Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Odmowa zwiększenia kredytu

Napisany przez Beamtin95
Cześć,
my (ja i mój mąż) zeszliśmy rok temu z kredytem naszego banku domowego. Teraz kredyt jest obsługiwany przez jednego z dobrze znanych dostawców kredytów online.
Zrealizowaliśmy dodatkową spłatę po niespodziewanym ciepłym deszczu pieniędzy, co oznacza, że teraz co miesiąc wpłacamy tylko niecałe 20 euro do końca urlopu w przyszłe lato.
Teraz coś się stało, co skłoniło nas do ponownego zwiększenia kredytu, więc złożyliśmy odpowiednie zapytanie.
Rezultat: Odrzucone.
Bardzo zaskoczeni odmową, sprawdziliśmy w Biurze Informacji Kredytowej, czy może istnieje jakiś wpis, który mógłby być powodem odmowy, ale wszystkie informacje o umowach są wyłącznie pozytywne. Podstawowa ocena: 96,22%.
Zanim złożyłem wniosek o zwiększenie online, zadzwoniłem na infolinię tego dostawcy kredytu i muszę przyznać, że miałem trochę trudności z panią na telefonie, ale na koniec również wszystko było w porządku - tak myślałem przynajmniej. Jednak w końcu skierowała mnie do portalu porównawczego, przez który został pośredniczony kredyt.
Więc złożyłem wniosek. Otrzymałem komunikat (bez e-maila!), że wniosek online nie może być przetworzony i firma skontaktuje się ze mną następnego dnia roboczego.
Nawet nie otrzymałem automatycznej odpowiedzi e-mailem z podziękowaniem za zainteresowanie i zapewnieniem, że opiekujemy się itp.
Ponieważ nie usłyszałem nic przez cały dzień, zadzwoniłem następnego dnia, aby się dowiedzieć. Powiedziano mi, że wniosek został odrzucony. Na pytania Dlaczego? odpowiedziano mi Tajemnica firmy.
Odpowiedź odmowna, która dotarła pocztą, była równie bezbarwna.
Czy to możliwe, że dodatkowa spłata z zeszłej zimy albo ta sprzeczka z panią przez telefon zablokowała nam zgodę na zwiększenie kredytu? Ocena w Biurze Informacji Kredytowej była ok.
A może problemem był limit kredytowy w wysokości 3000 euro na 24 miesiące?
Dziękuję za Wasze odpowiedzi!

Napisany przez slowrookie
ok, bardzo krótko, bo z telefonu.
teraz spłacić około 160-180 € kredytu i wybrać nowego dostawcę.
Wiele dostawców online odrzuca zwiększenie/kolejne skorzystanie z limitu kredytowego, dopóki pierwszy kredyt wynosi nadal 1,25 €.
Pani przez telefon nie ma problemu - kredyt w wysokości 3.000 € nie stanowi problemu - w ostateczności do banku lub do mnie (chociaż nie daję pieniędzy, ale udzielam dobrych rad)

Napisany przez Beamtin95
Wygląda na to, że skończy się na banku domowym, zwłaszcza że niedługo i tak mamy umówiony termin w związku z programem oszczędnościowym.
Po prostu uważam, że interesujące jest to, że ten sam bank obecnie wydaje kody przedwczesnej aprobaty dla kredytów podczas zawierania umów, ale regularnie spłacane istniejące kredyty nie chce zwiększyć...

Czy w związku z tym, podczas spotkania w banku domowym miałoby sens zabrać ze sobą raport z biura informacji kredytowej?

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Cześć,
prawdopodobnie to zaciągnięcie kredytu łańcuchowego spowodowało odrzucenie.
Uzbierane zeszłego roku, teraz zwiększane......
Dostawcy online postępują zgodnie ze schematem, wszystko inne jest odrzucane.

Napisany przez Beamtin95
Ale nie mieliśmy zamiaru ciągle zwiększać kredytu.
Wręcz przeciwnie: nawet zrobiliśmy dodatkową spłatę zimą ubiegłego roku.
Osobiście dochodzę do wniosku, że w razie potrzeby lepiej jest ugryźć kwaśne jabłko, spojrzeć w oczy doradcy klienta w banku i płacić 5 euro więcej miesięcznie, niż czuć się online jak żebrak.

Napisany przez NaTwoim13
Beamtin95, fajniej byłoby dla społeczności, gdybyś wymieniła nazwę Ing.DiBa. Poza tym, nawet doradcy telefoniczni z Ing.DBa nie znają prawdziwego powodu odmowy, ponieważ decyzję podejmuje tzw. czarna skrzynka.

Ale nie chcieliśmy robić tego bez końca.
Wręcz przeciwnie: nawet zrobiliśmy grubą dodatkową spłatę zimą ubiegłego roku.

A już o tym w ogóle nie ma mowy.
Chce się po prostu zachować przejrzystość procesu online, a poza tym są kryteria dyskwalifikujące, które prowadzą do automatycznej odmowy. Nie ma tu miejsca na analizowanie wszystkiego, dlatego oferowane są korzystniejsze stawki online.
Jeśli teraz obowiązuje zasada: refinansowanie kredytu w ciągu ostatnich 2 lat = odmowa, to tak będzie realizowane, bez względu na to, czy dokonaliście pozytywnego kroku, zaciągając dodatkową spłatę.

Cytat od noelmaxim
Beamtin95, fajnie byłoby dla społeczności, gdybyś wymienił nazwę Ing.DiBa. Poza tym konsultanci telefoniczni od Ing.DBa również nie znają prawdziwego powodu odmowy, ponieważ decyduje tajemnicza czarna skrzynka.

Refinansowaliśmy kosztowne przedłużenie kredytu hipotecznego ING DIBA, wszystko poszło gładko......

Napisany przez Beamtin95
Ale to nie było Ing.DiBa, tylko Barclays i pośrednictwo przez Check24.

Myślałem tylko, że nazwę warto podać....

Bez problemu

Możesz spłacić pozostałe 160 €..

Jeśli rozważasz ponowne zaciągnięcie pożyczki w takiej samej wysokości jak poprzednio: 3000 € jest dostępne także gdzie indziej w przedziale od 1,9% do 3,49% rocznej stopie oprocentowania składanego przy okresie spłaty 24 miesięcy

To jednak nie było Ing.DiBa, a Barclay i pośrednictwo za pośrednictwem Check24.
Myślałem tylko, że nie powinno się wymieniać nazw....

Może to być też inny powód. Jeśli jest to dość niska stopa procentowa, otrzymasz ją tylko na początku, praktycznie jako zdobycie nowego klienta. Sam mam kartę kredytową Barclay Visa o limicie 12 000 EUR. Też nie otrzymuję proponowanego przez CHeck24 kredytu Barclay.

Napisany przez Birgit
Jeśli chodzi o 3000 €, nie powinno się brać kredytu. Powinno to być zawsze dostępne na koncie oszczędnościowym.

Napisany przez peer
@noelmaxim: Byłoby piękniej dla społeczności, gdyby nazwała się Ing.DiBa.
Czy szklana kula? Aweracja przeciwko ING DiBa?
Z ING DiBa nigdy czegoś takiego nie doświadczyłem. To jedna z najmniej problematycznych banków pod kątem udzielania kredytów i ich zwiększania. Nawet można samodzielnie i bez zobowiązań sprawdzić, czy jest możliwe zwiększenie kredytu, a następnie złożyć wniosek.
Podsumowując: może nastolatka powinna spróbować skontaktować się z Ing Diba?
W każdym razie powinna spłacić śmieszne sumy, nawet te mniej niż 200 €. A następnie zacząć od nowa. Najlepiej za pośrednictwem Smava itp...
Jak się okazało, nie była to także ING DiBa, tylko Barclay!

@noelmaxim: fajnie byłoby dla społeczności, gdyby wymieniać nazwę Ing.DiBa.
Kryształowa kula? Awerja wobec ING DiBa?
Z ING DiBa nigdy nie miałem takich doświadczeń. Jednym z najmniej problematycznych banków pod względem udzielania kredytów i zwiększania ich limitów. Można nawet samodzielnie i niezobowiązująco sprawdzić, czy zwiększenie jest możliwe, a dopiero potem złożyć wniosek.
Wniosek: być może powinnaś skontaktować się z Ing Dibą?
Co najmniej jednak powinnaś spłacić te śmieszne, niecałe 200€ od razu. A potem zacząć od nowa. Najrozsądniej na przykład poprzez Smava itp...
Jak się okazało, to nie była ING DiBa, tylko Barclays!

Tu nie chodzi o to, czy ktoś jest fanem banku czy nie...
Fakt: wnioskowanie o kredyt przez Smava jest raczej suboptymalne pod względem przyszłej punktacji w Biurze Informacji Kredytowej i niezależnie od tego, że dla wielu 3.000 € to nie majątek: złożyć wniosek online o kredyt (zapytanie o warunki)
i gra jest...

Napisany przez peer

Tutaj nie chodzi o to, czy ktoś jest fanem banku czy nie...
Fakt: kredyt przez Smava jest raczej suboptymalny pod względem przyszłego wyniku w Schufa i niezależnie od faktu, że 3.000 € nie są dużą sumą dla wielu ludzi: wnioskowanie o kredyt online (zapytanie o warunki)
i to wszystko...

Nie mam pojęcia, ale mówię.
Również Smava przeprowadza tylko zapytanie o warunki, a nie wnioski kredytowe. Więc neutralne dla Schufy!
A czy jesteś fanem czy nie, po prostu są pozytywne doświadczenia z tą bankiem. I mogą być bezpiecznie udostępniane na forum.

Nie mam pojęcia, ale daj mi trochę szansy.
Nawet Smava przeprowadza tylko sprawdzanie warunków, żadnych zapytań kredytowych. Więc neutralne dla Schufy!
I czy jesteś fanem czy też nie. Po prostu są pozytywne doświadczenia z tą bankiem. I można je bezpiecznie przekazać na forum.

Kim ty w ogóle jesteś, klaunie??
Czytanie uczy: kredyt jest suboptymalny korzystając ze Smavy - nie było mowy o sprawdzaniu warunków tam.
Twoje doświadczenia z IngDibą nie są kwestionowane, przecież to też dobra bank
Chętnie możemy dyskutować o kulturze forumowej, ale co to pomoże autorowi wątku? Po prostu napisz swoje rekomendacje dotyczące INGDiby i koniec

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata