakieś roszczenia z powrotem

Napisany przez 2tneub

O czym mówisz od 22 lat ???? Cześć, kto umie czytać, ten ma przewagę.

W takim razie powinieneś najpierw nauczyć się pisać. Sam twierdzisz, że roszczenie ma teraz 22 lata.

Cytat Tanniego
Nie, to właśnie tak. Przychodzą po 22 latach i żądają bezpodstawnie zwrotu czegoś.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata