Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Ile może kosztować danie z makaronem?

Napisany przez Leberwurstliebe
Kupuję makaron maksymalnie za 1,49.

Napisany przez Daukind

najwyżej wydam 1,49 na opakowanie makaronu.

Bardzo pomocne bez podania rozmiaru opakowania...

Napisany przez Daddy1984
Czy jest świeżo przygotowany? Liczysz na porcję, czy jak?

Napisany przez jens045bln
To zależy od rodzaju pasty. Często wydaję trochę więcej, jeśli wiem, że pasta jest tego warta. Zdarzało się, że płaciłem ponad 3€ za opakowanie i zauważyłem znaczną różnicę w jakości. Ale najlepsza pasta jest zawsze ta, którą się samemu przygotuje.

Napisany przez remu
Zawsze kupuję markę własną z supermarketu, gdy chodzi o makaron. Naprawdę nie czuję różnicy w smaku. Ale jeśli chodzi o placki do lasagne, zawsze kupuję markę, ponieważ są one według mnie grubsze

Napisany przez Malapascua
Makaron to tania rzecz i powinna być tania. Drogi makaron nie jest lepszy wcale. W Chinach za opakowanie Barilli możesz zapłacić około 3,49€ (co uważam za absurdalnie drogie i szalenie kosztowne), podczas gdy w Niemczech, gdzie jedzenie jest dużo tańsze, makaron w dyskoncie może kosztować ci 49 centów.

Naprawdę super z wszystkimi dyskontami w Europie. Docenia się to, gdy supermarket nagle ma ceny 10 razy wyższe niż w Chinach.

Napisany przez Lars04
Musi być dobre i niedrogie, ale moim zdaniem 1,49 to całkowicie rozsądna cena. ;-)

Napisany przez Lelanna
Tak więc nawet kupuję wersję bio za nieco mniej niż [url]euro[/url]... Jeśli ktoś lubi, nawet pełnoziarniste, obie po prostu świetnie smakują, moim zdaniem

Napisany przez JacobGoma
500 Gram makaronu (we wszystkich możliwych rodzajach) można na przykład kupić w ALDI za 0,49 eurocenta.

Kto płaci więcej za to, albo wyrzuca makaron, bo data ważności minęła - jest sam sobie winien.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata