Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Na własny użytek

Napisany przez ManfredBali
Straciłem kontrolę nad moim bałaganem z linkami! Dlatego staram się stworzyć kolekcję linków na mojej stronie internetowej, która pomoże mi zaoszczędzić czas. Będę jej także używać do wymiany doświadczeń (zdjęcia, etc.). To nie jest portal i nie mam takich zamiarów. (Więc nie jest to konkurencja dla Salamandera lub innych.) Ale zajrzyjcie, może któryś link Was zainteresuje i chcielibyście skopiować. Już dużo czasu na to poświęciłem, ponieważ złożoność dostawców treści oraz dystrybucji danych jest ogromna. Więc nie zapisujcie tylko linków, ponieważ nie chcę czytać tej samej informacji x razy (sprawdzam linki partnerskie, aby uniknąć nadmiaru). Mogę także udzielić uzasadnienia dla każdego linku - o ile został już przeze mnie przeanalizowany. Sprawdzę później wprowadzenie XML. Ma swoje zalety i wady. To nadal wielkie wyzwanie, ale będę kontynuować. (X-ta wersja!) Większość niestety jest jeszcze pusta i obawiam się, że zajmie to trochę czasu. Pozwólcie mi na kilka testów, ok? Zajrzyjcie na www.richrath.net - i kliknijcie w Top Links lub Notes. Wszystko, co zaczyna się od My, oczywiście nie możecie przeczytać bez mojego hasła. Przepraszam. W Notes skopiowałem z różnych źródeł. Wygląda to z części niezbyt ładnie, ale jest funkcjonalne. Zawiera nowości i pomysły, które później dokładnie przejrzę. Być może w przyszłości otworzę to w oddzielnym oknie, jeśli jesteście zainteresowani. Odpowiadające im linki do dostawcy pojawią się, gdy najedziecie na nie kursorem myszy. Ale na razie niczego (jeszcze) nie obiecuję!

Napisany przez Simona
To świetny pomysł! Dziękuję i powodzenia! Pozdrowienia, Simona

Napisany przez richard100
Cześć Manfred Super sprawa! Do tej pory rozwiązałem problem poprzez zlinkowanie wszystkich moich ważnych stron do jednego folderu na pulpicie. W ten sposób przeglądałem wszystkie informacje od góry do dołu. Kilka z Twoich stron było mi dotąd nieznanych. Nigdy dość informacji. Już niedługo 8 godzin pracy. :lol: Trzeba jednak uważać, żeby nie zapomnieć zarabiać pieniędzy na tradingu. :wink: Z góry dziękuję za zaangażowanie. Twoją stronę już zainstalowałem na pulpicie. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Dany1
Cześć Manfred! Serdecznie dziękuję za udostępnienie nam tak wielu interesujących linków zupełnie za darmo. Pozdrowienia ze Szwajcarii! :mrgreen:

Napisany przez Hans
Cześć Manfred Na stronie O Szwajcarii musisz jeszcze dodać link :-)

Hans pisze: Ciao Manfred Seite O Szwajcarii musisz jeszcze dodać link :-)
Cześć Hans, wiem, ale to pozostanie chyba na razie placem budowy. ops:

Po odpowiedniej długości żałoby i poczucia własnej niedoli opracowałem nową koncepcję. Cele - spersonalizowany interfejs z szybkim dostępem - wystarczające zabezpieczenie danych istotnych - kopia zapasowa/niezależność od 1 dostawcy - spersonalizowany dostęp także podczas podróży (Travelkit) lub na komputerach osób trzecich Rozwiązanie - Praca z spersonalizowanymi listami zadań (paskami sterującymi) - Korzystanie z spersonalizowanych portali (MyYahoo, MyWay) - Strona główna i/lub Freeweb (strona zapasowa) Dane istotne (również podczas podróży) - Zakładki (kolekcja linków) z Yahoo (wersja beta) - Schowek (również Yahoo) - Adresy, kalendarz, notatki z Yahoo Podczas podróży nie mam dostępu do Outlooka ani ulubionych. Synchronizację wykonuję za pomocą Intellisinc dla Yahoo (te same dane mam na swoim telefonie komórkowym). Zapisywanie poczty z Outlooka jest możliwe tylko ręcznie z ustawionym przypomnieniem (niestety, pliki są zbyt duże). Strona główna www.richrath.net (pomysł istnieje, ale nie jest konieczny, to bardziej hobby). Jest w trakcie edycji, zacząłem od rozwiązania nowości. Dzięki Freeweb mam kopię zapasową (nie można polegać na Indonezji). Dobra (prosta) darmowa usługa webowa. Spersonalizowane portale Oprócz elastycznego paska sterującego można zdefiniować w zasadzie całą zawartość (Yahoo pozwala na 6 stron). My Yahoo oferuje najwyższy stopień integracji, także z finansami. MyWay oferuje dodatkowe funkcje (kalkulator, itp.), ale nie jest dobry do odczytywania RSS. Brak wyskakujących okien i reklam jest ulgą. Moje nowości (najważniejsze) Sporo z nich rozwiązałem na moich portalach. Na Yahoo mam stronę w języku niemieckim z kanałem RSS, a inny kanał na stronie w języku angielskim z lepszym wyglądem. Dodatkowo używam: - Spersonalizowana strona Google (Szwajcaria) - Newsgator (bezpłatne narzędzie do odczytywania kanałów RSS), jest ograniczone. Wyszukiwanie Używam Webcrawlera, który nie wyświetla reklam i porównuje do 4 różnych wyszukiwarek jednocześnie. Poczta Korzystam z anonimowych skrzynek pocztowych w myway, yahoo i Hotmail do logowania, alarmów, itp. (minimalizuję spam w Outlooku). Tam mam ustawiony wysoki poziom filtrowania spamu. Firefox (jako druga przeglądarka obok Explorera) Dodatkowo zainstalowałem Firefox z paskiem sterującym. Ma dobre dodatki, jak Ad-Blocker. Jest to przyjemne dla oczu, gdy odwiedzana strona jest jednoznacznie wyświetlana. Wskazówki/Porady Dokładnie przeanalizowałem i przetestowałem moje rozwiązania. Dla zachowania przyjazności dla użytkownika skoncentrowałem się na niewielu z nich. MyYahoo zapewnia najwyższy stopień integracji, inne komponenty wybrałem tylko jako dodatkowe elementy. Oczywiście, żadnych wrażliwych danych. Wszystkie listy zadań zostały ustandaryzowane, co ułatwia wyszukiwanie. Bezpośredni dostęp do list obserwowanych itp. Oczywiście także do Salamandera. Duże nakłady pracy jednorazowej, ale warto! W gruncie rzeczy muszę zapamiętać tylko jedno adres - zwykle moją stronę główną - i natychmiast wracam do mojego znanego środowiska. To samo można osiągnąć również za pomocą rozwiązania Freeweb! https://www.freewebs.com/manfred1903/ (Muszę jeszcze wprowadzić kilka uzupełnień, ale pomysł jest widoczny). Taki sam Wygląd i Czucie bez długiego szukania. W razie pytań chętnie pomogę.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata