Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Konta oszczędnościowe doradcy zablokowane.

Napisany przez dmuell
Cześć,
moje konto w Sparkassen zostało zablokowane przez mojego doradcę, ponieważ brakuje podpisu po mojej pełnoletności. doradca poinformował mnie o braku podpisów na moim koncie za pośrednictwem członka rodziny. Nie otrzymałem pisemnej propozycji spotkania ani ostrzeżenia z informacją o możliwości zablokowania konta. Mój doradca zna również mój adres e-mail, ale również nie otrzymałem żadnej informacji na ten temat. konto zostało zablokowane bez uprzedzenia i informacji na ten temat.
Czy powinna zostać złożona oficjalna skarga w tej sprawie i jak oceniasz zachowanie doradcy w tym forum?

Napisany przez Daukind
Cześć,
dopasowuję zachowanie doradców do pracodawcy. Więc: Wszystko zrobione prawidłowo.

Napisany przez slowrookie
doradca był nawet zobowiązany zgodnie z §154 AO, ponieważ teraz, po Twoim osiągnięciu pełnoletniości, MUSI posiadać KOPIĘ Twojego dowodu osobistego! Hasło: pranie brudnych pieniędzy itp.

Napisany przez dmuell
No cóż, kopia dokumentu tożsamości była już w posiadaniu banku, ponieważ to ja założyłem to konto, chociaż wtedy jeszcze za zgodą moich rodziców... Chodzi mi raczej o to, że wcześniej nie otrzymałem żadnych informacji na piśmie i minęły już trzy lata od moich 19 urodzin. Dlatego moment bez wcześniejszego powiadomienia wydaje mi się bardzo przypadkowy :/

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata