Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy zamknięcie rachunku i karty kredytowej WHEN oba nie używane) przez bank to kredytowe zwolnienia?

Napisany przez theoneu
Witaj,
chciałbym z góry podziękować za poświęcony czas.
Mam 39 lat, mam stałą pracę i zarabiam 2300 euro netto miesięcznie.
Czynsz 490 euro
Z powodu różnych wydarzeń życiowych, 4 lata temu wpadłem w nałóg hazardu online.
W wyniku tego straciłem moje oszczędności i w nadziei na odzyskanie strat wziąłem kredyty.
Moje saldo bankowe wynosi około 7 500 euro, a 1000 euro jest na książeczce oszczędnościowej w tym samym banku.
W ciągu roku zaciągnąłem kilka kredytów po 5000 euro i przekształciłem 4 z nich w jeden większy kredyt.
Aktualnie mam kredyt w wysokości 20 000 euro w jednym banku oraz dwukrotnie 5000 euro w dziale online mojego banku.
kredyty zostały zaciągnięte, ponieważ obiecałem sobie, że przestanę grać, gdy tylko będę miał pieniądze na koncie i zacznę od nowa. Niestety znowu zrobiło się inaczej, a pieniądze znalazły się online.
Z obawy przed wypowiedzeniem umowy o kredyt, definitywnie zrezygnowałem z gry. To, co przeżyłem wewnętrznie przez ostatnie 4 tygodnie, bardzo mnie ukształtowało.
Nigdy nie miałem zwrotów płatności. Mojego debetu w wysokości 1000 euro nigdy nie przekroczyłem.
Pół roku temu mój doradca bankowy zwrócił mi uwagę na ruchy na koncie. Potwierdziłem wtedy moje uzależnienie od hazardu. Zmieniłem bankowość internetową na tradycyjną bankowość i ustawiłem limit mojej karty kredytowej na 0.
W związku z tym, że 4 tygodnie temu online w dziale mojego banku zaciągnąłem drugi kredyt w wysokości 5000 euro (pieniądze zostały natychmiast przelane na moje konto), tego samego dnia skontaktował się ze mną mój doradca bankowy i poinformował, że mój limit debetowy, którego nie wykorzystałem, zostanie natychmiast wypowiedziany i moje pakiet miesięczny bankowości ZOSTAJE ZARAZ bez karty kredytowej. Mam jak najszybciej oddać kartę kredytową. Nie było na niej żadnych zaległych płatności, ponieważ limit wynosił 0 euro.
Od tamtego zdarzenia nie grałem już i cały ostatni kredyt, który miał być przeznaczony na zamieszkanie z moją dziewczyną, nadal w całości znajduje się na moim koncie. Dodatkowo mam jeszcze 2000 euro z mojej pensji, więc nawet po uregulowaniu moich miesięcznych zobowiązań, mam nadal nietknięte środki z mojego ostatniego kredytu.
Teraz obawiam się, że mój bank wpisze mnie do bazy dłużników i moje kredyty zostaną natychmiast postawione do spłaty oraz/lub zostanie wysłane zgłoszenie o marnotrawstwie kredytów z powodu uzależnienia od hazardu do działu online mojego banku.
W obecnym układzie mogę spokojnie regulować moje zobowiązania miesięczne i jeszcze zostaje coś na boku. Jednak wypowiedzenie umowy kredytowej byłoby dla mnie zgubne.
Mam obawy, że mojemu bankowi podjęcie natychmiastowej decyzji o usunięciu mojego limitu debetowego i o natychmiastowej wypowiedzeniu mojej karty kredytowej, postawiło ogromny kamień w drodze, a w nadchodzących tygodniach mogę spodziewać się wypowiedzeń kredytów - również tego ostatnio zaciągniętego.
I że moje ruchy na koncie, sugerujące uzależnienie od hazardu, zostaną przekazane do działu online kredytów mojego banku i na ich podstawie, ze względu na pogorszenie zdolności kredytowej, kredyty zostaną postawione do spłaty. Albo ostatni kredyt w ogóle nie powinien zostać wypłacony.
Czy taka obawa ma uzasadnienie?
Dziękuję za pomoc

Re: Czy zamknięcie rachunku i karty kredytowej WHEN oba nie używane) przez bank to kredytowe zwolnienia?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć theoneu, trochę mnie zdezorientowałeś tym, co piszesz.
Jeszcze raz krótko:
a) Jaka jest łączna wysokość istniejącego zadłużenia. Jedna suma
b) Jak wysokie są dochody gospodarstwa domowego
c) Jak wysokie są wydatki (czynsz)
Wtedy można sobie coś wyobrazić.

Napisany przez theoneu
Cześć pracowniku banku,
Dziękuję za szybką odpowiedź.
a) Łączne długi wynoszą około 30 000 euro, które chciałbym spłacić w ciągu 5 lat.
b) Moje miesięczne dochody to 2 300 euro.
c) Ciepła czynsz 450 euro plus 40 euro za prąd
Telefon i internet 65 euro
Opłata za prowadzenie konta miesięcznie 10 euro
Około 100 euro na miesięczne tankowanie
Ubezpieczenia miesięcznie 60 euro
ubezpieczenie samochodu roczne 650 euro
ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej i majątkowe roczne 100 euro
Abonament RTV co trzy miesiące 50 euro

Napisany przez Jeannye
Uważam, że dobrze jest, że zwróciłeś się z tym problemem do swojego banku i że zareagowali oni właściwie, ale w moich oczach jest to nieuzasadniona przesada. W twoim miejscu sprawdziłbym, jaki masz wpis w Schufa i ewentualnie zmieniłbym bank, jeśli wpis jest w porządku, a ty masz stałą pracę. Ale ja teraz opieram się tylko na moich osobistych odczuciach.

Napisany przez theoneu
W moim życiu wiele rzeczy zmieniło się na lepsze
Mam kontrolę nad graniem
Otrzymałem spadek około 200 000 [url]euro[/url]
Zamierzam zamienić wynajem na własny [url]Dom[/url]
Zaciągnięcie [url]kredytów[/url] związanych z grą w ciągu ostatnich lat sprawiło, że moje [url]kredyty[/url] nie wyglądają zbyt dobrze. Jestem dosyć obciążony zobowiązaniami
Obecnie mam do spłacenia około 30 000 [url]euro[/url] na trzech kredytach - w tym jeden, w którym połączyłem 4 [url]kredyty[/url] w jeden.
Nigdy nie doszło do niedoboru środków na koncie
Czy mam szansę na otrzymanie [url]kredytu[/url] hipotecznego, jeśli spłacę zobowiązania?
Jak szybko to wpłynie na poprawę mojego wyniku w Schufa?
Czy lepiej zrezygnować z jednorazowej spłaty i kontynuować plan ratalny?
Dziękuję za odpowiedź
Theo

Napisany przez FloHH
Cóż oznacza Na skutek zobowiązań jestem dosyć obciążony? Czy znana jest jakość listy scoringowej SCHUFA jako słaba? Zasadniczo spłata pożyczki w wysokości 30 000 [url]euro[/url] oznacza konieczność płacenia raty [url]kredytu[/url]. Te pieniądze nie są dostępne do sfinansowania budowy domu, co oczywiście ogranicza możliwości. W związku z tym zawsze zalecałbym, niezależnie od planowanej budowy domu, używanie środków z dziedziczenia w pierwszej kolejności do regulowania zobowiązań. W Państwa przypadku nadal byłoby dostępne imponujące 170 000 [url]euro[/url] w gotówce, które można wykorzystać kiedy tylko zajdzie potrzeba zakupu domu.

Cześć Theoneu, Proszę koniecznie spłacić wszystkie istniejące zobowiązania z tytułu spadku. Nawet jeśli wtedy Twój Schufa jest nadal negatywny, nadal będziesz mógł - jeśli w ogóle będzie to konieczne - otrzymać w ciągu najbliższych 3 lat korzystną pożyczkę hipoteczną. Tak, musisz poczekać 3 lata, aż Twoje Schufa będzie czyste jak łza. Jednak nawet w międzyczasie możesz nadal dążyć do posiadania nieruchomości. Jak wygląda Twoje miesięczne dochody?

Napisany przez theoneu
Dziękuję za szybką i pomocną odpowiedź
Postępuję zgodnie z Pani/Pana radą i spłacam 3 [url]kredyty[/url] z wyprzedzeniem
Moje obecne dochody wynoszą 2350 [url]euro[/url] netto
W 2017 roku moje życie finansowe było bardzo chaotyczne z powodu uzależnienia od gier. W ciągu kilku miesięcy wziąłem 5 [url]kredytów[/url]. Z tego 4 zostały spłacone dużym kredytem konsolidacyjnym. W listopadzie wziąłem jeszcze jeden [url]kredyt[/url] w wysokości 6 000 [url]euro[/url].
Udało mi się skutecznie pokonać uzależnienie od gier.
Czy kłopoty z kredytami z przeszłości mogą nastręczyć trudności, jeśli w ciągu najbliższych dwóch lat pojawi się potrzeba uzyskania [url]kredytu[/url] w wysokości 50-70 000 [url]euro[/url] na zakup nieruchomości?
Pozdrowienia, Theo

Cześć Theoneu,
W tym tygodniu zajmuję się finansowaniem budowy dla klienta, który prawie stracił cały swój [url]Dom[/url] i gospodarstwo z powodu uzależnienia od hazardu.
Z moich obecnych rozmów mogę wywnioskować, w jakiej sytuacji jesteś lub byłeś.
Musisz poradzić sobie z tą sytuacją sam i związku z dziedziczeniem podjąć odpowiednie działania.
Może być tak, że szukasz tylko pewnego rodzaju stymulacji. Jest to inna sprawa, istnieje kilka opcji, aby otrzymać pewne emocje bez wydawania pieniędzy.
Odnośnie Twojego marzenia o nieruchomości.
Jeśli spłacisz długi teraz w 2018 roku i zostały one ustanowione tytułem egzekucyjnym, to Twoja historia kredytowa będzie czysta dopiero w 2022 roku, po latach 2019, 2020 i 2021.
Jeśli chciałbyś wziąć pożyczkę budowlaną w wysokości 70 000 [url]euro[/url] w ciągu tego czasu, nie ma z tym problemu.
W takim przypadku otrzymasz niewielką podwyżkę oprocentowania na 10 lat, ale jest to akceptowalne.
Masz jeszcze jakieś pytania?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata