Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Sucha umowa oszczędnościowa na cele budowlane z krótkim okresem oszczędzania

Napisany przez Dadam
Cześć,

szukam planu oszczędnościowego budowlanego z krótkim okresem oszczędzania (maksymalnie pięć lat). Planujemy zbudować Dom za około pięć lat i chcielibyśmy skorzystać z obecnie atrakcyjnych stóp procentowych.

Czy istnieją takie produkty na rynku? Znalazłem tylko te z minimalnym okresem oszczędzania wynoszącym co najmniej 8 lat.

Dzięki za pomoc.

Re: Sucha umowa oszczędnościowa na cele budowlane z krótkim okresem oszczędzania

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Dadam,
w przypadku oszczędzania na zakup mieszkania nie ma stałych okresów trwania, mówi się o czasie przydziału, a tutaj można wybrać rynek i wybór taryfy na podstawie tego, która taryfa oferuje najlepsze warunki przydziału. Decydujące jest, który plan oferuje mi najwyższe oprocentowanie kapitału (0,1-0,5%), największą kwotę kredytu (30% oszczędności przy 70% uprawnień kredytowych) przy atrakcyjnej stopie oprocentowania kredytu (1,5% do 2,95%). W nawiasie jest zakres możliwych wartości, przy czym zwłaszcza stopa oprocentowania kredytu nie może odgrywać decydującej roli, a znaczenie ma stosunek wszystkich warunków do siebie.
Ile chciałbyś regularnie oszczędzać miesięcznie?

Napisany przez Dadam
Dziękuję za odpowiedź.
Dzięki za informacje, czy istnieje portal porównawczy, na którym mogę filtrować parametry?
Chciałbym zaoszczędzić 600 euro miesięcznie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata