Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy kierownik banku może oszukać swoich klientów?

Napisany przez Sunnymum
Cześć kochani, chodzi o to, że na nazwisko mojego męża został wzięty kredyt w wysokości 10 000 €. Problem w tym, że mój mąż nie wziął takiego kredytu!! Dostaliśmy list od firmy windykacyjnej i byliśmy zszokowani! Mój mąż zapytał swoją matkę, czy ma z tym coś wspólnego (robiła już kilka razy takie rzeczy, fałszowała podpisy, udzielała pełnomocnictw, brala kredyty na inne nazwiska itp.), ale zaprzeczyła i uważa, że bank próbuje oszukać ich rodzinę (mojego męża i 3 innych członków rodziny z różnymi kontami), ale dlaczego bank miałby coś takiego robić? Czy bank może to zrobić, czy to możliwe? kredyt został wzięty z starego konta oszczędnościowego mojego męża, z banku, którego właściwie już nie jest klientem (zmienił bank), jednak konto nie zostało zamknięte, a z tego co wiem, matka ma pełnomocnictwo do konta mojego męża. Adwokat zajmuje się teraz tym problemem w banku i już był tam, aby wyjaśnić sprawę z dyrektorem banku. Mój mąż wie o adwokacie, jednak opłaciła go matka, pewnie boi się sytuacji. Czy adwokat w ogóle może pojawić się tam z pełnomocnictwem bez swojego klienta? Mój mąż nie rozmawiał ani razu z adwokatem osobiście. Mam podejrzenia, że to była jego matka, ale wszystkich, włącznie z adwokatem, kłamie, że to ona nie była, próbując jakoś się wywinąć z tego bałaganu (kolejny raz). Mam dość, że mieszka za każdym kątem!!!

Napisany przez hanes
tja,
teściowa....

Napisany przez ADMCI4
Nie potrzebujesz wrogów, gdy masz taką matkę. Gdzieś też jesteś winny, bo nie odebrałeś upoważnienia! Czy ty naprawdę masz na myśli tytuł tego wpisu? Czyżbyś naprawdę sądził, że kierownik banku w dojrzałym wieku ryzykowałby swoją przyszłość zawodową dla marnych 10 000 €??? Może lepiej puknij do swojej teściowej i poproś ją, aby oddała Wam te 10 000 €... Zanim pieniądze znikną.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Sunnymum, kto podpisał istniejącą umowę kredytową? Czy masz tę umowę kredytową?

Napisany przez Sunnymum
Mężowi nie została przedstawiona żadna umowa. Według informacji, prawnik poprosił w banku o dokumentację dotyczącą tego, kto podpisał umowę i na jakie konto zostały przelane pieniądze. Minęły 2 tygodnie, a mój mąż nadal nie usłyszał żadnych wieści. Obawa polega na tym, że matka męża mogła podrobić jego podpis i zgarnęła pieniądze z jakiegoś powodu.

To wszystko można sprawdzić.
Nalega się na przesłanie dokumentów umownych.

Napisany przez Sunnymum

To wszystko można sprawdzić.
Nalegać na przesłanie dokumentów umowy.

Tak, oczywiście, mają Państwo rację. Jeszcze krótka uwaga: według matki bank oszukuje i to nie ona. Czy w ogóle ktoś z banku może popełnić takie oszustwo? Moim zdaniem to znowu kłamstwo!!

Jeśli masz dowody na to, że bank (nie klient) dokonuje kontroli, prześlij sprawę z dowodami bezpośrednio do Bafin.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata