Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy Sparkasse wciąż ma sens?

Napisany przez RolandE
Cześć wszystkim,
Szukam nowego banku. Dotychczas byłem zawsze w Sparkasse, ale teraz zarabiam też pieniądze i chętnie skorzystałbym z niewielkiego procentowego zysku, czyli odsetek. Czy ktoś mógłby mi pomóc i coś polecić?
Być może można by było połączyć to z kartą kredytową, w zależności od stałych opłat za nią...
Z góry dziękuję!

Napisany przez Daukind
Aktualnie praktycznie nie ma żadnych oprocentowań.

(Bezpłatne) karty kredytowe i (bezpłatne) prowadzenie konta oferują Ci liczne banki internetowe. DKB, Ing-Diba, Comdirect, itd.

Napisany przez 2tneub

i byłbym bardzo zadowolony z niewielkiego procentowego wzrostu wartości, czyli odsetek

Przy obecnym poziomie odsetek powinieneś raczej cieszyć się, że nie musisz jeszcze płacić odsetek w tradycyjnych bankach.
W przeciwnym razie mogę tylko potwierdzić zdanie użytkownika Daukind. Jesteśmy bardzo zadowoleni z usług DKB od ponad 10 lat i do dzisiaj nie tęsknimy za placówką stacjonarną.
Jedyną rzeczą, gdzie chciałbym zobaczyć bardziej stanowcze działanie, byłoby zablokowanie kart Visa DKB na niektórych bankomatach Sparkasse.
Za każdym razem, gdy bezskutecznie stałem przed takim bankomatem, pragnąłem mieć szpachelkę do zeskrobania znaku Visa.
Partnerom Diba, jak mi wiadomo, udało się to skutecznie przeprowadzić.
Pomimo zablokowania niektórych bankomatów Sparkassen, nadal masz więcej możliwości wypłaty gotówki niż w sieci banków Sparkasse, Cash-Group czy VR-Bank.

Napisany przez Cici

mittlerweile verdiene ich aber auch Geld und würde mich über einen ganz kleinen prozentualen Mehrwert, sprich Zinsen freuen Kann mir da jemand helfen und was empfehlen?

To, czego szukasz, to prawdopodobnie konto oszczędnościowe. Dzięki niemu masz codzienny dostęp do swoich pieniędzy, ale nadal otrzymasz nieco więcej odsetek niż na tradycyjnej książeczce oszczędnościowej.

Napisany przez remu
Ponieważ jesteś z Sparkasse, z pewnością znajdziesz wiele innych banków, które wydają ci się lepsze.
Wzrost poprzez odsetki również został pochowany...

Napisany przez leyla
Jestem zadowolony z Sparkasse

Napisany przez Bitte
W Niemczech oprocentowanie jest niskie. Sprawdźcie kraje UE, tam oprocentowanie jest lepsze!! NL, Szwecja, LT, Polska np.

Napisany przez Malapascua

W Niemczech oprocentowanie jest niskie. Sprawdźcie stopy procentowe w krajach UE, tam oprocentowanie jest lepsze! Na przykład w Holandii, Szwecji, Litwie, Polsce, itp.

Jako [url]konto[/url] osobiste nie jest sensowne. Ponadto, te kraje mają niezbyt pewne systemy gwarancji depozytów, związane z ich mniej stabilną sytuacją finansową. Nawet w Austrii miałbym wątpliwości.

Napisany przez AutomatikGetrie

Przy obecnym poziomie procentowym powinieneś raczej cieszyć się, że jeszcze nie musisz płacić odsetek w bankach stacjonarnych.
W pozostałym czasie mogę potwierdzić zdanie Daukinda. Od ponad 10 lat jesteśmy bardzo zadowoleni z DKB i do tej pory nie brakowało nam oddziału.
Jedyną rzeczą, w której chciałbym zdecydowanie bardziej zdecydowanej interwencji, jest blokowanie kart Visa DKB na niektórych bankomatach Sparkassen.
Za każdym razem, gdy bezskutecznie stałem przed takim bankomatem, chciałbym mieć szpachelkę do zeskrobania znaku Visa.
Według mojej wiedzy, Diba odniosła sukces w walce z tym problemem.
Pomimo blokady niektórych bankomatów Sparkassen zawsze istnieje więcej możliwości wypłaty gotówki niż w sieci Sparkassen, Cash-Group lub VR-Bank.

A jakie jest bankowość internetowa w DKB?

Napisany przez Jehan
ING-Diba oferuje rodzaj książeczki oszczędnościowej do konta bieżącego. Aktualnie nie pamiętam, z jakim oprocentowaniem. Po prostu sprawdź w Google.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata