Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Co sądzisz o Auxmoney?

Napisany przez MC87
Cześć Razem,
jestem ciekawy, co sądzicie o Auxmoney.
Czy to jest godna zaufania platforma i dlaczego powinienem wziąć tam pożyczkę, jeśli chcę pieniędzy, zamiast iść do banku?
Moim zdaniem to nie wnosi żadnej poprawy.
Sprawy dotyczące prawdziwości tworzone są, a zamiast warunków ustawiany jest Zapytanie o kredyt itd.
Dlatego mam pytanie: Dla kogo to w ogóle jest odpowiednie?
Pozdrawiam,
MC87

Napisany przez 6Bankkaufmann
Dla tych, którzy nie mogą wziąć kredytu w banku.

Napisany przez RichardLorenz
Jak już wspomniał @bankkaufmann, jest to platforma, na której udzielane są pożyczki prywatne od osoby prywatnej do osoby prywatnej. Oznacza to, że pożyczkodawcą nie jest bank, jak to zazwyczaj bywa przy kredytach, ale jedna lub kilka osób prywatnych (niekomercyjnych). Zaletą takich pożyczek jest to, że w odróżnieniu od kredytów bankowych kryteria udzielania pożyczek tutaj nie są jasno określone, co pozwala kredytobiorcy często skorzystać z wielu korzyści. Jak dokładnie działają tzw. pożyczki P2P, możesz przeczytać tutaj.

Napisany przez Dome2210
Oprocentowanie w Auxmoney jest ogromne, a wsparcie jest bardzo słabe. Zalecam spróbować znaleźć rozwiązanie z własnym bankiem lub kontynuować poszukiwania, nie polecam korzystania z Auxmoney.

Napisany przez Jeannye
Miałem również krótki kontakt z Auxmoney online w trudnej sytuacji, ale jakoś podobnie jak Dome2210, ostatecznie zdecydowałem się na tradycyjny bank.

Napisany przez FloHH
To jednak muszę teraz nieco uściślić ....
Po pierwsze: stopa procentowa w Auxmoney jest skrajnie uzależniona od zdolności kredytowej. Dla dobrej zdolności kredytowej (wewnętrzna ocena: AA) otrzymuje się poziom 3,9% efektywnego oprocentowania rocznego. Oczywiście, można znaleźć lepsze warunki gdzieś indziej. Jednakże można również znaleźć droższe.
Jeśli się znajduje w tej kategorii zdolności kredytowej, proces składania wniosku nie różni się niczym od tego w normalnym banku. Tutaj pieniądze inwestowane są przez osoby, które chcą automatycznie i bezpiecznie inwestować.
Wewnętrzna ocena zdolności kredytowej może spaść aż do kategorii X - to są ci, którzy mają poważne problemy z historią kredytową w Biurze Informacji Gospodarczej. Tu można nadal przedstawić swój projekt [url]kredytowy[/url] i mieć nadzieję, że znajdzie się ryzykujących inwestorów. Jednak oni również otrzymują 15% oprocentowania z tytułu swojej gotowości do ryzyka.
Z reguły w tej kategorii trudno znaleźć wystarczającą liczbę inwestorów i projekt [url]kredytowy[/url] kończy się niepowodzeniem. Nie znajduje się tam bez powodu w tej złej kategorii i jeśli ktoś na przykład zarabia netto 1800 EUR, a wynajem i inne raty wynoszą co najmniej 1300 EUR, inwestorzy również mogą przeliczyć, jak bezpieczna jest ich inwestycja.
Cały proces [url]kredytowy[/url] odbywa się za pośrednictwem banku SWK.
Można myśleć o tej ofercie co się chce.
Ale:
- jeśli się ma akceptowalną zdolność kredytową, można otrzymać pożyczkę na porównywalnych warunkach jak w innych bankach
- jeśli ma się słabą zdolność kredytową, płaci się niemożliwie wysokie odsetki. Z drugiej strony jednak istnieje szansa (jeśli ktoś tak chce to widzieć), aby w ogóle otrzymać pożyczkę. Inne banki nie wpuszczałyby nawet przez drzwi ...
Nie ma tutaj nic nieuczciwego ...

Napisany przez Cici

Cała procedura kredytowa odbywa się za pośrednictwem banku SWK.

Jak to należy zrozumieć? Myślałem, że [url]kredyty[/url] są udostępniane przez użytkowników na platformach typu Auxmoney. Czy bank służy jedynie jako oficjalny dostawca usług finansowych, czy też dodatkowo zostaje zaciągnięty rzeczywisty [url]kredyt bankowy[/url]?

Napisany przez FloHH
W Niemczech udzielanie [url]kredytów[/url] w sposób profesjonalny jest dozwolone tylko pod warunkiem posiadania licencji bankowej. Dlatego Auxmoney i Smava potrzebują odpowiedniego partnera. W przypadku Auxmoney jest to bank SWK, który jednak po udzieleniu [url]kredytu[/url] od razu przekazuje swoje roszczenia z powrotem do Auxmoney. Bank SWK w niektórych przypadkach przeprowadza również własną weryfikację. Istnieją - choć rzadkie - przypadki, w których bank odrzuca udzielenie pożyczki po tym, jak Auxmoney już się zgodziło. Nie znam jednak kryteriów decydujących o tym...

@Cici, Auxmoney, Smava, Maxda, Interhyp, Check24 to wszystkie platformy, które działają jako pośrednicy.

Napisany przez ElephantMan
Przeczytałem także o tym i zawsze byłem zdezorientowany: Czy SWK Bank to po prostu pośredniczący bank, który zarządza pieniędzmi inwestorów i wypłaca je ponownie podczas spłaty rat? Czy jest tam różnica między kredytem bankowym i kredytem inwestorów?

Napisany przez FloHH
Auxmoney nie posiada własnej licencji bankowej i dlatego nie może udzielać pożyczek bezpośrednio. Dlatego korzysta się z banku SWK. Proces przebiega tak, że również w przypadku Auxmoney najpierw oceniana jest zdolność kredytowa. Przy dobrej zdolności kredytowej można tam otrzymać pożyczkę w akceptowalnej stopie procentowej. pożyczka ta pochodzi z pieniędzy mniej ryzykownych inwestorów. Jeżeli nie zostanie się zaakceptowanym w tej pierwszej (przed)ocenie, można przedstawić swój projekt inwestorom na Rynku. Auxmoney już wcześniej ocenia zdolność kredytową, na podstawie której określana jest ewentualnie płatna stopa procentowa (która może sięgnąć często bardzo wysokich wartości, nawet 13%, jednak w tej fazie rzadko udaje się zawrzeć umowę kredytową). Znalezienie inwestorów oznacza otrzymanie pożyczki. Cała obsługa transakcji finansowych oraz właściwa udzielenie kredytu jest natomiast prowadzona przez bank SWK za pośrednictwem Auxmoney (która również pobiera niewielką prowizję). Bank SWK przeprowadza dodatkową analizę zdolności kredytowej i ostatecznie decyduje o wypłacie. Nawet jeśli znaleziono inwestorów, ale czyste dane finansowe nie zostaną potwierdzone (np. zwrot zasiłku dla bezrobotnych), bank nie wypłaci pożyczki. Warto również zauważyć, że z ostrej noty w rejestrze dłużników nie ma się również szans na uzyskanie pożyczki w Auxmoney.

Odpowiednio przedstawione, Smava, Auxmoney nie mają własnej licencji bankowej. Pieniądze u pożyczkobiorcy pochodzą od banku, który się kryje za nimi. (Na przykład SWK Bank)

Napisany przez ReconPhoenix
"Cześć cześć

Mam pytanie odnośnie Auxmony, mianowicie mam trochę trudności finansowych i chciałem zapytać, jak to działa z Auxmony, jak to przebiega. Potrzebuję pożyczki w wysokości 8000,- €, żeby odetchnąć. Słyszałem od innych, że jeśli otrzymam ofertę pożyczki i ją podpiszę, a następnie odrzucą, to może się okazać, że będę musiał zapłacić za odrzucenie, Czy to prawda, czy to bzdura, bo martwię się o to i wpadłbym w większe tarapaty finansowe. Trochę się tego obawiam, czy ktoś mógłby mi doradzić, czy to prawda czy nie. Byłbym wdzięczny za pomoc.

Pozdrowienia Marco
"

Napisany przez FloHH
Przeczytaj po prostu sześć wpisów przed Twoim. Wtedy nie będę musiał powtarzać tego, co napisałem rok temu ;-) Płatność na Auxmoney następuje tylko w przypadku udzielenia kredytu

Napisany przez ReconPhoenix
To dla mnie jasne, że trzeba zapłacić, gdy dojdzie do [url]kredytu[/url], ale co w przypadku jego odrzucenia, czy trzeba zapłacić jakieś opłaty za przetwarzanie, jeśli [url]kredyt[/url] nie zostanie udzielony, to jest moje pytanie, czy to się zgadza?

Napisany przez FloHH
Okej, w takim razie odwróćmy sytuację: brak [url]kredytu[/url], brak płatności. Opłaty pobierane są tylko w przypadku udanej pośrednictwa. Auxmoney to rzetelny dostawca.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata