Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Podział umowy oszczędnościowej / Alternatywne finansowanie miejsc parkingowych pod zastaw.

Napisany przez dive_dom
Cześć wszystkim,

od pewnego czasu śledzę forum jako cichy czytelnik. Dobre informacje tutaj skłoniły mnie jednak do zarejestrowania się.

Mam dwie pytania, albo może można wszystko rozwiązać jednym rozwiązaniem.

W 2015 roku, w związku z zakupem mieszkania, podpisałem umowę na ubezpieczenie budowy mieszkaniowej (Classic FG5) w LBS na kwotę 100 000 euro. Ponieważ musiałem na początku zbyt wiele zainwestować w remont mieszkania, wstrzymałem płatności, a na moim koncie jest obecnie około 2700 euro.

W niedalekiej przyszłości będę potrzebował 20 000 euro (chcę połączyć kilka małych kredytów i kontynuować modernizację mieszkania).

Czy możliwe jest podzielenie ubezpieczenia budowy mieszkaniowej, wpłacenie 2700 euro, a następnie skorzystanie z kwoty 10 000 euro i 20 000 euro?

Drugie pytanie: W zeszłym roku w garażu podziemnym mojego mieszkania wynajmowanego były jeszcze 2 wolne miejsca parkingowe. Mój doradca finansowy z zalecał mi w przeszłości prywatny kredyt oprocentowany w wysokości 2,38%. Obciążenie w wysokości 300 euro miesięcznie jest dla mnie do wytrzymania, ale oczywiście mniejszy byłby lepszy.

Zastaw na miejscach parkingowych jest wolny!

Czy można połączyć te dwie kwestie i znaleźć idealne rozwiązanie dla obu problemów?

Pozdrowienia z Jeziora Bodeńskiego

Re: Podział umowy oszczędnościowej / Alternatywne finansowanie miejsc parkingowych pod zastaw.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć dive_dom,
- ile warta jest Twoja nieruchomość?
- jak wysoka jest wartość kredytu hipotecznego?
- kto jest pierwszym wierzycielem?
- jaką kwotę należy dodać do 20 000 euro na rzecz TG?
Uzupełnienie umowy oszczędnościowej na cele mieszkaniowe byłoby oczywiście możliwe, ale musiałaby ona zostać tymczasowo sfinansowana, ponieważ nie byłaby jeszcze gotowa do alokacji. W niektórych przypadkach uzupełnienie o 50% może nawet nie być konieczne.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata