Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Usługi wypowiedzenia / Finansowanie podładowania

Napisany przez votov
Cześć wszystkim ekspertom finansowym,

zrobiłam refinansowanie pożyczki w moim banku za pomocą kredytu z opcją forward.

Dwa umowy innej banku zostały spłacone. Bank zaoferował usługę rozwiązania umów, co zrobił. Niestety, obie umowy wygasają w różnym czasie.

Nowy bank ustalił późniejszy termin dla obu umów, a kwota spłaty pierwszej jest jednak wymagana 10 miesięcy wcześniej. Mam teraz problem, muszę znaleźć sposób, jak z tego wyjść. Jestem bardzo zaniepokojona.

Czy ktoś wie, jaka jest sytuacja prawna w tej sprawie? Czy bank jest zobowiązany, gdy podejmuje decyzję o wypowiedzeniu umowy, dla której miał pełnomocnictwo, sprawdzić warunki umowy? Nawiasem mówiąc, było to zrozumiałe z moich wyciągów bankowych, które przedstawiłam.

Bardzo miło by było, gdyby ktoś mógł coś na ten temat powiedzieć. DZIĘKUJĘ !!!

Napisany przez NaTwoim13
Oczywiście bank musi sprawdzić najwcześniejsze daty spłaty.
Jak zostało rozwiązane rozwiązanie? Z pełnomocnictwem? Tylko oni mogą zerwać pożyczkę!
Trochę śmieszne, niech więc najpierw spłaci tę jedną pożyczkę!!!

Napisany przez slowrookie
W umowach dotyczących Twojego finansowania zastępczego / umowy o zastępstwo daty rozpoczęcia umowy / terminu spłaty. Jeśli tam znajduje się tylko data późniejszej spłaty, to Twoim zadaniem byłoby poinformowanie banku o tym. Porozmawiaj z nowym bankiem w sprawie kredytu przejściowego albo jak możecie rozwiązać ten problem. Ps: To nie jest porada prawna, a jedynie moja sugestia. W przeciwnym razie bank musi sprawdzić terminy spłaty...

Napisany przez NaTwoim13
Wypowiedzenie może wynikać z art. BGB§489, przy czym pełna wypłata nie jest uwzględniona, dlatego różne procesy???

Napisany przez votov
Najpierw dziękuję za odpowiedzi. @noelmaxim, czy pytanie jest skierowane do mnie?

Napisany przez NaTwoim13
Tak, to spekulacja

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata