Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Umowa oszczędnościowa zostanie prawdopodobnie wypowiedziana przez bank - jakie będą konsekwencje?

Napisany przez Maximini
Cześć Forum!
Jestem posiadaczem umowy oszczędnościowej i jestem daleko od osiągnięcia planowanej sumy oszczędnościowej, ponieważ dotychczas wpłaciłem tylko bardzo niską kwotę oszczędności.
Szczerze mówiąc, umowa oszczędnościowa wyszła mi nawet z pamięci.
Teraz otrzymałem pismo od mojego banku oszczędnościowego. W liście tym proszą mnie o wpłacenie zaległej opłaty oszczędnościowej oraz miesięczne
uiszczenie regularnej opłaty oszczędnościowej (która jest znacznie wyższa niż miesięczna suma, którą wpłaciłem przez wiele lat).
Bank oszczędnościowy wyznaczył mi termin na zapłacenie zaległej kwoty. Jeśli nie ureguluję tego płatności, moja umowa oszczędnościowa zostanie wypowiedziana.
Ponieważ traktowałem tę umowę dotychczas bardzo pobieżnie i nie planuję z niej korzystać w przyszłości, zastanawiam się, jakie konsekwencje dla mnie będzie miało wypowiedzenie umowy przez stronę
banku oszczędnościowego. Jakie kroki zostaną podjęte po takiej wypowiedzeniu, a co stanie się z moimi wpłaconymi pieniędzmi?
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i miłego tygodnia!

Re: Umowa oszczędnościowa zostanie prawdopodobnie wypowiedziana przez bank - jakie będą konsekwencje?

Napisany przez Cici
Z mojej wiedzy wynika, że wpłacone kwoty można po prostu wypłacić, być może po odjęciu części naliczonych odsetek lub premii. Powinno to jednak być dokładnie uregulowane w warunkach umowy, które otrzymałeś przy zawieraniu umowy.

Napisany przez 6Bankkaufmann
I opłata za wydanie dyplomu nie podlega również wypłacie. Jako dodatek do postu od Cici.

Napisany przez Hanomag

Szczerze mówiąc, sam zapomniałem o umowie oszczędnościowej na budowę.

Na pewno jest to stara umowa, która oferuje bardzo dobre oprocentowanie z dzisiejszej perspektywy. Jeśli jesteś w stanie sobie pozwolić na regularne wpłaty, powinieneś kontynuować umowę.

Napisany przez Maximini
Dobrze, to mi pomaga. Dziękuję!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata