Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Nagle przyznano znacznie większy limit debetowy.

Napisany przez Cashman
Dobry wieczór,

około 3 miesiące temu otworzyłem konto w banku internetowym, które zostało zareklamowane z darowizną (która rzeczywiście została przelana po pierwszym wpływie).

Nie było konieczne dostarczanie zaświadczenia o wynagrodzeniu, ale pierwsze wpływy musiały pochodzić z jakiegoś źródła, aby konto było darmowe, a limit debetu wynosił zero.

Po dwóch miesiącach powiadomiłem, że regularne wpłaty w wysokości 830 EUR będą dokonywane z organu publicznego. Jeszcze przed pierwszym wpływem pieniędzy przyznali mi limit debetu do 1500 EUR, który można samodzielnie ustawić na koncie (na dowolną wysokość).

Po pierwszej wpłacie zwiększyli mi limit aż do 3000(!) EUR, z maksymalną kwotą przelewu 1500 EUR na raz, oraz wypłatą 400 EUR dziennie.

Moja ogólna zdolność kredytowa nie zmieniła się w tym czasie, nie zdobyłem również majątku w formie nieruchomości ani innych aktywów.

Czy tak duże limity debetu są obecnie powszechne w innych instytucjach przy obecnie niskich oprocentowaniach, czy też mogli się pomylić?

Napisany przez Klaus1976
Gratulacje, możesz spłacać odsetki i przekroczyć limit

Napisany przez yosh
Oprocentowanie debetu jest zazwyczaj kilkakrotnie większe od normalnej stopy procentowej. Dlatego można przypuszczać, że nie chodzi tutaj o błąd banku, lecz o próbę zwiększenia własnych dochodów.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Banki muszą zarabiać pieniądze, aby przetrwać. Jeśli wykorzystasz w pełni limit debetu w wysokości 3000 EUR i zawsze będziesz płacić, możesz mieć szczęście, a bank może zwiększyć limit debetu, aby zarobić jeszcze więcej pieniędzy (z perspektywy banku).

Napisany przez 2Escorpio
3000 euro przy dochodzie w wysokości 830 euro wydaje mi się dość niewiarygodnie wysokie. Zazwyczaj banki udzielają kredytu w wysokości 2-3-krotności dochodu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata