Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy jest możliwe sfinansowanie budowy?

Napisany przez marinakrie045
Cześć
Mam na oku pewną nieruchomość.
Kosztuje 180000€, kapitał własny = 0.
Nie jestem zamężna, mam jedno dziecko. Mój chłopak zarabia około 2200€, ja od lutego ponownie pracuję pełny etat i zarabiam około 1400€. Mam negatywną historię w Schufie z powodu niezapłaconych rachunków itp. Proszę nie komentować tego tematu, dziękuję, wszystko zostanie załatwione pozytywnie.
Schufa mojego chłopaka jest wspaniała!!!
Moje pytania:
Czy on sam otrzyma zgodę na kredyt hipoteczny?
Jeśli nie, to jak istotna jest moja historia w Schufie, jeśli zostanę wpisana jako żyrant?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć, nie ma już poręczeń, można rozważyć jedynie współobligatkę, ale jest praktycznie niemożliwa z negatywną historią kredytową w Schufa.

- W jakim regionie ma być dokonany zakup?
- Czy istnieją jakieś zobowiązania kredytowe?
- Jak rozkładają się koszty związane z ceną zakupu, ewentualnymi kosztami remontu i modernizacji, podatkiem od nabycia nieruchomości, kosztami notariusza i pośrednika?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Hej marinakrie045,
Udzielenie kredytu budowlanego jest możliwe nawet przy negatywnej historii kredytowej w Schufa.
Jednak w Państwa przypadku jest to niemożliwe, ponieważ wymaga się minimum 3 wypłat z Państwa pracy, jeśli powrócili Państwo do pracy od lutego 2018 roku.
Ponadto, negatywna historia kredytowa nie oznacza od razu negatywnej historii kredytowej. Jeśli mają Państwo jeszcze niezapłacone rachunki (bo tak Pan/Pani napisał/a), to ważne jest, aby wiedzieć, jak wysokie te niezapłacone rachunki są.
Nawet po spłaceniu niezapłaconych rachunków Państwa historia kredytowa zostanie oczyści dopiero po upływie 3 lat.
Jednak w przypadku drobnych negatywnych wpisów istnieje specjalne rozwiązanie, dlatego ważne jest pytanie o wysokość tych rachunków.
Możliwe jest, że kwota rachunków nie jest wysoka i będą Państwo mogli nabyć wymarzoną nieruchomość dopiero od maja 2018 roku, gdy zdobędą Państwo 3 wypłaty.
Ale wracając do Państwa planów.
Można sprawdzić, czy Państwa partner może być jedynym kredytobiorcą.
Finansowanie w pełni kosztów zakupu i kosztów dodatkowych jest zasadniczo możliwe.
Jednak koszty utrzymania będą rozłożone na 3 osoby.
Oznacza to, że cały plan zależy od szczegółowej analizy.
Ważne jest również, ile metrów kwadratowych ma nieruchomość.
Dopiero wtedy będzie można ostatecznie wydać opinię.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata