Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Inwestowanie w ETFy na oszczędności emerytalne.

Napisany przez Gina66
Cześć, dotychczas miałem umowę oszczędnościową budowy kapitału dla VL. Teraz zastanawiam się, czy zainwestować ją w ETF-y w Finvesto lub Ing-Diba. Czy ktoś mógłby mi udzielić kilku wskazówek? Jestem singlem, mam 45 lat i chciałbym to wykorzystać/zakumulować na emeryturę. Commerzbank zaproponował mi: Allianz Schatzbrief Perspektive albo Vermögensmanagement Balance. Jednak nie rozumiem tego zbytnio...

Napisany przez xlarge
Według mojej wiedzy w ING-Diba dostępne są tylko programy oszczędnościowe z bonifikacją pracowniczą (1% oprocentowania).
I jak zawsze, pamiętaj: Podpisuj tylko to, co rozumiesz.

Napisany przez Studi24

Cześć, dotychczas miałam prowadzoną umowę na budowę kapitału w postaci kontraktu budowlanego. Teraz zastanawiam się, czy zainwestować go w ETF-y w Finvesto lub Ing-Diba. Czy ktoś mógłby mi dać kilka wskazówek? Jestem singielką w wieku 45 lat i chcę to wykorzystać/zaoszczędzić na starość.
Commerzbank zaproponował mi: Allianz Schatzbrief Perspektive lub Vermögensmanagement Balance. Jednak nie bardzo się na tym znam ...

Wskazówka = ebase (za pośrednictwem pośrednika offline lub online)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata