Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy jest możliwe sfinansowanie?

Napisany przez Kane
Cześć, chcielibyśmy zbudować Dom. Czy moglibyśmy dostać finansowanie? Mam 32 lata, a moja żona 30. Mamy 4-letnie dziecko.

Mam wynagrodzenie netto w wysokości 1800 € jako pracownik biurowy na stałe zatrudniony, dodatkowo mam drugą pracę na ok. 350 € i otrzymuję rentę w wysokości 265 €.

Moja żona zarabia 460 € netto, ma tymczasową umowę do 03/2018 w sektorze publicznym, która zostanie przedłużona na czas nieokreślony. Obecnie poszukuje dodatkowej pracy.

Otrzymujemy również 192 € zasiłku rodzinengo.

Ze względu na moją aktualną naukę dalszą, moje główne wynagrodzenie zwiększy się w ciągu następnych 2 lat.

Aktualnie mamy kredyt w wysokości 30000 € na przebudowę naszego mieszkania na dwurodzinny Dom moich rodziców (rata 350 €), kredyt na samochód (rata 194 €) oraz dwa mniejsze kredyty (które zostaną spłacone jednorazową wpłatą z kapitału własnego po ukończeniu budowy domu).

Planujemy wynająć mieszkanie. (Przychody z najmu ok. 450 € miesięcznie).

Dom ma być budowany zgodnie z normą KFW 55, o powierzchni 125 m². Koszt budowy domu wynosi 178000 €, a działka o wartości około 50000 € jest już w moim posiadaniu. Prace malarskie i zewnętrzne będą wykonywane we własnym zakresie.

Na chwilę obecną nie posiadamy dodatkowego kapitału, ponieważ musieliśmy kupić nową pralkę itp.

Będę dziedziczyć Dom moich rodziców za około 25 lat i w ten sposób spłacimy pozostałe zadłużenie naszego domu.

Czy istnieje możliwość uzyskania finansowania? Chcielibyśmy uwzględnić kredyt w wysokości 30000 € w finansowaniu, jeśli to możliwe.

Mam nadzieję, że będziecie w stanie mi pomóc...

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Kane
W przypadku decyzji kredytowej najważniejsza jest rzeczywista sytuacja, czyli to, ile zarabia się w dniu podjęcia decyzji o kredycie.
Czy Twój rentowy to renta ustawowa czy prywatna?
Ważne jest także, czy nieruchomość, której dotyczy kredyt, jest wolna od obciążeń?
Jeśli tak, można ją teraz wykorzystać jako dodatkową nieruchomość i od razu dołączyć do finansowania kwotę 30 000 EUR.
Czy dodatkowa praca trwa już dłużej niż 6 miesięcy i czy wynagrodzenie wpływa na konto bankowe?

Napisany przez NaTwoim13
Nie widzę żadnych problemów z możliwością finansowania. Dwa dochody netto, praca dorywcza, emerytura i dochód z wynajmu tworzą zdrowy dochód w porównaniu do potrzebnego kredytu.
Pojawiają się następujące pytania:
- W jakim regionie ma być budowane?
- Czy mieszkanie należy do Państwa?
- Czy mieszkanie ma swoją własną księgę wieczystą?
- Czy Dom jednorodzinny rodziców jest wolny od obciążeń?

Napisany przez Kane
Dziękuję najpierw za odpowiedzi.
Cały Dom ma jeszcze około 50000€ długu hipotecznego. Mieszkanie oficjalnie należy do moich rodziców, a kredyt w wysokości 30000€ jest na mnie i moich rodziców. Ponieważ w momencie zaciągnięcia finansowania nie byliśmy jeszcze z moją żoną małżeństwem. kredyt od moich rodziców zostanie spłacony w ciągu 5 lat, a nasz w ciągu 10 lat.
Drugą pracę wykonuję od 1 1/2 roku i otrzymuję wynagrodzenie tygodniowo. (Rozliczenia otrzymuję pod koniec miesiąca, wszystko w pełni legalne)
Planujemy zbudować wioski w zachodniej Dolnej Saksonii.
Czy istnieją określone banki, do których najlepiej się udać?

Napisany przez NaTwoim13
Jeśli mieszkanie jest zarejestrowane na nazwisko twoich rodziców (księga wieczysta), to oni mają również dochody z najmu, a nie ty z ​​strony banku. Nie można ich uznać za stabilne dochody. kredyt natomiast jest brany pod uwagę przez bank i wpływa na waszą zdolność kredytową w kontekście decyzji kredytowej.

Ogólnie rzecz biorąc, możesz zwrócić się do dowolnego banku lub współpracować z doświadczonym i niezależnym pośrednikiem finansowym, który przygotuje dla ciebie spersonalizowany i zrównoważony plan finansowy i odnajdzie najlepsze warunki kredytowe dostosowane do tego planu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata