Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Przekształcenie długu czy bankructwo?

Napisany przez Taunusmann40
Mam następujący problem: Mam prawie 50000 euro długu. Chociaż udałem się na doradztwo w sprawie zadłużenia, a oni ustalili plan spłaty długu z moimi wierzycielami. Pierwsze dwa miesiące wszystko szło dobrze. Miałem główną pracę (pracę tymczasową) + dodatkową pracę. Ale potem firma tymczasowa mnie zwolniła. Dla mnie było to całkowicie zaskakujące. Nie zrobiłem nic złego. I zostałem bezrobotny. Urząd Pracy nalegał, abym zrezygnował z dodatkowej pracy. W innym wypadku nie mógłbym otrzymać wsparcia. Teraz nie mogę już płacić miesięcznych ustalonych rat. Moje pytanie teraz brzmi: Czy powinienem teraz ogłosić upadłość z pomocą mojego doradcy ds. zadłużenia? Czy w moim przypadku istnieją inne sposoby uniknięcia upadłości?

Re: Przekształcenie długu czy bankructwo?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Taunusmann40, jeśli podpisałeś plan spłaty długu, prawdopodobnie zawierając porozumienie z wierzycielami. Plan ten traci ważność, gdy przestajesz spłacać raty zgodnie z porozumieniem. Jeśli nie masz dochodu, ani też przewidywalnego źródła dochodu, omów dalsze kroki dotyczące upadłości z doradcą ds. zadłużenia.
Jakie inne możliwości są dostępne? Gdzie mieszkasz - wynajmujesz czy jesteś właścicielem? Czy zadłużenie dotyczy tylko prywatnych długów, czy może zawiera również kredyt hipoteczny?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata