Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: bank dsl

Napisany przez lilia2014
lilia2014: Dzisiaj*12:18
Cześć*
już napisałem w dziale ogólne kredyty
tutaj ponownie problem
mam nadzieję, że ktoś może nam pomóc tutaj.
mój mąż złożył wniosek finansowania kredytu hipotecznego w dsl poprzez pośrednika w dniu 08.08.*
jak nam wyjaśnił, miał on system sygnalizacji świetlnej, który pokazał mu zielone światło, co oznaczało, że kredyt prawie został zatwierdzony*
kredyt jest tylko na męża*
ponieważ mam nadal negatywne wpisy w rejestrze dłużników i nie chciałam ryzykować przyznania kredytu.
więc mój mąż złożył i podpisał wniosek o pożyczkę*
według pośrednika moglibyśmy już umówić termin u notariusza, ponieważ zgoda jest pewna*
rzeczywiście, termin u notariusza jest w piątek.
w zeszłym tygodniu pośrednik zadzwonił, że mąż musi ponownie podpisać wniosek o kredyt, ponieważ miła dsl bank sama obniżyła oprocentowanie i już nie obowiązują stare warunki*
na pytanie, jakie są nowe warunki, pośrednik nie mógł nam udzielić informacji.*
może to zobaczy dopiero, gdy bank wyśle nowy wniosek.
i znowu i znowu powtarza: „ale nie martw się, kredyt masz pewny”*
więc teraz mój mąż ciągle dzwoni do pośrednika, kiedy będzie mógł podpisać nowy wniosek.*
Pośrednik ciągle mówi mu, że wniosek nie został jeszcze wysłany do niego, ale nie martw się i tak dalej*
w końcu stało mi się to dość, więc sama zadzwoniłam do dsl i co mi powiedzieli?!?
mają coś w systemie, ale tylko puste formularze, gdzie wpisany jest adres
nie zostało jeszcze nic zatwierdzone*
Moje pytanie teraz, jeśli wspomniany system sygnalizacji świetlnej jest zielony, czy to oznacza, że kredyt jest praktycznie pewny?
co oznacza ten nowy wniosek i dlaczego nie jest on*
wysłany?*
jak długo trwa przetwarzanie (dsl nürnberg)?
co jeszcze mogę zrobić, aby przyspieszyć cały proces, mamy czas tylko do piątku*
byłoby miło, gdyby ktoś odpowiedział*
zdesperowane pozdrowienia*
lilia

Napisany przez NaTwoim13
Cześć lila2014,

poprawa warunków nie powoduje rozpoczęcia działań przez bank DSL, jednak bank DSL wysyła umowy samodzielnie tylko w przypadku przekroczenia 1-miesięcznego terminu (np. gdy przetwarzanie trwało zbyt długo, ponieważ konieczne było sporządzenie oceny lub gdy manualnie wystąpiła degradacja warunków ze względu na wewnętrzny rating bonitacyjny. Może to się zdarzyć, gdy w systemie podano nieprawidłowe informacje i w rezultacie wygenerowano niewłaściwy rating.

Coś tu nie gra, zwłaszcza że doradca wydaje się przekazywać im błędne informacje lub źle je przedstawia.

Chętnie przyjmę informacje samokontroli banku DSL drogą mailową. Chętnie przeanalizuję i sprawdzę sprawę dla nich. Muszą oni wziąć pod uwagę co najmniej 3-4 dni robocze od otrzymania wszystkich dokumentów przez bank.

Napisany przez lilia2014

Witaj lila2014,
poprawa warunków nie zmusza Banku DSL do działania, Bank DSL wysyła umowy jedynie w przypadku przekroczenia 1-miesięcznego terminu (np. gdy przetwarzanie trwało zbyt długo, ponieważ było konieczne wykonanie ekspertyzy lub gdy wystąpiło ręczne pogorszenie warunków kredytowych z powodu wewnętrznego ratingu zdolności kredytowej. Może to się zdarzyć, jeśli w systemie podano błędne informacje i w efekcie wytworzono fałszywą ocenę zielonej warunków kredytowych.
Coś tu nie gra, zwłaszcza gdy doradca przekazuje im błędne informacje lub przedstawia je w złym świetle.
Chętnie mogą mi przesłać swoją weryfikację zdolności kredytowej Banku DSL pocztą elektroniczną. Chętnie sprawdzę i zweryfikuję ten proces dla nich. Należy liczyć się z minimum 3-4 dniami roboczymi od otrzymania wszystkich dokumentów przez bank.

Jednakże Bank ma już wszystkie nasze dokumenty
czy chcą je jeszcze raz zweryfikować? Czy może się zdarzyć, że Bank ostatecznie odrzuci wniosek?

Napisany przez NaTwoim13
Nie jestem w stanie zrozumieć całego procesu, tego rodzaju sytuacji nie ma w moim przypadku w przypadku finansowania i przebiegów Banku DSL (i chętnie przekazuję wiele biznesu). Tak jak opisują Państwo, coś tu nie gra, być może prezentują to błędnie lub niezrozumiale. Ich groźba r n r n ... u nich jest coś w systemie, ale tylko puste formularz, w którym wpisany jest adres r n nic jeszcze nie zostało zatwierdzone ..... r n z tym, że nic nie zostało zatwierdzone, w przeciwnym razie zostaliby o tym poinformowani. Nie mogę - jak opisałem powyżej - zrozumieć, dlaczego Bank DSL tworzy nową umowę ze względu na lepsze stopy procentowe, Bank DSL w ogóle nie zajmuje się takimi rzeczami. Nowe umowy wynikają z pogorszenia warunków na skutek nieprawidłowych, dostosowywanych danych w trakcie składania wniosku i fałszywych wyników, czy przekroczenia terminu 1 miesiąca, ale nie obniżenia warunków. r n r n Ponieważ na rynku wystarczająco jest intruzów, początkujących i amatorów, którzy udają poprawę finansową, możliwe, że po prostu trafił Pan na złych ludzi. Być może jednak wszystko zostało przedstawione i / lub zrozumiane nieprawidłowo. r n r n Ocena zielona w systemie i wynikające z niej przedstawienie wniosków o kredyt (które, w przypadku potwierdzenia ze strony Banku DSL, stają się umowami) w żadnym wypadku nie jest równoznaczne z zobowiązaniem. Po prawidłowym wprowadzeniu danych, faktów i liczb, mamy wskazówkę, ale obietnica - samo to, że obiekt hipoteczny nie jest w ogóle oceniany pod względem wartości kredytu w systemie - nie oznacza, że ocena zielona to zobowiązanie.

Napisany przez lilia2014
Wielkie dzięki za Pani opinię. Nie sądzę, że źle zrozumiałem sprawę, ponieważ pośrednik powiedział zarówno mnie, jak i mężowi, że dsl sam poprawił warunki, dlatego musimy ponownie podpisać wniosek. Na pytanie, jak możliwe jest, że bank sam poprawia warunki i w jaki sposób się poprawiły, zaczął się wymigiwać. Pytaliśmy go również kilka razy, gdzie jest nowy wniosek do podpisania. Jego odpowiedź brzmiała, że musi on zostać najpierw przesłany przez osobę zajmującą się sprawą i że jeszcze tego nie zrobiono, od kilku dni. Pośrednik był także tą osobą, która cały czas mówiła nam, że musimy naciskać na agenta nieruchomości w sprawie terminu notarialnego, że już mamy ustne potwierdzenie finansowania? Powiedział, że rozmawiał z naszym osobą zajmującą się sprawami, która stwierdziła, że dostaniemy kredyt. Teraz za kilka dni mamy termin notarialny, a kredytu nie ma. ? Co do informacji, które uzyskałem telefonicznie od dsl, były one jednoznaczne. Wielokrotnie powtarzali mi to konsultanci - w systemie widzą tylko, że w tej chwili w naszym wniosku wpisany jest tylko adres, żadne inne informacje nie zostały wprowadzone ani sprawdzone. Również powiedziałem to pośrednikowi, był jakoś zirytowany, że do nich dzwoniłem i powiedział, że nie mają pojęcia, że gdzieś tam w Indiach siedzą i w ogóle dostają informacje jako ostatni. Czy jest jeszcze możliwe powierzenie zadania innemu pośrednikowi, pomimo że mamy już numer kredytu? Chyba najpierw odłożymy notariusza na później, czyż nie? Dziękuję za pomoc.

Napisany przez NaTwoim13
Co mam na to powiedzieć, takie rzeczy nie występują w DSL Bank, także w Norymberdze w DSL Bank!

Ponadto podejmowane są decyzje, które widzimy nawet my pośrednicy w systemie, więc musi być zgodne z tym, co mówią pracownicy obsługi, więc stwierdzenie pośrednika - z jakichkolwiek powodów - najwyraźniej nie jest prawdziwe.

Skąd pochodzi ten pośrednik? Kim jest?

Oczywiście mogą i powinni zatrudnić innego pośrednika, jeśli chcą otrzymać opinię.

Napisany przez lilia2014

Co mam na to powiedzieć, takie rzeczy nie mają miejsca w DSL Bank, nawet w Norymberdze w DSL Bank!
Poza tym, decyzje są podejmowane, sami pośrednicy widzą je w systemie, więc to, co mówią pracownicy obsługi, musi być zgodne, więc to, co mówi pośrednik - z jakichkolwiek powodów - prawdopodobnie nie jest poprawne.
Skąd masz tego pośrednika? Kto to jest?
Oczywiście możesz, a nawet musisz, zatrudnić innego pośrednika, jeśli chcesz otrzymać opinię.

Pośrednik został nam przedstawiony przez mojego brata
Przez niego załatwił kredyt hipoteczny w Sparkasse na mieszkanie własnościowe
Wtedy jednak cały proces zajmował miesiąc
Przypisaliśmy to jednak temu, że mój brat wciąż studiował i dlatego trzeba było długiego czasu przetwarzania.
Jesteśmy również w okolicy Aachen tego samego pośrednika
Zaczekamy teraz do maksymalnie wtorku, jeśli do tego czasu nic się nie ruszy, zatrudnimy kogoś innego
Jeśli dobrze znasz DSL Bank i do wtorku nic się nie zmieni, skontaktujemy się z tobą
Dzięki za pomoc
Jeszcze jedno
Termin na wycofanie się z wniosku kredytowego kończy się w przyszłym tygodniu
Czy wtedy jesteśmy zobowiązani do czegoś
Pozdrowienia

Napisany przez NaTwoim13
Jesteś niestety tak źle poinformowany, że nawet nie mogę tego zrozumieć, chociaż wiem, że istnieje taka porada na rynku.

Termin wypowiedzenia rozpoczyna się dopiero po zatwierdzeniu przez DSL Bank, którą otrzymasz pocztą po przetworzeniu i zatwierdzeniu. Gdyby coś się zacęło, byliby Państwo zadowoleni (choć nie chcę wiedzieć, co sprzedawca im tam sprzedział), w konsekwencji nie mieliby Państwo nic do wypowiedzenia. Jeśli nic nie jest zaakceptowane, nie ma potrzeby wypowiedzenia.

Mogą Państwo oczywiście zrobić to, co chcą, ale uważam, że jest to zbędne marnowanie tych dwóch dni. W tym czasie wszystkie przygotowania mogą zostać rozpoczęte i możliwe jest dokonanie przeglądów, które we wtorek w najgorszym razie (co niby miałoby być moim problemem) zostałyby wykonane na próżno. Nie wiem, skąd miałoby się to pojawić, jeśli pracownik obsługi nie jest obecnie w stanie zobaczyć nic w systemie albo nie widzi tego, co nam przekazują.

W zasadzie oferta, którą chcą Państwo teraz podpisać, może również okazać się złą, co można zweryfikować, i w przypadku ustalenia, że nie jest ona dobra, nie będzie podpisana, jeśli nagle pojawi się znikąd zatwierdzenie. Zostanie ono w mocy i będzie miało terminy akceptacji oraz wypowiedzenia po przyjęciu kredytu, co zapewnia bezpieczeństwo, które zostanie zastąpione lepszą ofertą.

Napisany przez lilia2014

Niestety jesteś tak źle poinformowany, że nie mogę tego zrozumieć, chociaż wiem, że na rynku istnieje ta usługa doradcza.
Okres odstąpienia rozpoczyna się dopiero po zatwierdzeniu przez bank DSL, a otrzymasz je po przetworzeniu i zatwierdzeniu pocztą. Gdyby coś się zaczęło, bylibyście zadowoleni (choć nie chcę wiedzieć, co doradca wam tam wcisnął), więc nie mielibyście powodu do odwołania. Jeśli nic nie zostało ustalone, nie ma potrzeby dokonywania odwołania.
W zasadzie mogliby zrobić to, co zamierzają, ale uważam, że szkoda byłoby marnować te 2 dni. W tym czasie można wszelkie przygotowania rozpocząć i przeprowadzić oględziny, które we wtorek (najgorszym razie, co niby miało być moim problemem) w niesprecyzowany sposób zakończyłyby się na niczym. Nie wiem, co miałoby tu uderzyć, gdy pracownik systemu w tej chwili nie byłby w stanie niczego zobaczyć ani zrozumieć tego, co nam zasygnalizowaliście.
W zasadzie to oferta, którą teraz chcecie podpisać, może być również słaba, więc można to sprawdzić, a w przypadku stwierdzenia jej niewystarczalności nie zostanie podpisana, gdyby nagle pojawiło się jeszcze jakieś zatwierdzenie znikąd. Takie zatwierdzenie pozostaje ważne i ma okresy akceptacji oraz odwoławcze po przyjęciu pożyczki, dając tym samym pewność, która zostanie zastąpiona lepszą ofertą.

Mój mąż chce jeszcze poczekać do wtorku
Skontaktuję się tu ponownie, gdy będę wiedział(a) więcej.
Dziękuję Ci bardzo

Napisany przez ADMCI4

Niestety, jesteś na tyle źle poinformowany, że nie mogę tego pojąć, chociaż wiem, że tego rodzaju doradztwo jest dostępne na rynku.

Ale bardzo uroczo to powiedziałeś, panie Buhmann. Być może doradca finansowy jest niekompetentny, ale każdy sam powinien pytać, jeśli czegoś nie rozumie lub ma wątpliwości.
Już brakuje podstawowego zrozumienia umów! Naprawdę przerażające.

Napisany przez NaTwoim13
Niestety trzeba również wiedzieć, o co pytać. Moim zdaniem naszym zadaniem jest przybliżenie konsumentom istotnych dla umowy faktów i procesów, wyjaśnienie ich.
Wcale nie oczekuję tych pytań od wszystkich konsumentów, jednak mimo to stawiam te odpowiedzi na stole. Koniec kropka!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata