Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie w wysokości 110%

Napisany przez Max0275
Cześć,
moja dziewczyna (28 lat) i ja (26 lat) chcielibyśmy kupić Dom.
Wynagrodzenie netto u niej to 1200€, a u mnie 2000€. Obecnie po odjęciu czynszu, opłat za telewizję, telefon komórkowy, kosztów utrzymania, 1 kredytu samochodowego 400€ miesięcznie przez kolejne 4 lata itp. pozostaje nam około 500€ na koniec każdego miesiąca. Te 500€ + obecny czynsz (500€) pozwala nam na możliwą miesięczną spłatę kredytu w wysokości 1000€. Czy możliwe jest zaciągnięcie pożyczki w wysokości 200 000€ bez własnego wkładu i spłacenie jej na przykład rata w wysokości 800€ miesięcznie, aby nadal oszczędzać? Bank domowy to Sparkasse. Obie umowy o pracę są na czas nieokreślony. I tak, zdaję sobie sprawę, dlaczego przy tych liczbach nie zaoszczędziliśmy nic, ponieważ żyliśmy bardzo hojnie, ale teraz chcemy zrobić coś dla przyszłości. Oczywiście jest umówione spotkanie w banku, po prostu chciałem wiedzieć, czy ktoś ma doświadczenie w podobnych finansowaniach?
Pozdrowienia

Napisany przez wbs
Cześć Max,

Wasza sytuacja nie jest tak zła, jak się wydaje. Jednak musicie wziąć pod uwagę pewne rzeczy przy waszym rozliczeniu. Wg waszych własnych słów dotychczas żyliście na dużą stopę. Doświadczenie pokazuje, że redukcja standardu życia nie jest możliwa. Proponuję przyjąć taką sytuację przy opłatach dodatkowych wynoszących 8,5%.

Pożyczka 1 (Finansowanie ceny zakupu):

200.000 €
Oprocentowanie: 2,2%
Tilgung (spłata): 3% (wiele banków uważa 3% za konieczność)

= 884,00 €

Pożyczka 2 (Finansowanie kosztów dodatkowych zakupu jako pożyczka równorzędna na 180 miesięcy):

17.000 €
Oprocentowanie: 4,9%
Tilgung (spłata): 4,5%

= 134,00 €

Koszty utrzymania (jak sami powiedzieliście, żyliście dość wysoko):

2 osoby

1.200,00 €

Koszty kredytu:

400,00 €

------------------------

2.618 €

Porównanie:

Dochody: 3.200 €
Wydatki: 2.618 €
---------------------
Wynik: +582 €

Więc zostaje 582 €. Do tego dochodzą koszty dodatkowe miesięcznie na zarządzanie domem. Załóżmy, że Dom ma 100 m2. Przyjmuje się około 3,00 € za m2 na zarządzanie.

300 €

582 € - 300 € = 282 €

Oszczędności około 10 € za rok na 1 m2 dla 100 m2

83 € oszczędności co miesiąc

282 € - 83 € = 199 €

W sumie zostaje wam około 200 € po odliczeniu wszystkich kosztów. Ale nic już nie może się zdarzyć. Nikt nie może stracić pracy, nikt nie może zachorować (na dłużej niż 6 tygodni).

Ogólnie rzecz biorąc, to zestawienie jest oczywiście nieco zbyt surowe, ale jestem niepewna, czy ten plan w tej konstelacji, w pełni finansowany z zobowiązań i bez kapitału własnego, powinien być realizowany. Na pewno jest to możliwe. Ale ja bym to uznała za zbyt ryzykowne. Zwłaszcza że jesteście młodzi i na pewno planujecie założenie rodziny.

Z serdecznym pozdrowieniem,

Heidi

Napisany przez Honey1979
Ja, absolutnie zgadzam się z WBS. Jesteście jeszcze dość młodzi i nie macie kapitału własnego, a nawet macie długi za dobra konsumpcyjne. Zaciągnięcie finansowania samochodu moim zdaniem zawsze rozpoczyna błędne koło.... Ludzie żyją ponad swoje możliwości. A gdy po 4 latach skończy się spłacać kredyt samochodowy, wtedy samochód z reguły też jest wykończony, i skąd zamierzacie kupić nowy? Jeśli wolno mi tak powiedzieć ostro, nie żyliście zbyt wysoko, ale żyliście ponad swoje możliwości. Czy macie coś w rodzaju kapitału? - ubezpieczenie na życie - Umowa oszczędnościowa na zakup mieszkania - Program oszczędnościowy pracodawcy - itp. Na pewno Sparkasse nigdy tego nie sfinansuje, jestem w tej kwestii dość pewien. Z dobrego powodu, ponieważ banki zazwyczaj udzielają solidnych pożyczek..... I dobrze jest.

Napisany przez Max0275
Najpierw dziękujemy za wasze odpowiedzi. Aby być bardziej precyzyjnymi, dobrze żyliśmy, czyli często wychodziliśmy na posiłki, kupowaliśmy nowe urządzenia itp. Oczywiste jest, że musimy trochę zacisnąć pasa przy posiadaniu własnego domu, obydwoje potrafimy obejść się ze mniejszymi nakładami. Zazwyczaj nasze koszty utrzymania dla obojga wynoszą około 1000€, a to nawet przy hojnych obliczeniach. Jesteśmy pewni, że 800-900€ byłoby dla nas realne, chcielibyśmy jednak odkładać oszczędności na Dom itp., jeśli spłata kredytu na to pozwoli. Niestety nie mamy kapitału, mam prowadzoną firmową emeryturę w wysokości 150€ brutto. Aktualnie mam 8000€ wartości wykupu, wpłacono już 12.000€, a przy ustabilizowanej długości czasu do emerytury gwarantowane jest 152.000€ jednorazowa wypłata. Bank na pewno nie przyjmie bAV jako zabezpieczenie.

Napisany przez Daukind
Max,
w zasadzie nie ma znaczenia, co tu wszyscy piszemy. Chcesz wiedzieć, czy jest bank, który sfinansuje to? Tak, jest. To, że każdy zdrowo myślący odradza Ci to, i tak Cię nie obchodzi, albo nie zmienia faktu, że Ty i/lub Twoja partnerka koniecznie chcecie mieć nieruchomość.

Napisany przez Freeliner
Macie 3200 € netto....
- Wynajem 500€
- Koszty dodatkowe 200€
- kredyt samochodowy 400€
- Koszty utrzymania 1000€
- Telefony komórkowe, TV, Internet 100€
.....w przybliżeniu bardzo ważne wydatki.
Pozostaje 1000€ miesięcznie.
Udowodnijcie to sobie i oszczędzajcie co najmniej 1000€ każdego miesiąca, aż osiągniecie co najmniej 15-20000€ EK.
Jeśli koniecznie chcecie domu, powinniście sobie z tym poradzić!
Aby trochę przyspieszyć, należy robić nadgodziny i/lub podjąć dodatkową pracę.
Wkrótce zobaczycie, jak naprawdę stoją sprawy i nie podejmiecie ryzyka, lub je minimalizujecie, tworząc podstawę.
Jak już zostało wspomniane, jaki jest plan w zakresie posiadania dzieci?
Jak wygląda sytuacja związana z emeryturą twojej partnerki?
Co się stanie, jeśli dochód przestanie wpływać w całości lub częściowo? (dziecko, długotrwała choroba, rozstanie itp.)
Jak z innymi ubezpieczeniami?!
Nie zaczynajcie się oszukiwać / obliczać wszystkiego na pięknie. Początkowa euforia szybko przeminie, a wy będziecie spłacać przez okres 20-30 lat, w zależności od okoliczności.
Planowane i nieplanowane koszty konserwacji nie powinny być lekceważone.
Tutaj nowe ogrzewanie, tutaj zatkanie kanalizacji z ewentualną renowacją, elewacja, dach, renowacja pomieszczeń, kuchni, łazienki, terenów zewnętrzny, wkład w renowację ulic.....itd.

Napisany przez NaTwoim13
Freelinerze, taki właśnie jestem, zadaję pytania, kwestionuję, dociekam.

Który region?
Czy istnieją ciągłe wzrosty dochodów?

Ponadto, przede wszystkim w przypadku Sparkassen zazwyczaj towarzyszą pełne finansowania, jak sensowne to wydaje się pozostaje poddane w wątpliwość i dobrze przemyślane. Jednakże głównie przez TE i ewentualnie nasze pytania i obawy mogą mu pomóc podjąć właściwą decyzję.

Napisany przez Max0275
Dziękuję za spojrzenie i wyjaśnienia! Na wstępie chciałem powiedzieć, że nie podejmiemy pochopnej decyzji, wszystko dokładnie przemyślimy. Chodziło nam jedynie o to, czy ktoś finansował podobne modele z sukcesem. W środę mamy spotkanie z doradcą finansowym z Sparkasse na ten temat, żeby przedstawić nam aktualne stawki procentowe itp. Ewentualnie poczekamy jeszcze 2-3 lata i odłożymy wszystko, co możliwe, na nasz kapitał własny. Jeszcze raz odnośnie faktów: Moje dochody rosną rocznie dzięki negocjacjom związkowym, moja dziewczyna otrzyma podwyżkę w 2018 r., oba miejsca pracy są zabezpieczone, ponieważ moja dziewczyna pracuje w opiece nad osobami starszymi, a ja w zakładzie, w którym się kształciłem (produkcja w branży górniczej). Mamy 13. i dodatkową wypłatę urlopową. Region to Rügen. Jak już wspomniałem, aktualnie uzyskamy od banku niezobowiązujące zestawienie kosztów, żeby zobaczyć, co jest możliwe i jakie świadczenia mogą uczynić spłatę bardziej przystępną i w jakiej wysokości. Oczywiście uwzględnimy rezerwy i oszczędności. Mimo wszystko, dzięki za Wasze starania i szczegółowe wyjaśnienia.

Napisany przez Honey1979

Masz 3200€ netto....
- Wynajem 500€
- Koszty dodatkowe 200€
- kredyt samochodowy 400€
- Koszty utrzymania 1000€
- Telefony, TV, Internet 100€
.....to tylko przybliżone wydatki.
Pozostaje 1000€ na miesiąc.
Udowodnijcie to sobie i zaoszczędźcie co najmniej 1000€ każdego miesiąca, aż będziecie mieć co najmniej 15-20000€ kapitału własnego.
Jeśli naprawdę chcecie domu, powinniście sobie poradzić!
Aby trochę przyspieszyć rzeczy, zróbcie nadgodziny i/lub znajdźcie dodatkową pracę.
Wtedy szybko zobaczycie, jak naprawdę stoicie i nie podejmiecie ryzyka lub zminimalizujecie je oraz stworzycie sobie podstawę.
Jak już było wspomniane, co z planami na dziecko?
Jak wygląda zabezpieczenie emerytalne twojej partnerki?
Co się stanie, gdy dochód całkowicie lub częściowo odpadnie? (dziecko, dłuższa choroba, separacja itp.)
Dodatkowe ubezpieczenia?!
Nie zaczynajcie wygłuszać/obliczać wszystkiego. Początkowa euforia szybko mija, a wy płacicie przez 20-30 lat.
Zaplanowane i niezaplanowane koszty utrzymania nie powinny być lekceważone.
Tutaj nowe ogrzewanie, tam zatkany kanał z ewentualną renowacją, elewacja, dach, remont pomieszczeń, kuchnia, łazienka, teren zewnętrzny, udział w remoncie ulic.....itd.

Osobiście sądzę, że to zestawienie to tzw. mleko pod sąsiadem.....
Obliczasz: Samochód 400
To tylko czysta rata finansowania.... A co z odpowiednim ubezpieczeniem od prowadzącego bez udziału własnego? Jest to standard przy finansowanych samochodach.... Co z paliwem? Co z przeglądem, oponami itp...
Co z drugim samochodem? Nawet jeśli jest opłacony, generuje miesięczne koszty.
A co z dodatkowymi składkami ubezpieczeniowymi? ubezpieczenie na zęby, ochronne, odpowiedzialność cywilna, opieka.... itp.
A może sugerowanie prowadzenia tzw. książki domowej, aby najpierw zobaczyć, ile naprawdę przekracza wasze wydatki?

Napisany przez Honey1979

Freeliner, to mi odpowiada, pytania, podważanie, wyjaśnianie.
Który region? Istnieje ciągły wzrost dochodów?
Ponadto, zwłaszcza kasy oszczędnościowe zazwyczaj towarzyszą pełnym finansowaniom, jak to się wydaje, pozostaje podważone i dobrze przemyślane. Jednakże w pierwszej kolejności przez przewodniczącego i ewentualnie nasze pytania i obawy mogą mu pomóc podjąć właściwą decyzję.

Było to oczywiste, Thomasie..... Wysokości każdą scenę :-)

Napisany przez NaTwoim13
Kochanie, tylko zaprzeczyłem Twojej błędnej wypowiedzi, że Sparkassen nie finansują takich rzeczy! Wręcz przeciwnie, właśnie oni to robią!

Oszczędzam sobie dalszych wyjaśnień, zwłaszcza odnoszących się do insynuacji i generalizacji, można je znaleźć we wcześniejszych wątkach!

Chciałbym - z góry zaznaczyć - zachować tutaj spokój na forum. Nie musimy już tutaj prowadzić dalszych dyskusji, a ogółowi będzie lepiej, jeśli pozostawisz mnie na zewnątrz.

Dziękuję.

Napisany przez Honey1979
Żaden problem, Tomaszu, mimo to zaprzeczam i twierdzę, że lokalne kasy oszczędnościowe oferują 110% finansowanie przy zerowym kapitale własnym... dodatkowo mogą również zapewnić wsparcie w przypadku występowania ujemnego kapitału.
Czy OP ma już umówioną wizytę w banku domu?

Napisany przez Freeliner
Kochanie, nie zrozumiałeś!
Przejąłem w zasadzie rachunek od TE, aby pokazać,
że według jego rachunku mógłby on zbudować obfity EK. Nic więcej, nic mniej.
Powinno być jasne, że brakuje jeszcze paru rzeczy i wyliczenie nie jest jeszcze skończone.
....twoje zresztą również nie są.
Nie zawsze trzeba się popisywać inteligencją....
... może po prostu stwórz kompletny zestawienie dla TE!
Czasem szybko piszemy coś by pomóc/prześwietlić sprawę, ale powinno być jasne, że nie zawsze będzie to 100% poprawne i kompleksowe.... co widać po Twoich wpisach.

Napisany przez MC87
Wiem, że teraz to jest OT:
Ale dlaczego akurat kasy oszczędnościowe finansują pełne finansowanie?
Kiedyś sam złożyłem takie zapytanie w jednej z kas oszczędnościowych i zostało odrzucone z uzasadnieniem, że kasy oszczędnościowe jako instytucje publiczno-prawne nie podejmują takiego ryzyka.

Napisany przez NaTwoim13
Ponieważ kasy oszczędnościowe mogą podejmować indywidualne decyzje - także dotyczące istniejących klientów - w celu zmniejszenia udziału kredytów bez zabezpieczenia za pośrednictwem LBS i własnych kredytów konsumenckich. Z reguły kasy oszczędnościowe nie powinny oznaczać, że zawsze tak jest, a raczej że kasy oszczędnościowe mogą kompleksowo reprezentować to wewnętrznie za pomocą własnych produktów, co również często ma miejsce.

Napisany przez Honey1979
Jestem pewien w 100%, że Sparkassen robią to tylko wtedy, gdy istnieją inne trwałe zabezpieczenia. Dokładnie to (zdrowe myślenie) odróżnia Sparkassen i Volksbanken od czystych banków internetowych.

Napisany przez NaTwoim13
Jesteś pewien w 100%, ok.

Napisany przez Honey1979
No dobrze... poczekajmy teraz na relację TE o jego spotkaniu w Sparkasse.

Napisany przez Max0275
Cześć z powrotem, spotkaliśmy się z bankiem i oto nasze wyniki. Sparkasse zgodziła się dać nam 200 000€, jeśli prywatny kredyt zostanie spłacony wcześniej lub poczekamy jeszcze 2-3 lata i spłacimy go normalnie do umorzenia. W ciągu 2-3 lat jednocześnie będziemy oszczędzać kapitał własny, ale mogliby też zaoferować nam 110% finansowanie (kredyt hipoteczny + pożyczka subordynowana). Miesięczna spłata została zaproponowana w wysokości 750€. Trochę mnie zdezorientowało to, że w zestawieniu dochodów i wydatków obecny czynsz za mieszkanie nie został uwzględniony jako wkład do późniejszej spłaty kredytu, a nalega się na 400€ z prywatnego kredytu jako wkładu. W rezultacie pan doszedł do 340€ po wszystkich potrąceniach, ale aby osiągnąć miesięczną ratę spłaty w wysokości 750€, potrzebowałby wykorzystać 400€ z prywatnego kredytu, a czynsz został całkowicie zignorowany. Czy coś przeoczyłem? Nawet jeśli te 400€ byłyby ratą kredytu, mielibyśmy łącznie 840€ dostępnej kwoty na spłatę, biorąc pod uwagę obecny czynsz w wysokości 500€ i 340€ po wszystkich kosztach? ... Prawdopodobnie będziemy czekać kolejne 2 lata i starać się zaoszczędzić jak najwięcej, ale zamierzamy umówić się na drugie spotkanie w Sparkasse, aby poruszyć kwestie takie jak ta z czynszem, na którą pan nie chciał odpowiedzieć przy zapytaniu.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Max0275, jeśli nie chcesz iść do Sparkasse, aby umówić kolejne spotkanie, po prostu udaj się do innego banku lub pośrednika.

Jednakże zauważasz, że Sparkasse nie oferuje zwykłego finansowania w wysokości 110% (Hypoteka 110%), a tylko standardowe finansowanie w wysokości 100% oraz kredyt mezzanine na dodatkowe koszty zakupu, który jest droższy w odsetkach.

Napisany przez Daukind

Czy coś przeoczyłem?

Tak, a mianowicie to, że oprócz spłaty istnieją także odsetki (oraz koszty utrzymania oraz rezerwy).

Napisany przez Daukind

Ale widzisz, że Sparkasse nie oferuje normalnego finansowania w wysokości 110% (Baufi 110%), ale normalne finansowanie w wysokości 100% oraz kredyt dodatkowy na koszty poboczne zakupu, który jest droższy w oprocentowaniu.

Który bank oferuje finansowanie kosztów pobocznych zakupu (a następnie 110 lub nawet 120%) w warunkach Baufi?

Napisany przez NaTwoim13
Bankowiec, Sparkasse oferuje finansowanie w wysokości 110%. Nie ma znaczenia, jakiego rodzaju środków kredytowych się do tego użyje.
Istotne jest jedynie spłacenie kredytu, ale dostarczy potrzebne środki na zakup, wraz z kosztami dodatkowymi związanymi z nabyciem.

Napisany przez matti85
Sparkassen na pewno nie finansują wszystkiego i maksymalnie na 15 lat, często oferując śmieszne warunki.
Miałem także swoje doświadczenie wtedy. Chodziło o finansowanie w wysokości 95%. Chcieli mi zaoferować obligacje na 15 lat (z gorszymi warunkami) maksymalnie, a dodatkowo wymagali dodatkowych zabezpieczeń. Oczywiście najchętniej widzieli finansowanie poprzez plan oszczędnościowy mieszkaniowy. Chociaż nie miałem żadnych innych pożyczek.
Mój sugestia: Jeśli możecie oszczędzać miesięcznie, zastanówcie się nad budowaniem kapitału własnego albo spłaceniem samochodu lub zakupem tańszego. Zastanówcie się dobrze, czy naprawdę musicie mieć Dom. Rozważcie stworzenie planu oszczędnościowego mieszkaniowego i na jego podstawie zgromadźcie odpowiednią kwotę przed planowaniem powiększenia rodziny.
Aktualnie płacicie 700€ na miesiąc. Przy waszych warunkach z wszystkim uwzględnionym, możecie się spodziewać miesięcznych kosztów na poziomie 1.200€, a także bank tak będzie robił. Zalecałbym przynajmniej upewnienie się, że możecie pokryć opłaty dodatkowe z kapitału własnego oraz spłacenie samochodu. W ten sposób będziecie mieć znacznie więcej swobody finansowej.

Napisany przez Honey1979
Ja, już wcześniej mówiłem, że Sparkasse nie oferuje finansowania w tych okolicznościach.

I słusznie....finansowanie na 110% wartości nieruchomości, przy już wysokich cenach....większość profesjonalistów odmówi.

Zwłaszcza jeśli dodatkowo trwa już finansowanie samochodu......

Thomas z pewnością zawsze znajdzie sposób na szczęście, jego skarbczyk zawiera chyba 400 różnych dostawców albo coś w tym rodzaju.

Napisany przez NaTwoim13
Kochanie, źle interpretujesz wątek od OP. W Sparkassen faktycznie finansowane są również 110% kredyty, także u tego OP.

Napisany przez Honey1979
Drogi Tomaszu, w świetle wspomnianych okoliczności bank nie finansuje tego przedsięwzięcia, przecież przeczytałeś....

Napisany przez NaTwoim13
Jeszcze raz, Sparkasse finansuje do 110%, ok?
W Twojej wypowiedzi jest ogólnikowość, która po prostu nie jest rzetelna!
Poza tym, nawet w przypadku tego Klienta finansuje się do 110%. Odwołaj się do Klienta, w przeciwnym razie Twoja wypowiedź nie ma sensu. Ponadto, nie mogłeś tego ocenić, ponieważ nie znałeś indywidualnej sytuacji wyjściowej Klienta, a mimo to stwierdziłeś, że Sparkasse nie finansuje do 110%! Jaki jest sens Twojej wypowiedzi? Jakim?
Jasnemu słowu, ogólna wypowiedź, że Sparkasse nie finansuje do 110%, jest nieprawdziwa i nie wnosi żadnej wartości!

Napisany przez Honey1979
Thomas.... chętnie zacytuję jeszcze raz mój wpis z #12, ponieważ powszechnie wiadomo, że tylko to przyjmujesz, co jest dla ciebie korzystne:
Nie ma problemu Thomas, jednakże sprzeciwiam się Tobie i twierdzę, że lokalne kasy oszczędnościowe będą udzielać finansowania w wysokości 110% przy zerowym kapitale własnym..... dodatkowo towarzysząc już istniejącemu kapitałowi negatywnemu.

Napisany przez NaTwoim13
Kochanie, źle, całkowicie źle! To ogólna wypowiedź nie jest prawdziwa i nikomu nie pomaga! Udowodniono, że również kasy oszczędnościowe finansują tę konstelację!
W porządku, starczy, oszczędźmy członkom dalszych dyskusji!! Twoje błędne i ogólne stwierdzenia nikomu nie pomagają i nie mają wartości dodanej!

Napisany przez Honey1979
Jeśli nie masz żadnych zabezpieczeń do zaoferowania, ani żadnych oszczędności, żadnych kapitałowych polis na życie, ani uśpionego konta oszczędnościowego, ani nawet grama złota, czy czegokolwiek innego,
to bank z pewnością nie będzie towarzyszył w realizacji tego przedsięwzięcia.
W tej kwestii jestem bardzo pewny.
Jeśli natomiast posiadasz zabezpieczenia, jesteś stałym klientem, odkładasz pewne środki na czarną godzinę, czy cokolwiek innego, wtedy będzie również możliwe sfinansowanie nawet w 110%,
co ma sens w przypadku obiektów z zyskiem, jednak w przypadku własnego domu do zamieszkania 110% finansowania z odrobiną zdrowego rozsądku... należy stanowczo odradzać.

Napisany przez Honey1979
Thomas .... Ty samotny jeździec .... Bank oszczędności odrzuciła i uprzejmie odmówiła......

Napisany przez NaTwoim13
Należy jak najbardziej odradzać wyrażanie swojej opinii, proszę oznaczyć ją jako taką!!! Wtedy pasuje, w innym przypadku jest to stwierdzenie, które po prostu nie odpowiada rzeczywistości i doświadczeniom doświadczonych pośredników!

Napisany przez Honey1979
Agent pośredniczy tylko w udzieleniu pożyczki i otrzymuje za to wynagrodzenie.
To jest wszystko.
Reszta to sprawa kredytobiorcy i banku.
To jest właśnie ten duży punkt, który nas różni.... Ty musisz zarabiać pieniądze i podpisywać umowy, a ja przekazuję tutaj moje doświadczenie i wiedzę za darmo... bez żadnych pobudek finansowych.

Napisany przez NaTwoim13
Ta jedna kasa oszczędnościowa odmówiła klientowi, ponieważ chce, aby kredyt został spłacony.

Chodzi o ogólnikowość. Jeśli nie zainterweniuję i nie poprawię Twojego zupełnie błędnego stwierdzenia, konsumenci czytający tutaj mogliby wywnioskować z Twojego stwierdzenia, że 110% finansowanie nie jest możliwe przez kasę oszczędnościową, a tak nie może być i nie pozostanie!

Nikomu nie jest pomocne, gdy fałszywe i uogólnione stwierdzenia są czytelne tutaj. Już teraz zaczynasz cofać się: jeśli to, jeśli tamto, jeśli w ogóle... Wyraźnie widać, że na to pytanie nie można odpowiedzieć, że 110% finansowanie poprzez kasę oszczędnościową nie jest finansowane.

Napisany przez Honey1979
Nie powiedziałem, że Sparkasse nie oferuje finansowania w wysokości 110%. Po prostu nie czytasz Tomaszu...

Teraz mam dość dyskutowania z tobą tutaj, moje czas jest zbyt cenny.

Powiedziałem, że jestem całkiem pewny, że Sparkasse odrzuci finansowanie w opisanych warunkach.... Koniec.

I co? Odrzucili.

Koniec przekazu.

Napisany przez NaTwoim13
Kochanie, wystarczy! Znowu prowokujesz!
Moje oświadczenie nie traci nic na wartości tylko dlatego, że moja usługa jest płatna! Twoje jest całkowicie błędne i nawet jeśli jest jak moje również bezpłatne, to absolutnie nie ma żadnej wartości. To po prostu fałszywe oświadczenie, zbędnie fałszywe i głupie.
Jeśli nie wiesz, co dalej zrobić, wyciągasz joker prowizyjny! Sam fakt ten doskonale pokazuje, do czego zmierzasz. Dziękuję za to ujawnienie. Myślę, że teraz sprawa jest jasna.

Napisany przez Honey1979
Twoje wypowiedzi to po prostu bla, bla, bla, Tomek.
Widziałeś to i możesz to przeczytać. Zostało odrzucone. Koniec

Napisany przez NaTwoim13
1) Drogi Tomaszu, w okolicznościach wymienionych, bank oszczędności nie finansuje tego przedsięwzięcia, przecież to przeczytałeś.....
2) Nie ma problemu Tomaszu, mimo to sprzeczę Ci i twierdzę, że lokalne banki oszczędnościowe oferują finansowanie w wysokości 110% przy zerowym kapitale własnym.....dodatkowo towarzysząc istniejącemu negatywnemu kapitałowi.
3) Mimo to zaprzeczam Ci i twierdzę, że lokalne banki oszczędnościowe oferują finansowanie w wysokości 110% przy zerowym kapitale własnym.....dodatkowo towarzysząc istniejącemu negatywnemu kapitałowi.
4) Przecież wcześniej powiedziałem, że bank oszczędnościowy w tych okolicznościach nie oferuje finansowania.
5) Jestem w 100% pewny, że banki oszczędnościowe zgodzą się na to tylko wtedy, gdy istnieją inne trwałe zabezpieczenia.
6) Bank oszczędnościowy na pewno nigdy nie sfinansuje tego, jestem w tego pewny.
7) Jeśli nie masz żadnych zabezpieczeń do zaoferowania, żadnych oszczędności, ani kapitału gromadzącego, ani ubezpieczenia na życie z kapitałem, ani też śpiącego budżetu mieszkaniowego, ani kawałka złota, lub czegoś innego, bank oszczędnościowy z pewnością nie wesprze tego przedsięwzięcia. Jestem co do tego bardzo pewny.
8) Jeśli masz zabezpieczenia, jesteś stałym klientem, odkładasz coś na czarną godzinę, cokolwiek to by nie było, wtedy możliwe będzie także sfinansowanie do 110%,
jest to sensowne w przypadku inwestycji z zyskiem, ale w przypadku własnego mieszkania z odrobiną zdrowego rozsądku.... zdecydowanie należy odradzić 110% finansowanie.
9) Bank oszczędnościowy nie sfinansował tego i uprzejmie odmówił......
10) Nie powiedziałem, że bank oszczędności nie oferuje finansowania w wysokości 110%.... Po prostu nie czytasz, Tomasz..
11) Widziałeś to i możesz to przeczytać. Zostało odrzucone. Koniec
Ja natomiast tylko mówię
- nie banki oszczędnościowe, a ten jeden bank oszczędnościowy
- 110% finansowanie jest możliwe nawet przy ujemnym saldzie
- twoje stwierdzenie (lub twoje różne i chaotyczne stwierdzenia) są fałszywe i zbyt uogólnione, i tak jest.
- należy to rozważać indywidualnie przez klienta i przede wszystkim od banku do banku.
- sam dostarczałem już tego rodzaju finansowania
Koniec tematu, są banki oszczędnościowe, które mogą i chcą oferować finansowanie do 110% przy ujemnym kapitale, więcej nie chciałem poprawiać!

Napisany przez Batman_BU
Więc czytam wpis od Honey (die örtlichen Sparkassen) dość konkretnie w odniesieniu do sytuacji wyjściowej i regionu TE. Istnieją przynajmniej dwie osoby, które rozumieją to inaczej niż Ty. Wskazanie wypowiedzi Honey na podstawie TWOJEGO zrozumienia jako niedorzecznej, fałszywej i głupiej jest dość niegrzeczne. Zamiast tego po prostu zapytaj konkretnie, o co chodziło. Honey wyjaśnił tutaj, że nie mówi o wszystkich bankach spółdzielczych w Republice i Austrii. Nie chcesz jednak tego zaakceptować - z jakichkolwiek powodów. Örtliche Sparkassen oznacza, że są to banki spółdzielcze działające w regionie TE. To prawda, że w ramach krajowego zapytania są banki/spółdzielcze, które to finansują. Jest to jednak zupełnie inna wypowiedź niż ta, którą wygłosił Honey. Zamiast polować na jakiekolwiek banki w kraju i ich teoretyczne warunki kredytowe, byłoby może dla Was obojga bardziej odpowiednie pozostawić te tematy na spokojnie. Wy DWIE CHCECIE po prostu się źle zrozumieć. I to nie służy ani TE, ani nikomu innemu tutaj. Spróbujcie obydwie zachować trochę powagi, a ogólnie może to miejsce będzie znowu czytelne.

Napisany przez Batman_BU
[cytat=noelmaxim">
Temat zamknięty, są banki oszczędnościowe, które mogą i chcą udzielić finansowania w wysokości 110% mimo negatywnego kapitału - nie chciałem niczego więcej poprawiać!
[/cytat]
Poprawiasz coś, co nigdzie indziej nie było inaczej twierdzone.

Napisany przez NaTwoim13
@Barman_Bu
Nie ma jednej Sparkasse, są Sparkassen i podejmują one decyzje indywidualnie. Zgadzasz się z tym, co potwierdziłeś. Ale przeczytaj różne wypowiedzi Honey, jaki jest ich wartość dodana? Gdzie konkretnie konsument czytający to może coś zrozumieć i wykorzystać, ocenić lub zrozumieć, co można zrobić lub co jest możliwe?
Są oddziały Sparkassen, które mogą reprezentować finansowanie na 110% z kapitałem ujemnym, to jednoznaczne oświadczenie. Idź do oddziału, przedstaw swoją sytuację i zapytaj lub skonsultuj się z niezależnym pośrednikiem finansowym. Wszystko inne jest nic nie warte, spekulacyjne i bez wartości dodanej.

Oczywiście można wyrazić swoją opinię, można oczywiście korzystać z tego forum do tego celu, ale gdy napiszę, że taka konfiguracja jest możliwa, nie może i nie powinna wywołać się dyskusja, ż e jeśli to, to tamto i jeśli tak, to tak. Podsumowując, to oznacza, że tak, jest to możliwe, ale wymaga indywidualnej oceny! W dodatku to gadanie o prowizji nie ma znaczenia, tym bardziej, że jako ekspert powinno się dawać jasne odpowiedzi! Byłbym absolutnie żałosny i niegodny zaufania, gdybym napisał, że finansowanie nie jest możliwe, nie znając dodatkowych szczegółów. Wypowiedzi Honey brzmiały jak zaświadczenie kredytowe, ale ja jasno stwierdzam, że nie można tego tak ogólnie oceniać i akceptować we wszystkich oddziałach Sparkassen.

Na koniec, na początku mojej wypowiedzi nie zwróciłem się osobiście do Honey, tylko informacyjnie i sprostowująco wyjaśniłem, że rzeczywiście mogą to zrobić. Honey nie zna dalej klienta, dokonuje osądu lub zakłada, że się nie uda! Co to ma być?

Byłoby nam pomóc, gdyby Honey nie zwracał się do mnie osobiście, powody można znaleźć w wystarczającej ilości w poprzednich wątkach. Musiałem ponownie z przyjemnością przeczytać w tym wątku, że siodłam każdego konia lub znów myślę o mojej prowizji.

Gdybym był niezainteresowanym obserwatorem, po prostu poleciłbym: Honey i Buhmann nie zwracajcie się do siebie osobiście. Koniec, to wystarczy!

Napisany przez Honey1979
Problem polega na twoim sposobie, Thomasie.
Wobec nas występujesz jako potężny i wszechwiedzący.
A potencjalnych klientów podchodzisz w ten ohydny sposób... najpierw budujesz zaufanie... itd.. Chcemy mu pomóc, a następnie znaleźć rozwiązanie razem.
Na pewno się tego uczą na odpowiednich szkoleniach.....
Osoby niezainteresowane finansowo... patrzą na rzeczy znacznie bardziej logicznie i trzeźwie niż ty.
Jeśli ktoś pisze: Nie mam oszczędności, nic nie zaoszczędziłem, zawsze wszystko wydawałem, finansowane samochody itd... Każdy normalny współautor tutaj powie:
To nie ma sensu. Koniec.
Nie trzeba nikogo bliżej poznać, aby sprawdzić, czy nie ma żadnego zabezpieczenia w postaci domu rodzinnego itp. ... Ty szukasz jakiegokolwiek punktu zaczepienia, aby z trudem przepchnąć jakieś finansowanie.
Niezainteresowany ma własne zdanie na temat solidnego finansowania, ponieważ nie musi niczego sprzedawać, tak jak ty.

Napisany przez Batman_BU
Wartość dodana jest taka sama jak twierdzenie, że spośród 450 oszczędnościowych banków mogą istnieć takie, które to finansują.

Oczywiście można wyrazić swoją opinię, forum może być do tego wykorzystane, ale jeśli napiszę, że taka konstelacja jest możliwa, nie powinna powstać dyskusja typu jeśli tak, to tamto.

Oczywiście nie powinno do tego dojść, jak można wątpić w twoje stanowisko? Zwłaszcza gdy komentujesz coś, czego w ogóle nie było wypowiedziane.

Wypowiedzi Honeya brzmią jak rekomendacja finansowa, ja jednak jasno stwierdzam, że nie powinno się tego uogólniać na wszystkie banki oszczędnościowe.

Honey nie prezentuje się tutaj jako bank. Jego wypowiedzi jasno wyrażają jego opinię. Słowa twierdzi są tam nawet zaznaczone. Interpretujesz zbyt wiele i zbyt swobodnie. Przeczytaj to, co jest napisane, a nie to, co chciałbyś przeczytać. Wyciągasz zbyt daleko idące wnioski na temat wszystkich banków oszczędnościowych, co nie znajduje się w tekście. Ponownie przeczytaj. Nawet jest tam ograniczenie dotyczące banków - zazwyczaj...

Gdybym był niezainteresowany, po prostu zaleciłbym, aby Honey i Buhmann unikali osobistych komentarzy. Koniec, wtedy będzie dobrze!

Tak gdzieś to napisałem.

Na poważnie, jeśli już przeoczasz jakieś rzeczy, spróbuj to zrobić w przypadku wzmianki o prowizji. Na pewno wszystkim nam tu pomoże.

Napisany przez NaTwoim13
Kochanie, właśnie w tym jest różnica, ja nie spekuluję, ale analizuję indywidualnie, nie uogólniam i nie opieram swojego życia na innych! Wreszcie się zgadzamy! Dziękuję.

Nigdy nie musiałem, ani nie uczestniczyłem w takich szkoleniach! Życie, klient, jednostka są dla mnie istotne, człowiek z jego różnymi warunkami, stylami życia, przekonaniami, doświadczeniami i odczuciami w sprawie moralności i etyki. Są one tak wspaniale zróżnicowane, że nie mam pretensji do oceniania, osądzania ani tym bardziej potępiania ogólnie. Nie chodzi o wszystkich i o każdego, chodzi o jednostkowego człowieka, nie każdy może podejmować decyzje i brać odpowiedzialność za innych, zwłaszcza na podstawie tego, co TE tutaj pisze w kilku zdaniach. Oczywiście, możemy spekulować, snuć domysły, zakładać itd., ale powinienem starać się tego unikać, moje doświadczenie pokazuje, że zwykle dobrze postępuję, nie robiąc tego. No i nie zawsze jestem pijany z powodu trzeźwości, a logika tutaj w ogóle nie ma znaczenia, logiczne myślenie wymaga innych warunków niż te, które tu widzimy, tym bardziej że logika nie zawsze prowadzi do rozwiązania!

Ale to nieistotne, zaproponowałem Ci, żebyś poznała mnie, jeśli nie chcesz, w porządku, ale pozwól mi wycofać się w interesie wszystkich tutaj, nie dojdziemy do porozumienia i na szczęście wszyscy wiedzą, czym zajmuję się zawodowo, jak postrzegam świat i ludzi.

Co do Sparkasse/Sparkassen, indywidualnych punktów widzenia, podejścia do decyzji i ocen sytuacji wyjściowych, o których mówimy, już teraz wyjaśniliśmy, że przynajmniej w tym fachowo podpisując się tu nie piszę głupot, a dokładnie, że istnieją Sparkassen, które finansują nawet w 110% (i więcej!!) nawet przy ujemnym kapitale.

Napisany przez NaTwoim13
@Batman_BU
Wszystko szło dobrze przez 2 tygodnie, dopóki nie chciałem wyjaśnić, że nikt nie może tego ocenić, a są banki spółdzielcze, które takie projekty finansują. Myślę, że czytelnicy powinni to wiedzieć i wziąć to pod uwagę w swoich rozważaniach.

Honey może wyrazić swoją opinię, jednak ja oraz inni możemy pomóc, stwierdzając, że nie jest to konieczne i nie jesteśmy w stanie tego ocenić.

Czy wszystko jest w porządku do tej pory, czy zabroniłem mu jego opinii? Nie, powiedziałem swoje zdanie, zarówno merytoryczne, jak i osobiste, na temat jego opinii, nota bene świadomie, nie odnosząc się do niego osobiście.

Napisany przez Batman_BU
Pasuje wszystko, czy ja mu zakazałem jego zdania?

Czy nawet nie czytasz swoich własnych postów? Z jednej strony piszesz, że można mieć swoje zdanie, z drugiej strony jest ono przedstawiane jako głupie lub bezużyteczne. Luźno tłumacząc, oznacza to więcej lub mniej: Zamknij się.

i istnieją banki, które to faktycznie finansują

Pokaż mi proszę, gdzie dokładnie Honey twierdził coś przeciwnego bez ograniczeń.
A proszę, przestań narzekać na zarzuty dotyczące prowizji.

Napisany przez NaTwoim13
@batman_bu
Teraz nie robimy już nic, to znowu wymyka się spod kontroli. Każdy powinien sobie wyrobić opinię na temat tego, co ktoś napisał i jakie miały być jego intencje, i już. Wypowiedzi Honeyego wszystkie spisałem, dla mnie wyglądają one jednoznacznie, jasno i spójnie, ale dla mnie wygląda to inaczej, ale to moje subiektywne zdanie.
Wymieniłem przeciwne zdanie, znowu (zbyt szczegółowo) uzasadniłem. Jeśli zgadzamy się, że finansowania ze Sparkassen mogą wynosić nawet ponad 110%, nawet mając negatywny kapitał, to wszystko w porządku. Jeśli dodamy do tego, że nikt - oczywiście także nie - nie może powziąć trwałego osądu na podstawie dostępnych tutaj informacji (nawet nie została jeszcze wymieniona Sparkasse), to wszystko w porządku.
To, czy moje zdanie jest reprezentatywne, nie jest w żaden sposób zagrożone, podobnie jak kwestia kiedy i jak powinno się wyrażać swoją opinię, i pozostaję przy tym, że nie można, nie jest to możliwe, to nic nie da nie są właściwymi wskazówkami, jakie powinni przeczytać użytkownicy - którzy szukają pomocy i informacji od nas - bez solidnego uzasadnienia. W ten sposób nie przekonujemy nikogo, raczej zniechęcamy ich, a zło może zacząć nabierać tempa, a co więcej, niż kiedykolwiek, gdy zwracamy uwagę, zadajemy pytania i indywidualnie (co bardzo lubię robić) troszczymy się o konsumenta. To tylko moje zdanie, każdy może to postrzegać inaczej, a jedna z moich intencji jest zawsze dobrze znana.

Napisany przez Batman_BU
Teraz nie robimy już nic, to znów wymyka się spod kontroli.

Dziękuję, ta odpowiedź byłaby wystarczająca. To nie jest niespodzianka.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata