Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt online w Targobanku? Z kompleksową ochroną/czy bez?

Napisany przez cheeseman
Cześć wszystkim i wesołego nowego roku!
Chcę wreszcie zrefinansować moje poszczególne kredyty i spłacić debet.
Moje 5 kredytów, z których część ma jeszcze do spłaty nawet do 8 lat (pozostałe zadłużenie ~35,500€), chcę
przenieść do JEDNEGO kredytu. Zaproponowane oprocentowanie wynosi od 5 do 12,5%.
W internecie, na dwóch najbardziej znanych portalach, zalecono mi Targobank jako najtańszego dostawcę: kredyt w wysokości 35,500€ na 7 lat, z miesięczną ratą 469 € (RRSO 2,95%).
Nawet mam już przed sobą umowę do podpisania.
Teraz zastanawiam się tylko:
1.) Czy z Targobankiem można popełnić dużo błędów? Miałem już kiedyś kredyt i wszystko przebiegło bez
żadnych problemów! Na co powinienem zwrócić uwagę przy Targo?
2.) Czy powinienem koniecznie wykupić ochronę ubezpieczeniową? Jeśli tak, to jaką? (Pełną czy standardową)?
O sobie: Mam 44 lata, pracuję w dziale IT i mam stabilną pracę od 10 lat.
Pozdrowienia,
Cheeseman

Napisany przez Daukind
Nie potrafię sobie wyobrazić, że Targobank faktycznie oferuje Ci 2,95% oprocentowania, ale co do Twoich pytań:
1) Co można zrobić nie tak z kredytem? Bierzesz kredyt i spłacasz raty terminowo.
2) Dlaczego? Po co?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Nie jestem ekspertem w dziedzinie kredytów ratalnych, ale 2,95% na 84 miesiące wydaje się być naprawdę atrakcyjne w przypadku konsolidacji zadłużenia w formie kredytu ratalnego. Ochrona ubezpieczeniowa nie jest jednak obowiązkowa i często jest droga.

Napisany przez cheeseman
A więc mam umowę z Targobankiem tutaj na kwotę 35 000 € z efektywną stopą oprocentowania 2,95% przy spłacie 462 € miesięcznie przez 7 lat (84 miesięczne raty).
Teraz miałem pomysł zminimalizowania miesięcznej płatności raty, poprzez złożenie wniosku o wydłużenie okresu kredytowania z 7 do 10 lat. W ten sposób zamiast płacić 462 €, płaciłbym teraz tylko 377 € miesięcznie przy efektywnej stopie oprocentowania 5,39% rocznie.
Jednakże, aby nadal skrócić okres spłaty do około 7 lat, mogę na przykład co kwartał wpłacać 380 € => dodatkowa spłata musi wynosić co najmniej tyle, co miesięczna rata, aby skrócić okres spłaty! Można ustawić stałe zlecenie płatnicze na ten cel.
Zaletą tego rozwiązania byłoby to, że w przypadku nieprzewidzianych okoliczności (na przykład wysokie koszty naprawy samochodu) i braku możliwości spłaty średnio około 503,66 euro (377 € + 126,66 €) miesięcznie, mógłbym po prostu zawiesić dodatkową spłatę 380 € co kwartał, płacąc tymczasowo tylko regularne 377 € miesięcznie. W ten sposób miałbym pewną rezerwę na trudne czasy!
Co sądzicie o tym pomysle?

Napisany przez Freeliner
ale musisz to znów drogo kupić.
Moja rada: zapłać 462€ i staraj się dodatkowo dokonywać dodatkowych spłat.
Stań się wolny od długów tak szybko, jak to możliwe!!!
Żyj oszczędnie przez najbliższe 5 lat!!
To przyniesie dyscyplinę, która później pomoże ci również zbudować kapitał własny!!!

Napisany przez vision
I zastanów się lepiej 10 razy, czy ubezpieczenie jest konieczne. Wielu ludzi dokłada dodatkowo 1/3 kwoty kredytu na ubezpieczenie w Targo i Santander. Bezrobocie zazwyczaj występuje po 3 miesiącach. Choroby, tutaj zazwyczaj wszystkie istotne przypadki są wyłączone (rak, choroby psychiczne, problemy z kręgosłupem itp. nie są objęte ochroną). Zazwyczaj lepiej i znacznie taniej jest skorzystać z małego ubezpieczenia na życie. Podczas zawierania umowy często lub bardziej grozi się, że bez ubezpieczenia nie ma kredytu. Jeśli nie jesteś przyparty do muru, odpuść. Zazwyczaj bank wtedy ustępuje. Przejrzyj oferty online, ubezpieczenia to początek końca.

Napisany przez cheeseman
Czy ktoś może podać mi wskazówkę odnośnie innych wiarygodnych porównywarek kredytowych, takich jak check24.de i Finanzcheck.de ?
@visio: Dokładnie, nie wezmę ubezpieczenia.
@Freeliner: Mam rodzinę i na koniec miesiąca mam maksymalnie 300 euro na ubrania, prezenty, nieprzewidziane wydatki takie jak naprawy czy dodatkowe koszty najmu itp. Dlatego od dłuższego czasu bardzo uważnie sprawdzam, gdzie tylko mogę oszczędzić. To często jest bardzo obciążające, dlatego chciałbym płacić jak najniższą ratę miesięcznie.

Napisany przez Klaus1976

Czy ktoś może polecić mi inne wiarygodne portale porównujące kredyty, podobne do check24.de i Finanzcheck.de?
@visio: Dokładnie, nie wezmę ubezpieczenia.
@Freeliner: Mam rodzinę i na koniec miesiąca mam maksymalnie 300 euro na ubrania, prezenty, nieprzewidziane wydatki, takie jak naprawy lub koszty dodatkowe za wynajem mieszkania, itp.
Dlatego bardzo dokładnie i od dłuższego czasu zastanawiam się, gdzie mogę zaoszczędzić. Często jest to bardzo ciasne, dlatego chcę płacić jak najniższą ratę miesięcznie.

Cześć,
Przeniesienie drogich kredytów do refinansowania to już dobre rozwiązanie. Oprocentowanie w wysokości 3% zamiast 5-11% jest jeszcze lepsze. Jednak nie powinieneś przesuwać swoich długów w przyszłość. Masz 44 lata, a 7 lat spłaty kredytu oznacza, że będziesz nosić (początkowo kilka) kredytów konsumenckich do późnej starości.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Cześć,
nie mogę uwierzyć, że otrzymujesz ten efektywny oprocentowanie na poziomie 2,95%, w żadnym wypadku. To są warunki wystawowe.....
Szczególnie Targobank jest tu znana. Osobiście miałem te oprocentowanie podczas weryfikacji online, ale ostatecznie miałem płacić ponad 10%...... A było to związane z refinansowaniem nieruchomości.
Teoretycznie ubezpieczenia jeszcze podnoszą efektywną stopę procentową, ale ponieważ w umowie jest zapisane, że klient sobie życzy, składka nie musi być uwzględniana jako czynnik kosztowy.
Ile zarabiasz netto?

Napisany przez cheeseman
Cześć Herrmueller,
na stronie internetowej stopa procentowa wynosiła 1,xx%
Teraz mam umowę na piśmie i muszę ją tylko podpisać. Nic się nie zmieni!
Jedyną możliwością (czego jeszcze nie miałem), jest to, że po ponownej weryfikacji mogą nie przyjąć tego pisemnego wniosku.
Dotychczas zarabiałem netto 2150€. Z tymi pożyczkami i czynszem w wysokości 900 €, sytuacja staje się naprawdę napięta.
Teraz dostałem podwyżkę do 2620 € netto.

Napisany przez Honey1979
Tak więc jeśli wpiszę Twoje dane na stronie domowej Targo:
2600 netto i 35 500,00 pożyczki na 84 raty, otrzymam 3,5% i ratę w wysokości 477,50 euro
W sumie zapłacisz 40 110,00 euro z powrotem....
Czy mogę zapytać, na co wydałeś całą tę gotówkę?

Czy zaznaczyłeś [url]ubezpieczenie[/url]?

Napisany przez Honey1979
Proszę sprawdzić online kalkulator na stronie: https://www.targobank.de/kredit/kreditberechnung.html

Napisany przez Daukind
Otrzymuje on w Targo ani 2,x, ani 3,x

On nie dostaje w Targo ani 2,x, ani 3,x

Tak samo nie wierzę !!!

Porównanie do średniej krajowej
W porównaniu ogólnokrajowym oferta internetowa Targobank znajduje się w środku stawki. Według danych instytucji finansowej, dwie trzecie klientów płaci oprocentowanie nieprzekraczające 4,15 procenta efektywnie rocznie. Według danych Bundesbanku, średnie oprocentowanie efektywne w sierpniu 2015 roku dla nowo udzielonych kredytów o okresach od jednego do pięciu lat wynosiło 4,98 procenta rocznie.
kredyty w Targobank

kredyt ratalny online
kredyt ratalny w oddziale
kredyt samochodowy online
Minimalne oprocentowanie (efektywne rocznie)
3,45 %
4,29 %
3,20 %
Maksymalne oprocentowanie (efektywne rocznie)
10,99 %
14,99 %
5,99 %
Oprocentowanie przykładowego przypadku¹ (efektywne rocznie)
4,15 %
10,99 %
3,20 %
Minimalna kwota kredytu
1.500 €
1.500 €
1.500 €
Maksymalna kwota kredytu²
80.000 €
80.000 €
80.000 €
Minimalny okres kredytowania
12 miesięcy
12 miesięcy
12 miesięcy
Maksymalny okres kredytowania
96 miesięcy
96 miesięcy
96 miesięcy

Napisany przez cheeseman
Hmmm, dlaczego miałbym kłamać?
Dzisiaj również otrzymałem umowę pocztą. Muszę tylko ją podpisać... co prawdopodobnie zrobię.
Na dowód załączam zdjęcie umowy...

Napisany przez Klaus1976
Cześć Cheesmann, powodzenia! Prosimy informuj nas na bieżąco odnośnie ostatecznej kondycji.

Proszę źle tego nie zrozumieć... nikt tutaj nie sugeruje, że kłamiesz.... Mimo to uważam, że mało prawdopodobne, aby to przeszło. Jeśli tak się stanie, gratulacje.
Czekamy na Twoją odpowiedź, gdy wszystko będzie gotowe!

Napisany przez cheeseman

Proszę źle mnie nie zrozumieć... nikt tutaj nie sugeruje, że kłamiesz.... Niemniej jednak uważam, że mało prawdopodobne, żeby to przeszło tak po prostu. Jeśli tak, to serdecznie gratuluję.
Czekamy na Twój feedback, gdy wszystko zostanie ustalone!

Pisałeś Ja też nie wierzę !!! podobnie jak Dauking.
W każdym razie wysłałem to w sobotę i później nie będą niczego zmieniać! Miałem już podobne kredyty z bardzo korzystnymi warunkami!
Potem pozostaje tylko jedno: albo bank zgodzi się, jeśli wszystkie dane się zgadzają (wynagrodzenie, wydatki itp.), albo nie udzieli kredytu. Nie ma nic pomiędzy
jak Musimy powiedzieć, że możemy zaoferować Państwu tylko 5,9%!
Co jest dla mnie dziwne to to: Na ostatniej stronie wymienione są wszystkie bieżące kredyty i ich pozostała suma, które mają zostać spłacone. Poszczególne
pozostałe długi znacząco różnią się od aktualnej wartości według moich harmonogramów spłat, które mam na piśmie i które weryfikowałem także telefonicznie.
W sumie, czyli suma wszystkich pozostałych długów dodanych wynosi mimo wszystko 35 000 €.
To znaczy, że dla niektórych pozostałych sum długów check24 podniósł wartość o ~1000 €, a dla innych obniżył wartość długu, tak że mimo wszystko uzyskałem kwotę kredytu
w wysokości 35 000 €. Nie mogę sobie tego w inny sposób wytłumaczyć, ponieważ przekazałem aktualne wartości online wraz z numerem konta IBAN i NIE podawałem żadnych fikcyjnych liczb.
Czy możliwe jest, że check24 manipuluje wartościami tutaj, aby lepiej wypadnąć i łatwiej otrzymać kredyt lub nawet uzyskać lepsze warunki?
I jedyne, co się nieco zmienia, to moje wynagrodzenie netto. W styczniu otrzymałem 2625 €, a w grudniu było to 2682 € (praca weekendowa). Podawałem wynagrodzenie w wysokości 2680 €. Nie mam pojęcia, czy zrobią mi z tego problem.

Napisany przez Daukind
Nadal nie wierzę, że w Targo dostaniesz 2,95.

Napisany przez FloHH

Mówimy tutaj o różnych kwotach pozostałego zadłużenia, wahaniach w okolicach ~1000€. W niektórych przypadkach check24 podniósł wartość, w innych obniżył, tak że łączna kwota kredytu wynosi 35.000€. Nie mam innego wyjaśnienia, ponieważ przesłałem aktualne wartości online, wraz z numerem IBAN, NIE podając żadnych fikcyjnych liczb.
Czy możliwe, że check24 tutaj delikatnie manipuluje wartościami, aby zdobyć korzystniejsze warunki kredytowe lub nawet lepsze warunki spłaty?

Dlaczego miałbyś na tym zyskać? W końcowym rozrachunku, jak sam zauważyłeś, obciążenie kredytowe do spłaty pozostaje takie samo. Problemem jest jedynie sytuacja, gdy któraś z instytucji kredytowych otrzymuje kwotę mniejszą niż wymagana do spłaty. Można to jednak rozwiązać poprzez późniejsze przelanie różnicy – to tylko trochę uciążliwe...
Wahania w miesięcznych dochodach w podanym przez Ciebie zakresie są mało istotne… Istotne jest, abyś miał regularne dochody w okolicach podanej kwoty...

Napisany przez cheeseman

Dlaczego miałbyś z tego lepiej wyjść? Obciążenie kredytowe, które ma zostać spłacone, pozostaje w rezultacie takie samo, jak już wspomniałeś. Problemem jest tylko sytuacja, gdy do jednego z banków, którego kredyt ma zostać spłacony, nie przekazano wymaganej kwoty spłaty. Można to jednak łatwo rozwiązać, wysyłając później przelew różnicy - po prostu jest to trochę uciążliwe...
Wahania w wynagrodzeniu netto w zakresie, który podałeś, nie mają znaczenia... Najważniejsze, że masz regularne dochody w wysokości zbliżonej do podanej kwoty...

Tak, zdaje się, że według osoby zajmującej się sprawą, nie będzie problemu z kredytami do spłaty :-)

Napisany przez cheeseman

Nadal nie wierzę, że w Targo dostaniesz 2,95.

Skąd masz takie informacje? Czy to tylko oferty na żarty?

Napisany przez Honey1979
Podłączam się do dziecka i też Ci nie wierzę.
To, co wypełniłeś, to wniosek, a nie umowa podpisana przez pożyczkobiorcę.

Napisany przez Daukind

A skąd masz taką myśl? Czy to tylko oferty żartu?

Raczej oferty kuszące niż żartobliwe

Napisany przez Honey1979
I ta zwykła gra z czasem.... Najpierw trzeba poprosić o wszystkie dokumenty i tuż przed decyzją, warunki..... Potem wielu traci już chęć i brakuje czasu, aby znowu zacząć od nowa i zapytać o wszystko w innych miejscach.

Napisany przez cheeseman

Raczej oferty kuszące niż zabawne oferty

Nie, ofertą kuszącą jest to, co oferują check24 i inne portale na swojej stronie internetowej PRZED złożeniem wniosku i sprawdzeniem twojej zdolności kredytowej.
Gdy podałem kwotę kredytu i okres spłaty, zostałem skuszony oprocentowaniem 1,9%. Po podaniu WSZYSTKICH moich danych (niewypłacone kredyty, dochód, stała praca, stan cywilny, czynsz......)
było to tylko 2,95%. Tak było dotychczas ze wszystkimi moimi kredytami i wszystkie zostały one zatwierdzone nawet z tak niskim oprocentowaniem.
W przypadku niektórych wysokich oprocentowań musiałem się zgodzić np. podczas zakupu pianina, które sprzedawca chciał zrealizować przez swoją banku (Commerzbank).
No cóż, zobaczymy, jak to będzie :-)

Napisany przez Honey1979

Nie, ofertą przyciągającą jest to, co check24 i inne portale oferują na swojej stronie internetowej, ZANIM zostanie złożone podanie i sprawdzona twoja zdolność kredytowa.
Gdy podałem wysokość kredytu i okres, zostałem skusił stawką 1,9%. Po podaniu WSZYSTKICH moich danych (jeszcze otwarte kredyty, dochód, stała praca, stan cywilny, czynsz......)
było to już tylko 2,95%. Tak było dotąd we wszystkich moich kredytach i wszystkie zostały mi zatwierdzone nawet z tak niskimi stopami procentowymi.
W niektórych przypadkach musiałem zapłacić wysokie odsetki, np. podczas zakupu pianina, które sprzedawca chciał zrealizować poprzez swoją bankowość (Commerzbank).
No cóż, zobaczymy :-)

Pytasz sprzedawcę, z jakim bankiem zapłacisz jego cenę zakupu ???? Co ????

Napisany przez cheeseman
Tak, to było pochopne, muszę to przyznać. Mam nadzieję, że ten dość drogi kredyt zostanie spłacony w ciągu najbliższych dni.

Napisany przez cheeseman

Dołączam się do opinii Ducinda i także ci nie wierzę.
To, co wypełniłeś, to wniosek, a nie podpisana umowa przez kredytodawcę.

Przepraszam, ale to nie jest mój pierwszy kredyt i nigdy nie spotkałem się z takimi trickami ani zwlekaniem klientów w moim życiu, kiedy podpisywałem lub składałem wnioski o kredyt!! Powiedziałbym tutaj znowu: teoria a praktyka.

Teraz można oczywiście powiedzieć: kredytu nie dostaniesz. Bardzo naiwnie myśleć, że dostaniesz taką świetną ofertę.
Cóż, chyba nigdy nie będę w stanie was przekonać.
Co do praktyki: nie mam zamiaru się tym więcej przejmować, bo dziś dostałem list z TARGOBANK: kredyt został zatwierdzony!
I już widzę, że pieniądze zostały przelane na konta.
Cóż, ale tym razem miałem naprawdę szczęście. Prawie jak trafienie szóstki w lotto ;-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata