Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Pozyskiwanie kapitału

Napisany przez Aikido
Cześć, mam pytanie:

jeśli wezmę pożyczkę na nieruchomość A (bez obciążenia) w celu spłacenia kredytu hipotecznego na nieruchomość B (czy to tzw. pozyskiwanie kapitału?), to jak jest z oprocentowaniem? Czy banki przyjmują do obliczeń niższą stopę kredytu hipotecznego czy wyższą stopę kredytu ratalnego?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Napisany przez NaTwoim13
To jest pozyskanie kapitału na cele mieszkaniowe, które w razie potrzeby może prowadzić do naliczenia dopłaty odsetek z uwagi na cel pozyskania kapitału.

Nie, jeśli złożysz wniosek o kredyt hipoteczny, otrzymasz warunki hipoteczne.

Jaki jest powód dla zamiany obiektu zabezpieczenia?

Napisany przez Aikido

Jaki jest powód dla zmiany obiektu zabezpieczenia?

Zastanawiam się, czy zaoferować nieruchomość A jako zabezpieczenie, aby potem mieć więcej możliwości refinansowania nieruchomości B.
Chciałbym teraz ustabilizować moje dalsze finansowanie, ponieważ obawiam się, że stopy procentowe wzrosną w ciągu najbliższych tygodni (zwiększone rentowności rynkowe itp.), a w tej chwili kilka banków oferuje stosunkowo niskie stopy procentowe.
A ze względu na moje odwołanie, potrzebuję zachować elastyczność. Dlatego przyglądam się wszystkim możliwościom.
Jeszcze jedno pytanie: jeśli teraz zdecyduję się na stabilizację mojego finansowania do września 2018 roku i w maju 2018 roku zrezygnuję z obecnego umowy... w takim przypadku potrzebuję pożyczki mostowej. Czy w takim przypadku wchodzi w grę kredyt hipoteczny zmiennoprocentowy? Jak wysokie są w przybliżeniu zmienne stopy procentowe (do 50% zabezpieczenia, 100 000€)?

Napisany przez NaTwoim13
Teraz nie rozumiem całego ich toku myślenia. Dlaczego potrzebują pośredniego finansowania? Finansowanie przyszłych transakcji, bez opłat manipulacyjnych, które zostało podpisane we wrześniu, może być w każdej chwili wykorzystane, również w maju 2018 r.!!

Gdzie mogą pojawić się dodatkowe możliwości wynikające z nieruchomości B, która już oferuje wskaźnik obciążenia do 50%, i dlaczego są one potrzebne?

Nadmierna, w tym przypadku niepotrzebna, pożyczka z zabezpieczeniem na nieruchomości bez obciążenia w celu spłaty długu związana z inną nieruchomością sprawia, że oprocentowanie staje się droższe m.in. z powodu:
- potencjalnych wpisów hipotecznych
- dodatkowych opłat za pozyskanie kapitału
- braku rabatów na restrukturyzację z powodu zniżek na oprocentowanie promocyjne lub ogólnej struktury warunków kredytowych

Nadmiernie, bez uzasadnienia wyboru tej metody i uniemożliwia mi wybór banku oferującego najlepsze warunki, ponieważ to pozyskiwanie kapitału (niechętnie oferowany kredyt ze względu na wyższe ryzyko strukturalne) nie jest oferowane.

Napisany przez Aikido

Nie rozumiem teraz wszystkich twoich myśli. Dlaczego lub po co potrzebują Państwo finansowania pośredniego? Finansowanie uzupełniające podpisane na wrzesień, z czasem dostawy, można w każdej chwili zrealizować, także w maju 2018!

To jest dokładnie to, czego chcę. Niestety, w tym konkretnym punkcie otrzymuję powtarzające się różne odpowiedzi, co mnie dezorientuje. Dlatego chciałbym dowiedzieć się z góry o ewentualne inne możliwości alternatywne w przypadku wnioskowania o finansowanie i odrzucenia go.

Cytat noelmaxim
- ewentualne wpisy rejestrowe
- dodatki do pozyskania kapitału
- brak specjalnych obniżeń dla transferów związanych z akcjami promocyjnymi lub ogólną budową warunków
.

Coś takiego oczywiście przemawia przeciwko wariantowi pozyskania kapitału.

Napisany przez NaTwoim13
Na ile mogę ocenić, doradza im doświadczony i niezależny pośrednik finansowy. Ten dostarczy im produkt, którego potrzebują. Jeśli inne rzeczy ich dezorientują i przez to myślą o niejasnych konstrukcjach, tego nie potrafię zrozumieć.

Pozyskanie kapitału nie jest w ogóle konieczne z żadnego powodu, ponieważ już obciążona nieruchomość zapewnia najmniejsze ryzyko i nadal może i będzie służyć jako zabezpieczenie.

Napisany przez Aikido

O ile mogę to ocenić, jest doradcą finansowym o dużym doświadczeniu i niezależnym. Ten doradca dostarczy im produkt, który jest im potrzebny. Jeśli inni sprawiają, że się mylą i dlatego myślą o dziwnych konstrukcjach, to nie potrafię tego zrozumieć.
Pozyskanie kapitału nie jest w żadnym wypadku konieczne, ponieważ już obciążona nieruchomość zapewnia najmniejsze ryzyko i nadal może służyć jako zabezpieczenie.

Otóż, jestem sceptyczną osobą, która woli wcześniej przezgrać najgorszy możliwy scenariusz.
Jeśli wszystko działa tak, jak opisano powyżej z bezpłatnym okresem dostępnym i mam nadzieję, że tak jest, to jest wspaniale. A jeśli nie, to mam już pomysły na alternatywne rozwiązania.
Kolejną możliwością byłoby również nie zgodzić się na zawarcie ugodowej w sprawie sądowej - do czasu osiągnięcia normalnego terminu ... Wtedy nie będzie też żadnych problemów ...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata